16 filme de văzut pe Netflix, în vara asta

16 filme de văzut pe Netflix, în vara asta

Vara asta am profitat la maxim de abonamentul la Netflix, mai ales după ce am sărbătorit mai bine de un an de când n-am mai fost la cinema, iar filmele rămân o activitate de familie preferată, la noi acasă, pentru 3 generații: Ema, noi și bunicii.

Norocul nostru este că pe Netflix chiar găsești filme pentru toate gusturile, toate genurile și toate vârstele. Oricum, am notat în dreptul fiecăruia și limita de vârstă recomandată de Netflix.

Nu e un top, e o listă cu filme văzute de noi și recomandate, fie mai relaxante sau mai profunde.

 1. My Octopus Teacher / Înțelepciunea Caracatiței – 7+

  Este un documentar, premiat la Oscar anul acesta, de o sensibilitate rară! De multă vreme nu ne-a mai prins pe toți un film cum a făcut-o My Octopus Teacher. Este unul dintre filmele pe care cred că ar trebui să le vadă toți copiii de școală, începând de la clasa întâi.
  O poveste ce arată felul în care omul se poate reconecta la natură și poate dezvolta relații de prietenie cu unele dintre cele mai ciudate creaturi: caracatițele. Credeți-mă, e o împletire de poveste și o frântură de viață, pusă în cadre emoționante, incredibile. Da, la noi acasă s-a lăsat și cu ceva plans!

 2. Five Feet Apart / La cinci pași de tine – 13+

  2 adolesecenți de 17 ani, internați într-un spital unde se tratează de forme grave cauzate de problemele la plămâni. Stella – calculată și riguroasă trebuie să-și planifice foarte bine viața, pentru a nu pierde locul pe lista beneficiarilor unui transplant de plămâni. Lui Will, pe de altă parte, nu-i pasă de reguli, de tratamente, și nici de orarul de medicație. O poveste de viață, pentru care eu zic să vă pregătiți batistele. E despre dorința de a trăi, despre viață, despre ce avem și uităm să apreciem.

 3. The Theory of Everything / Teoria Întregului– 13+

  Este un film biografic, ce prezintă viața lui Stephen Hawking. Ne-a captivat și pe noi și pe Ema și recomand să-l vedeți împreună cu adolescenții voștri.
  Theory of Everything descrie în principal relația dintre Hawking și soția sa, Jane. Cei doi s-au cunoscut pe când erau studenți la Cambridge în anii ’60, în vremea când viitorul mare om de știință începea să sufere consecințele afecțiunii care l-a paralizat, forțându-l să trăiască într-un scaun cu rotile și să se exprime cu ajutorul unui computer sofisticat, conceput special pentru el de către un prieten.
  Este despre talent, perseverență, VIAȚA cu suișuri și coborâșuri, fix așa cum este pentru toți!

 4. The Two Popes / Cei doi Papi– 13+

  Vi-l recomand călduros! Nu știu de ce, dar l-am evitat o vreme. Inspirat de realitate, filmul prezintă într-o manieră relaxată și atât de ușor de urmărit, viața celor doi Papi de la Vatican.
  O poveste profundă a uneia dintre cele mai mediatizate tranziții de putere din istorie. Cardinalul Bergoglio (Jonathan Pryce) cere Papei Benedict (Anthony Hopkins) permisiunea de a se retrage în 2012. Cu toate acestea, deși se va confrunta cu scandaluri și nesiguranțe, Papa Benedict propune o întâlnire cu cel mai dur critic al său și viitorul succesor al Romei pentru a-i dezvălui un secret care va zgudui Biserica Catolică din temelii.
  Am înțeles de ce a fost atât de apreciat și premiat cu Oscaruri. Chiar trebuie văzut!

 5. The Secret Garden / Grădina Secretă – 7+

  Personajul principal este o fetiță de  7-8 ani, rămasă orfană, descoperă o grădină magică ascunsă în moșia unchiului ei.Ea-și găsește propria cale de a dezgheța inimile celor din jur.

 6. Intern / Internul – 13+

  O comedia cu Anne Hathaway & Robert De Niro în rolurile principale.
  De Niro este Ben Whittacker, un bărbat de 70 de ani care descoperă că pensionarea nu este o decizie așa minunată precum credea. Profitând de oportunitatea de a avea din nou activitate printre profesioniști, el aplică pentru un post de senior intern la un site de modă, înființat de Jules Ostin (Hathaway). O poveste haioasă și ușor de urmărit, chiar în tandem, mai multe generații.
   

 7. The man who knew infinity/ Omul care a cunoscut infinitul – 13+

  Un alt film biographic, ce prezintă viața matematicianului Indian Srinivasa Ramanujan.
  Protagonistul filmului este actorul Dev Patel, care îl interpretează pe Srinivasa Ramanujan, matematicianul care după ce a crescut în sărăcie în India, ajunge să fie admis la Universitatea Cambridge în timpul Primului Război Mondial. Sub îndrumarea profesorului său, G. H. Hardy (interpretat de Jeremy Irons), el devine unul dintre cei mai mari matematicieni ai secolului al XX-lea.
  Este unul dintre filmele la care ne-am uitat împreună cu Ema și apoi zile întregi am dezbătut împreună subiectul, abordarea, acțiunea. Trebuie văzut neapărat, părerea mea!

 8. The Social Dilemma – 13+

  Este obligatoriu de văzut! Facebook, Google, Instagram – rețele care ne controlează, într-o măsură mai mică sau mai mare. Un documentar care ilustrează cum suntem manipulați de rețelele sociale. Ei ne controlează pe noi, mai mult decât realizăm!

 9. Yes Day / Ziua lui DA

  Un film de familie, haios și relaxant. Ne-am uitat cu toții și ne-am distrat cu părinții care decid să renunțe la „nu”, o zi întreagă, acceptând cele mai trăsnite cereri ale copiilor, cu câteva condiții de bază, într-o zi care promite distracție și aventuri nebunești.
  Recunosc, eu sunt fana lui Jennifer Garner, mama din familia principală.

 10. Definitely Maybe / Desigur…poate că – 13+

  O fetiță simpatică încearcă să afle detalii despre povestea de dragoste dintre părinții ei, acum că au divorțat. Maya pune una lângă alta piesele unui puzzle amoros, începe să înteleagă că dragostea nu este chiar o bagatelă, iar Will, ajutat de propria fiică, realizează că niciodată nu e prea târziu să te întorci în și spre propria existență sperând într-un alt final.
  Recomand filmul! E o poveste reală, cu o familie divorțată și copilul care încearcă să înțeleagă de ce s-a ajuns aici și cum își poate ajuta tatăl să își găsească jumătatea.  

 11. Me before You / Înainte să te cunosc– 13+

  Un soi de Love Story modern. Povestea lui Lou, o tânără dintr-un orășel lipsit de perspective, și a lui Will, un bărbat de succes ajuns în scaunul cu rotile după un accident. Will simte că nu mai are pentru ce să trăiască până când o angajează pe Lou ca infirmieră. Pentru a-i dovedi că viața merită trăită, Lou îl ajută să se îndrepte, împreună, către mai multe aventuri.
  Ne-am uitat cu toții (3 generații) și fiecare dintre noi a recționat la ceva din povestea asta de dragoste modernă. Bine, recunosc, am și plans – noi fetele, în batistă!

 12. Happy Feet – 7+

  Animație haioasă, pinguini simpatici, film relaxant de weekend! Pinguinul dansator n-are cum să nu îți intre la suflet!

 13. Click / Zapând prin viață – 13+

  Adam Sandler este personajul principal.
  O telecomandă magică, ce te-ajută să derulezi rapid prin propria viață, sărind de zilele & oamenii care nu-ți fac plăcere. Cum ar fi?
  O poveste care-ți ridică multe semne de întrebare. L-am văzut cu Ema și am tot dezbătut subiectul împreună, ulterior.

 14. Marriage Story / Poveste despre căsnicie– 16+

  Viața unei familii moderne. Poveste despre căsnicie! Cum se ajunge de la o poveste de dragoste la căsnicie…și uneori la divorț, cu toate că dragostea rămâne singura stabilitate. Un portret profund și sensibil al unei căsnicii care se destramă și al unei familii care rămâne unită.
  Regizat de Noah Baumbach, nominalizat la Oscar. Cu Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern, Alan Alda și Ray Liotta.

 15. Home Again / Cum să faci ca s-o desfaci– 13+

  O poveste ușoară, genul de romance, cu frânturi de viață. Personajul.
  O comedie romantică modernă cu Reese Winterspoon în rolul lui Alice Kinney, recent separată de soțul ei (Michael Sheen). Alice are o viață complicate și decide să o ia de la capăt.
  Se mută înapoi în orașul său natal, Los Angeles, împreună cu cele două fetițe ale ei. Se trezește în mijlocul unor situații haioase.

 16. Innocent Moves / Mutări Inofensive – 13+

  Josh Waitzkin (Max Pomeranc) este un puști de 7 ani, un geniu în arta jocului de șah. Joe Mantegna evoluează în rolul tatălui lui Josh, critic sportiv, al cărui singur scop este să-și vadă fiul campion.
  Este aventura tatălui și a fiului pe drumul cunoașterii către unicul adevăr: singurul lucru pe care nici unul nu-și poate permite să-l piardă este dragostea pentru celălalt.

 17. Valentines Day / Ziua Îndrăgostiților – 13+
  Haios, relaxant, nu foarte siropos, poate fi văzut în tandem cu fetele mai ales. Ițele și mecanismele iubirii moderne ies la iveală într-un caleidoscop cu relații și singurătate în cea mai romantică zi din an: 14 februarie.
  Cu:Jessica Alba,Kathy Bates,Jessica Biel.

Cam astea sunt recomandările noastre de filme de pe Netflix. Dacă aveți și voi alte recomandări, aici suntem…pregătite să actualizăm lista!

Nu uitați, pe noi ne găsiți și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți și: 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.