Cine își transformă pasiunea în profesie are șanse mari de a face performanță

Cine își transformă pasiunea în profesie are șanse mari de a face performanță

‘’Este mare lucru să-ți transformi joaca în realitate. Dacă faci un lucru cu plăcere și acela devine profesie, atunci îl faci cu multă pasiune și ai șanse mari spre performanță.’’ Dumitru Prunariu, primul și singurul român care a zburat în spațiu.

Despre Dumitru Prunariu s-au scris sute de pagini, i s-au adresat mii de întrebări, a fost prezent la sute de întâlniri.
Este normal, când ești un om care a scris istorie!
Iar faptul că am avut ocazia să-l cunoaștem și să-i luăm un interviu, cu ajutorul Danonino România, în cadrul campaniei  la lansarea campaniei educaționale interactive, „Spune DA explorării”, a fost o onoare și o ocazie unică pentru noi!

Cine este Dumitru Prunariu?

De profesie inginer aeronautic, la 14 mai 1981 a devenit primul și singurul român (și al103-lea pământean) care a zburat vreodată în spațiul cosmic.
A participat la misiunea Soiuz 40  din cadrul programului spațial „Intercosmos” și a petrecut în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute.

Un asteroid cu numele Dumitru Prunariu
Cum e oare ca un asteroid să fie botezat cu numele tău? Uimitor, nu?
Există un asteroid care a primit numele de Dumitru Prunariu! Uniunea Astronomică Internaţională, în aprilie 2017, a anunţat că un asteroid descoperit la 24 octombrie 1981 a primit numele lui Dumitru Prunariu.

Mai mult, pe 27 octombrie 2017, Dumitru-Dorin Prunariu a devenit membru eminent al Asociaţiei Exploratorilor Spaţiului Cosmic, cea mai înaltă distincţie acordată astronauţilor.

Întâlnirea cu Dumitru Prunariu a fost ca o oază de normalitate, cu un om legendă, care nu încetează să fascineze generații întregi, în tandem. Un om cu realizări uimitoare, dar de o modestie și noralitate incredibile. Nici că se putea alege un ambasador mai potrivit pentru campania „Spune DA explorării”.

 

Cât de importantă credeți că este, pentru copii, susținerea părinților?

Indiscutabil, foarte importantă!
Mi-aduc aminte că mama, mai ales, se ocupa foarte mult de noi.  Ea era casnică, a întrerupt serviciul special  să se ocupe de mine și de sora mea, pe parcursul școlii.
Ne-a dirijat încet încet, din umbră, calea spre  a avea prietenii adecvați pentru a trăi într-un mediu performant, pentru a nu cădea în anumite extreme, pentru a învăța să fim ordonați, îngrijiți…și este foarte important pentru un copil să învețe de mic să fie ordonat, îngrijit, să se respecte pe el însuși și să-i respecte pe ceilalți, iar toate aceste elemente în final și-au spus cuvântul în modul în care ne-am dezvoltat și în modul în care ne-am realizat și profesional.

A fost o discuție relaxată, despre viață, educație, implicarea părinților.
Mai mult, am atins și subiectele care-i fascinează pe cei mici…și nu numai: cum se vede Pământul din Univers, dacă există sau nu viață în afara planetei noastre, dacă lui Dumitru Prunariu a simțit vreo clipă teama că s-ar putea să nu se mai întoarcă din misiune. Luați-vă câteva minute și uitați-vă la video-ul nostru. O să descoperiți, mai presus de un român care a făcut istorie, un OM care crede cu tărie că părinții și implicarea lor în educația celor mici joacă un rol extrem de important!

Pasiunea, puterea, încrederea și curajul de a îndrăzni, sunt cele care m-au ajutat să ajung și mai aproape de visul meu. Dacă ești convins că vei ajunge acolo unde vrei, se vor găsi, într-un fel sau altul, și căi de a-ți realiza visele! Mesajul pe care îl transmit părinților este să spună DA nevoii de explorare și de cunoaștere a lumii, să-și încurajeze copiii să viseze și să îndrăznească să-și îndeplinească visele pentru că, atâta timp cât spiritul este lăsat să zboare liber, dezvoltarea și cunoașterea sunt asigurate.

Mulțumim, Dumitru Prunariu, pentru o lecție de normalitate!

 

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.