Avem nevoie de PACE. Uniți pentru UCRAINA

Avem nevoie de PACE. Uniți pentru UCRAINA

Copiii nu fac politică. Copiii nu știu ce înseamnă aliențe și strategii politice. Copiii noștri nu știu ce înseamnă bombe, foamete, explozii. Copiii noștri nu știu ce însemnă un război. Nici nu trebuie. Niciun copil din lumea asta n-ar mai trebui să știe ce înseamnă un război, decât din manualele de istorie.

Și totuși copiii noștri aud, de mai bine de 2 săptămâni, despre război, foamete, explozii, refugiați. Aud știri despre bombe ce explodează la mica distanță de România, aud despre oameni care-și lasă viețile înapoi și fug cu hainele de pe ei, încercând să-și salveze viețile.

Să-i ferim de asta? Să-i mințim? Să ne prefacem că totul e ok? Nu!

Ce putem face totuși? Să-i învățăm să fie buni! Să-i asigurăm că oamenii trebuie să fie buni unii cu ceilalți, să fie curajoși și să facă bine, ori de câte ori pot!
Un mic bine, multiplicat, înseamnă un mare bine! Niciodată n-am simțit asta mai puternic decât acum!

La Ema la școală astăzi, pentru a doua săptămână la rând, copii au venit fără uniforme și fiecare și-a compensate asta, printr-o donație pentru a ajuta Ucraina.
Va schimba gestul lor ceva? Poate că nu. E un gest mic, dar …un gest mic, multiplicat, devine un gest mare! Și doar așa copiii noștri vor învăța că oamenii, împreună, pot muta munții din loc, pot face față mai ușor greutăților, se pot ridica unii pe alții! Se pierd multe în războiul ăsta, se pierd case, vieți de oameni…dar nu trebuie să ne lăsăm copiii să-și piardă încrederea în forța binelui!
Zilele astea se scrie istorie în lume, iar copiii noștri trebuie învățați că istoria depinde de fiecare dintre noi!

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI: 

There is 1 comment for this article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.