Destinație de weekend: Tabăra de Sculptură de la Năieni

Destinație de weekend: Tabăra de Sculptură de la Năieni

Tabăra de Sculptură de la Năieni, din Jud. Buzău – un loc unde am ajuns într-o zi frumoasă de weekend, în vara asta.

Am tot încercat să descoperim destinații ușor accesibile, de weekend, unde să nu dăm peste puhoaie de turiști.

Iar cum Jud. Buzău, unde mergem des, nu duce lipsă de destinații ofertante, am ajuns pentru prima dată la Tabăra de Sculptură de la Năieni, un loc liniștit, cu o panoramă uimitoare!

Atenție, dacă vă hotărâți să mergeți, să vă setați ca destinație Biserica dintr-o Piatră, pentru că așa veți avea parte de drum asfaltat și acces facil.
Noi, în schimb, ne-am setat pe Waze Tabăra de Sculptură Năieni și ne-am trezit pe niște drumuri offroad destul de greu accesibile…pe unde eu am avut emoții la un moment dat, recunosc.
Noroc cu Ema, care este fan offroad și m-a molipsit și pe mine cu entuziasmul ei!  

Drumul până acolo este foarte ofertant în peisaje, o să vedeți!
Am traversat o zonă viticolă foarte frumoasă, cu peisaje ce aduc puțin cu Toscana.  

Ce este de fapt Tabăra de sculptură de la Năeni, din jud. Buzău?

Este un loc unic în lume, se pare. O serie de sculpturi realizate de copii cu vârste de până la 14 ani. Am citit că tabăra a fost inițiată de profesorul Gabriel Manole, iar printre operele create de copii se numără: instrumente muzicale, cochilii de melci, figuri zoomorfe, scări către cer, morminte dacice, toate inspirate din viața și realitatea locului.

Am avut noroc de o zi frumoasă, în care am ajuns…și de oameni puțini în zonă. Dacă mergeți întâi la Biserica dintr-o Piatră, puteți face o plimbare de 10 minute până la tabără și acolo puteți chiar să faceți un mic picnic, dacă sunteți pregătiți. Atenție, să aveți în rucsac tot ce vă trebuie, pentru că în zonă nu găsiți NIMIC!

În ceea ce  privește organizarea – sistem tipic românesc!
Niciun indicator al taberei, niciun punct de informare, câteva pancarte informative, slabă semnalizare…așa cum ne-am obișnuit deja: țară frumoasă, locuri uimitoare, organizare & promovare – zero!

Ce e cel mai important de reținut – Tabăra de Sculptură de la Năieni este un loc unde merită să mergeți, dacă ajungeți în zona Jud. Buzău.
Ce mai e de văzut în Jud. Buzău, am mai povestit aici de-a lungul timpului: Cascada Pruncea – Cașoca, Muzeul Chihlimbarului și complexul Aluniș, Vulcanii Noroioși.

Dacă vreți să mai descoperiți destinații hai hui pe unde am umblat: 

There are 2 comments for this article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.