Top 5 pensiuni din România descoperite în 2017

Top 5 pensiuni din România descoperite în 2017

Uau, ce an plin, ce locuri frumoase am descoperit în România, ce pensiuni cu farmec, ce oameni speciali!

Toate astea mă fac să trag aer în piept și să spun încă o dată ce norocoși suntem că putem cutreiera țara asta frumoasă în lung și-n lat!

Pentru noi, 2017 a fost anul TANDEM HAI HUI.

Am cutreierat în lung și-n lat, am zâmbit, am trăit fiecare experiență cu zâmbetul pe buze, am povestit, am scris, am rememorat și am COLECȚIONAT AMINTIRI frumoase! Am fost nominalizate la premiile Webstock 2017 și Travel Awards 2017 cu seria de articole Tandem Hai Hui, iar acum…e momentul bilanțului.

Ce-ar fi un loc frumos, fără o cazare pe măasură? Ce-ar fi o destinație specială, fără un loc cu farmec unde să rămâi peste noapte? Așa că astăzi trecem în revistă cele mai frumoase 5 pensiuni descoperite de noi în 2017. 

Top 5 pensiuni cu farmec descoperite anul ăsta, unde am reveni oricând cu inima deschisă.
Nu este un clasament, sunt 5 pensiuni cu personalitate, unde ne-am simțit bine și pe care le recomandăm fără nicio reținere:

 • Casa Kraus, din Criț.

  Am petrecut aici un weekend plin de verde și am povestit pe blog cu detalii programul nostru.
  Aș putea să scriu un articol separat numai despre Casa Kraus, locul ăsta minunat, cu mult verde și energii pozitive ce se simt din toate direcțiile. Așa un loc cald și calm mai rar am găsit, exact pe sufletul meu, ce visa o evadare din ritmul nebun din București.

  Mare parte din laude merg către Veronica Schmidt, cea care s-a ocupat de amenajarea locației și care se vede clar că a folosit un ingredient special ce nu se găsește la tot pasul: suflet.
  Ca și stil, s-a păstrat linia autohtonă a caselor săsești, dar s-a adăugat o tușă considerabilă de confort & linii moderne, o îmbinare de mobilier vechi, pictat manual & cu elemente moderne, ce se integrează natural în peisaj.

 • Ferma de sub Penteleu

  Un loc despre care auzisem de ceva vreme și unde mi-am dorit să ajung, să pot povesti din proprie experiență detalii. Găsiți pe blog imagini mai multe și povestea unui weekend
  Despre condiţii, numai de bine! Întreg domeniul, unde se găsesc unităţile de cazare, ferma, locul de joacă, grădina de legume, toate acareturile, tradiţionalul „birt”, restaurantul (denumit aici ”cârciumă”)…sunt cu toatele pe un teren rupt de lume, unde ajungi după ce traversezi o punte lungă…ce face legătura parcă dintre trecut şi prezent.

  M-a uimit de la primul pas atenţia la detalii. M-am minunat de ordinea din fiecare colț al proprietății, de structura asta care deşi pare atât de tradiţională, funcţionează parcă după ritmul unei ferme nemţeşti. Fiecare om ştie ce are de făcut, fiecare îşi vede de sarcinile lui şi o face cum ştie mai bine.

 • FERMA CLUB

  Am petrecut aici un prea minunat weekend de septembrie, blând și prietenos, așa că avem povestiri și impresii la cald.
  Varianta scurtă: este o locație IDEALĂ pentru minivacanțe sau weekenduri în familie. Ne-a plăcut poziționarea lor ( la aprox. 20 km de Sinaia). Mai exact în Moroeni, unde am ajuns prin Târgoviște.  

  Ema a fost super încântată de tot ce am găsit la Ferma Club, în jumătatea bine delimitată, cu gard, unde sunt animalele. Ponei, porci & purceluși, găini, curcani, un vițel, câini, pisici și câte și mai câte. Să nu uit de livada de meri & peri, unde s-a zbenguit și s-a cățărat în voie, de parcă era fugită de-acasă. Un alt punct de atracție, pentru mici & mari, piscina interioară din cadrul pensiunii, care merită 5*.

 • The Pines – Boutique Villa
  E un loc pe care l-am descoperit recent, în Brașov. Orașul este pe lista preferatelor noastre, unde revenim mereu cu plăcere. Ne doream să găsim o cazare cu personalitate, care să completeze perfect farmecul Brașovului, cu o cazare pe măsură.Ce-am găsit? Mai mult decât speram! O pensiune perfect poziționată, la 5 minute de mers cu mașina de centrul orașului, perfect poziționată, cu o priveliște panoramică ce ne-a încântat și ziua și seara.
  Mai greu a fost să o desprindem pe Ema să plece din cochetul apartament în care am stat și unde ne-am simțit ca într-o vedere din țările nordice.  
 • Pensiunea Doi Căpitani

  Am ajuns aici într-o tabără de fotografie, iar pensiunea Doi Căpitani mi-a deschis pofta să revin în Delta Dunării în familie. E clar că Ema ar fi fermecată de poziționarea perfectă a pensiunii, de piscină și de împrejurimi.
  Cât despre mine, mi-a plăcut pensiunea, m-am îndrăgostit de meniul lor bazat pe specialități tradiționale, din pește, de ospitalitatea gazdelor și de împrejurimile ofertante. Aș reveni cu mare drag, poate chiar într-un grup de prieteni, că prea-i frumoasă pensiunea să nu ne bucurăm în grup.

 


Ce norocoși suntem cu toții că avem aproape atâtea locuri pitorești!  
Iar noi, TANDEM HAI HUI, ne-am propus de ceva vreme să mergem cât mai des prin țara noastră, să descoperim cât mai multe locuri, destinații, pensiuni cu farmec.  Da, știu că uneori drumurile pot părea nesfârșite, alteori obiectivele pot să pară în paragină…și totuși, haideți să vedem partea bună. Partea frumoasă. Locurile unice. Peisajele de vis. Dacă încercăm să vedem jumătatea plină, e de bine. O să avem multe locuri de descoperit și povestiri de împărtășit!

Voi aveți să ne recomandați alte locuri speciale, de văzut și descoperit în 2018?

 

 

Dacă vreți să mai descoperiți destinații hai hui pe unde am umblat: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.