3 locuri unde copiii învață prin experimente

3 locuri unde copiii învață prin experimente

Deseori am scris pe blog și am tot spus că sunt adepta experimentelor și metodelor moderne de predare & învățare.

Copiii noștri cresc în epoca tehnologiei și metodele care funcționează pentru ei, cele care le captează atenția și le stârnesc interesul trebuie să fie inventive și dinamice.

Trebuie să fie adaptate timpurilor pe care le trăiesc acești copii, care nu reacționează la formule anoste și pagini pline de teorie. Și mai ales, trebuie să fie ancorate în realitate și adaptate modului lor de asimilare!
Iar dacă includ și un pic de tehnologie, atunci lucrurile deja se schimbă considerabil.

Am povestit de curând, cu mare entuziasm, despre metodele de predare care au funcționat pentru ca Ema să învețe limba engleză fără caiet de gramatică și nici vocabular de cuvinte noi.

Astăzi, în aceeași idee, vreau să vă recomand trei locuri din București, unde copii pot învăța cu plăcere, prin experiențe proprii și jocuri educative, fără să-și de seama:

Akademia Kinderland

Am scris de curând de acest proiect educativ, dezvoltat de Kaufland România
Trebuie să ajungeți, e o experiență foarte utilă pentru copiii între 4 și 14 ani. Emei i-a plăcut atât de mult, încât am mai fost o dată și weekend-ul trecut.
Ce se-ntâmplă aici de fapt? Este un program de educație alimentară, gândit pentru copii și adaptat așa încât să-i atragă și să învețe prin joc, ceea ce noi, acasă nu prea reușim să facem.
Mai exact prin demonstrații, jocuri, tehnologie și imagini!

Ca să-nțelegeți exact, vedeți în video-ul nostru ce se-ntâmplă de fapt.

Reamintesc datele cheie:

  • Intrarea este gratuită, dar neapărat să vă faceți programare!

  • Spațiul este unul limitat, iar accesul se face pe serii de copii. De-asta este necesară programarea vizitei, pe pagina de Facebook Akademia Kinderland sau la 0770.795.133.

    Programul este de joi până sâmbătă, între orele 10 – 18, și duminică, între orele 11 – 17

  • Până la finalul lunii octombrie, Akademia este la Kaufland Barbu Văcărescu. Apoi se mută la Kaufland Basarab în luna noiembrie. Pentru detalii urmăriți-le pagina de Facebook.

Casa Experimentelor

Un alt loc din București unde copiii merg cu mare plăcere. Fie că merg cu familia sau chiar cu colegii de clasă, experiența este una diferită de ceea ce fac ei în fiecare zi, la școală.

Ce se-ntâmplă aici?  100 de experimente și activități din domeniile fizicii, chimiei, matematicii și biologiei. Vizitatorii interacționează cu fiecare exponat, conceptul promovat fiind acela de a descoperi singuri fenomenul exemplificat prin experimente.

Ema este mare fan și al acestui loc și chiar a povestit în Jurnalul Emei cum i s-a părut și ce i-a plăcut mai mult. De la fulgere reale produse în casă, la experiența de a sta pe 2200 de cuie!  

Mai multe informații despre program, intrare și altele găsiți chiar pe site-ul lor: Casa Experimentelor – Romanian Science Center!

Eu vă mai zic doar că nu este permis accesul copiilor sub 3 ani.
Intrarea la Casa Experiementelor costă 20 lei pentru copii, dar există multe pachete pe care le găsiți detaliate pe site.  


Muzeul Grigore Antipa

Oficial patrimoniul muzeului este format din peste 2 milioane de piese, grupate în diferite colecții zoologicepaleontologice, de minerale și roci și etnografice.

Noi am fost de câteva ori și de fiecare dată Ema descoperă alte și alte lucruri, în funcție de vârsta pe care o are când mergem. Este unul din locurile din București unde preocuparea pentru educarea copiilor, se vede clar, este una dintre prioritățile Muzeului.

Mai mult, muzeul organizează programe speciale pentru elevi, bazate în parte pe cunoștințele din programa școlară, dar și pe activități extracurriculare care îi ajută să devină „eco-cetățeni” responsabili și conștienți de însemnătatea protejării mediului.

Urmăriți activiattea lor pe pagina web, unde anunță constant noutățile, programele educative, atelierele, conferințele și cursurile.

Voi, aveți alte recomandări de locuri unde copiii învață fără să-și dea seama?

Nu uitați,  găsiți Blog in Tandem și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

There are 2 comments for this article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.