Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de FLORIST

Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de FLORIST

Vitrina cu Meserii continuă cu Episodul 4 – MESERIA de FLORIST.

Am fost norocoase să mergem în vizită la vestitul atelier Maison Dadoo, unde Alexandru ne-a povestit așa de frumos despre meseria de florist/ designer floral.
Nimeni n-ar fi fost mai potrivit să ne inițieze în arta florală, decât Alexandru.

Povestea Maison Dadoo este una de suflet. Frații gemeni Darius & Alexandru, originari din Sibiu, au pus bazele afacerii lor încă din 2008.
În București au intrat mai târziu, dar brandul lor a crescut constant. Fără salturi spectaculoase, ci constant, an de an, așa încât acum Maison Daddo este unul din numele recunoscute pe piața de evenimente, ca fiind dintre cei care dau tonul.
L-am găsit pe Alexandru muncind în sediul lor cochet, dintr-o vilă din centrul Bucureștiului.

Cu ce se ocupă de fapt un FLORIST/ DESIGNER FLORAL?

Floriștii sunt persoanele care lucrau într-o florărie, de unde îți luai un buchet de flori  pentru acasă sau oate îți făceai  un aranjament floral.
Cât despre designerul floral, rolul lui este este acela de a pune florile într-o altă perspectivă, de a le schimba rolul clasic al florilor în buchet sau aranjament și a transforma aceste flori într-un decor complementar, cu un concept definit.

Poți să practici MESERIA de FLORIST fără pasiune?

“Dacă nu ai pasiune și nu ești pasionat de flori…atunci nu te apuca! În momentul în care lucrezi cu evenimente, o să ai nopți pierdute. Florile sunt foarte fragile și trebuie să fie mereu proaspete… De multe ori ai weekend-uri în care lucrezi, ai seri pierdute…”, spune Alexandru Dadoo.

Care sunt ingredientele de succes pentru MESERIA de FLORIST?

Devotament, pasiune și implicare, muncă și seriozitate.
Așa a reușit atelierul & florăria lor să devină una dintre cele mai cunoscute case de flori din țară, să pună la punct un sistem de organizare de evenimente atât private cât și corporate și să creeze locuri de muncă stabile pentru o echipă unită. 

Cum se ajunge de la MESERIA de FLORIST la un business?

E nevoie de pasiune, dedicare, o echipă bună alături și muncă multă, foarte multă muncă.
Mai mult, trebuie să ai încredere în tine și viziunea & curajul de a te îndepărta de obișnuit, de a încerca să gândești mereu din toate perspectivele și a fi inovator. Să vrei și să îndrăznești să faci lucrurile diferit! E important să-ți vezi de drum si mereu respectuos.
Evident, trebuie să stăpânești foarte bine ceea ce faci și mai ales să îți placă foarte mult. Doar așa…cu 10% inspirație și 90% transpirație, se ajunge la realizări constante.

Am încercat mereu să facem lucrurile diferit, să prezentăm florile și altfel decât în obișnuitele buchete, să propunem abordări mai puțin convenționale, să educăm clienții. Dacă la început lucram mai mult sezonier, pe partea de nunți, botezuri, evenimente private, acum agenția noastră a crescut, e una full-service, putem susține un eveniment de la început până la final, cu decoruri și aranjamente”.

 

Tehnologia este importantă în MESERIA de FLORIST?

Absolut! Alexandru ne-a povestit că pe lângă partea de promovare & marketing, ei folosesc activ tehnologia și pentru  partea de comunicare cu toată echipa. Au echipe de proiect, iar managementul proiectelor, incluzând informații de la comanda inițială, detalii logistice etc. se regăsesc online.

Așa se face că lui Alexandru îi sclipesc ochii când povestește despre echipă, despre începuturi, planuri ambițioase, realizări, proiecte și clienți mulțumiți. Se declară un om fericit și împlinit, care nu numai că nu și-a pierdut pasiunea pe drum, dar din contra, își dorește să fie mai bun în fiecare zi. Iar ăsta pare să fie ingredinetul cel mai important, indiferent ce MESERIE îți alegi!

MESERIA DE FLORIST. AȘA AM AJUNS LA EPISODUL 4 DIN VITRINA CU MESERII, UN PROIECT GÂNDIT DE BLOG IN TANDEM PENTRU TOȚI COPIII ȘI SUSȚINUT DE ORANGE.

Mulțumiri, Alexandru, că ne-ai primit în atelierul vostru plin de culoare și ne-ai povestit despre MESERIA de FLORIST.

VĂ AȘTEPTĂM PE BLOG, PE FACEBOOK ȘI PE YOU TUBE ȘI SĂPTĂMÂNA VIITOARE.

Până atunci, ne puteți scrie și voi ce alte meserii v-ar plăcea să mai prezentăm aici.
Nu uitați: în fiecare joi, fiți cu ochii pe noi! 

Credit foto: Fotografiile cu aranjamente florale aparțin Maison Dadoo

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de BUCĂTAR - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.