Doza de Sănătate – Plantele medicinale, aliați de încredere împotriva virusurilor și bacteriilor

Doza de Sănătate – Plantele medicinale, aliați de încredere împotriva virusurilor și bacteriilor

Doza de Sănătate continuă cu un episod despre plantele medicinale – un aliat de încredere în lupta cu virusurile și bacteriile.

Mulțumiri speciale pentru sursa noastră de informare – FARES , pentru răspunsurile avizate în ceea ce privește tematica zilei și nu numai!

Tratamentele cu plante medicinale se folosesc atât pentru a vindeca și ameliora simptome neplăcute din corp, atunci când apar probleme, dar pot fi luate și preventiv pentru a întări organismul.
Cu plante medicinale se obtin rezultate remarcabile în ceea ce priveste ameliorarea simptomelor si întărirea sistemului imunitar, ce poate astfel să lupte împotriva bolilor și virusului existent. În tratamente antivirale se pot combina anumite plante medicinale pentru un efect.


Care sunt beneficiile tratamentelor cu plante medicinale?

  • Rezultatele cercetărilor au demonstrat că plantele medicinale au acțiune antivirală, antiinflamatorie și imunostimulentă. Sunt proprietățile cele mai importante și necesare pentru a trata o viroză respiratorie.
  • Unul dintre beneficiile principale ale folosirii tratamentelor cu plante medicinale, este lipsa efectelor secundare adverse. Corpul poate să asimileze cele mai multe plante fără probleme și să se folosească de ceea ce ele aduc bun in organism.
  • Un alt beneficiu al folosirii unui astfel de remediu este că asigură recuperarea rapidă, fără întreruperea activităților zilnice, iar în cazul unor infecții bacteriene uleiurile esențiale acționează eficient.
  • Tratamentele antivirale naturiste, ce și-au dovedit eficiența atât în cazul copiilor, cât și al adulților, ajută la întărirea sistemului imunitar, ceea ce este ideal pentru a face față ușor afecțiunilor virale de orice fel.
  • Aceste remedii naturale acționează atât asupra cauzelor (virusului), cât și a simptomelor & manifestărilor unei viroze (dureri de gât, febră, tuse)

Dintre cele mai apreciate plante medicinale, eficiente în cazul infecțiilor virale, amintim:

  • Echinacea este un puternic stimulator al imunității organismului. Această plantă este benefică pentru corp și conține substanțe care ridică nivelul de energie și de sănătate. Ceaiul de Echinacea poate să fie consumat des, fiind recomdandat pentru imunitate.
  • Cimbrul este recunoscut ca antiviral, antibacterian, antifungic, expectorant şi poate combate eficient nasul înfundat, tusea și răguşeală.
  • Boabele de șoc sunt printre cele mai populare antivirale naturale, fiind recomandate pentru ameliorarea semnelor incipiente ale gripei. Studiile au dovedit că extractul de boabe de șoc are efect inhibitor ușor în primele etape ale ciclului virusului gripal, cu efecte considerabil mai puternice în faza post-infecție. De asemenea, tratamentele antivirale pe baza de piure de boabe de șoc pot reduce substanțial simptomele respiratorii superioare.
  • Menta este una dintre plantele medicinale recunoscute oficial pentru proprietățile sale antivirale naturale. Pe lângă mentol, care se găsește în concentrații mari, mentă conține peste 40 de compuși, cum ar fi flavonoidele, polifenolii și tocoferolii, care pot juca un rol important în tratamentele antivirale naturiste.
  • Usturoiul este renumit printre plantele medicinale că fiind extrem de valoros pentru întărirea imunității. Acesta este folosit de secole în tratamente antivirale naturiste. Principalul său compus, alcinina, are numeroase beneficii pentru sănătate și în activitatea antimicrobiana. Studiile au arătat că extractul de usturoi poate fi eficient împotriva mai multor tipuri de viruși, precum gripă și rinovirusul.
  • Frunzele de măslin: Cercetările au arătat că extractul din frunze de măslin luptă eficient împotriva unui număr de microbi care provoacă boli, inclusiv unele virusuri care provoacă gripa și alte infecții respiratorii. Compușii puternici care se găsesc în frunzele de măslin distrug organismele invadatoare și nu permit replicarea virusurilor care provoacă o infecție.
  • Salvia este un ingredient esențial în medicina tradițională chineză și în medicina ayurvedică. Se consideră că ajută la combaterea infecțiilor și amelioreaza o serie de afecțiuni. Cercetările ilustrează faptul că salvia are efecte antivirale, antioxidante și antiinflamatorii. 
  • Pătlagina este o plantă ce crește chiar pe marginea drumului, însă acțiunea ei este impresionantă. Este expectorantă și emolientă, antihemoragică, fiind un ajutor de nedejde în cazul unor afecțiuni respiratorii. Se consumă de obicei sub formă de sirop, care este administrat chiar și copiilor după sfatul corect al medicului specialist.
  • Ghimbirul are numeroși compuși activi, inclusiv fenoli, terpene și acizi organici, fiind benefic pentru sănătate. S-a dovedit că ghimbirul poate împiedica dezvoltarea virușilor, precum și a bacteriilor și ciupercilor, fiind foarte eficient în tratamentele antivirale.

 

Atenție:

  • Plantele medicinale trebuie să fie de calitate, iar proporțiile bine determinate.
  • Este de recomandat să fie plante medicinale de calitate, de la firme de încredere, cu echipe de profesioniști ce știu să asocieze și să dozeze riguros cantitățile.

Recomandarea noastră – produsul Biosept Plus comprimate, din gama FARES

Biosept Plus este un adevărat aliat din plante medicinale, un antiseptic al gurii și gâtului cu efect puternic antiviral, ce nu dezvoltă efecte adverse,  
Produsul inhibă dezvoltarea virusurilor şi bacteriilor la nivelul cavităţii bucale, oprind astfel la poarta de intrare procesul infecţios.  

Biosept Plus comprimate, produs 100% natural,  conține 3 plante cheie pentru apărarea organismului, propolis şi 9 uleiuri esenţiale cu acţiune puternică antivirală.

Beneficii ale produsului Biosept Plus – comprimate

  • Antiseptic al gurii şi gâtului. Efect puternic antiviral. 

    Echinacea, lemnul dulce, astragalusul si uleiurile esenţiale alese în formula acestui produs au dovedit în studii acţiune asupra mai multor tipuri de virusuri printre care şi cele respiratorii.

  • Calmant în caz de iritare a gâtului și faringelui.

    Lemnul dulce şi propolisul reduc durerile și iritația de la nivelul gâtului. Efectele se simt încă de la primele administrări.

  • Ușurează și împrospătează respirația.  

    Uleiurile esențiale de mentă şi eucalipt au un efect puternic decongestionant al căilor respiratorii.

  • Recomandat și copiilor începând cu vârsta de 3 ani.

    Comprimatele au un gust plăcut, fiind ușor de administrat și în cazul celor mici. După administrare, nu se consumă alimente sau lichide timp de 30 de minute.

Mulțumiri sursei noastre de informații – FARES și vă așteptăm și săptămâna viitoare, la un nou episod cu informații avizate, care să ne fie utile, în tandem adulți & copii! 

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.