Cel mai important lucru pe care ar trebui să-i  învățăm pe copiii noștri

Cel mai important lucru pe care ar trebui să-i  învățăm pe copiii noștri

Să ridice mâna dacă este vreun părinte care nu se regăsește aici!

Vă recunoașteți aici? Sunteți și voi dintre acei părinți care povestesc adesea despre copiii lor,  lăudându-se cu rezultatele lor de la școală, cu notele de la Olimpiade sau concursuri, cu performanțele sportive sau orice altă reușită extrașcolară? Orice legat de un talent special sau un rezultat pe măsură?
Nu-mi amintesc să fi auzit vreodată povestiri ale vreunui părinte mândru, povestind despre ce om bun e copilul lui, ce inimă mare are sau cât de generos și sincer este!

Cum ar fi oare să stăm la povești, între noi, părinții, despre calitățile care-i fac pe oamenii ăștia mici ai noștri să devină OAMENI mari?
Cred și sper că suntem cu toții de acord că, la sfârșitul zilei, cu toții prețuim oamenii care sunt amabili, cinstiți și respectuoși. Nu spunem lucruri precum „Îmi place foarte mult de _____ pentru că a mers la cea mai bună facultate” sau  „vreau să fiu prietena ei pentru că este atât de bună la ….. ” .

În schimb, îi apreciem pe cei care sunt buni, empatici și generoși cu noi și cei din jur, așa-i?  
Apreciem oamenii care sunt sinceri cu noi! Cui îi place să fie mințit, lingușit sau amăgit?
Nu este doar dureros și fals, dar și lipsit de orice urmă de respect!  Ne este insultată inteligența, atunci când suntem mințiți.
mai mult…recunoașteți, tuturor ne place când alții recunosc eforturile noastre, când ne apreciază efortul, implicarea, mai mult decât strict rezultatul sau vreo poziție ierarhică!
Gândiți-vă la modul în care un simplu zâmbet, un mulțumesc sincer sau chiar un compliment natural ne pot schimba ziua în bine!

Ce spuneți? N-ar prinde bine să e schimbăm un pic abordarea atunci când povestim despre copiii noștri?

Ce-ar fi ca data viitoare când auzim pe cineva vorbind despre reușitele copilului, noi să-i răspundem povestind despre sufletul copilului nostru, despre sinceritatea, generozitatea sau empatia lui?!
N-ar fi asta, oare, cea mai importantă lecție pe care să o predăm copiilor noștri? Aceea că sufletul și caracterul sunt calități ce te fac OM MARE, nu diplomele sau carnetul de note?!…

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.