Se caută 100 de RANGERI URBANI pentru Parcul Natural Văcărești

Se caută 100 de RANGERI URBANI pentru Parcul Natural Văcărești

Acum…adevărul este că se mai caută doar 99 de RANGERI URBANI, pentru că eu m-am înscris deja din clipa doi după ce am auzit de această inițiativă. Așa că un loc sper să fie deja ocupat!

Știți cine poate să devină RANGER URBAN?

Eu, tu, oricine. Cele mai importante condiții sunt să îți pese de natură și de protejarea acesteia și să vrei să te implici!

Ce face un RANGER URBAN?

Sună…ca-n filme, nu? Un soi de westernuri…doar că nu trebuie  neapărat să te lupți, ci să te implici. Când poți, cu ce poți, dar important este să vrei! Iar noi, ca părinți, avem o datorie în plus, părerea mea, să le predăm copiilor noștri prin puterea exemplului!
Ranger Urban este denumirea oficială și statutul pe care îl capătă orice voluntar care se implică în acțiunile desfășurate de Asociația Parcul Natural Văcărești.

Principalele îndatoriri pentru Rangerii Urbani sunt următoarele:

  • Acțiuni de pază și protecție-patrulări

  • Acțiuni de igienizare, toaletare, consolidare poteci și infrastructură

  • Acțiuni de monitorizare și conservare a biodiversității

  • Acțiuni educative, ghidaj, observații ornitologice

Cum te poți înscrie în programul “Fii Ranger Urban!”?

Foarte simplu! Aici găsești linkul către Parcul Natural Văcărești, care a demarat, împreună cu Banca Transilvania – programul programul de voluntariat “Fii Ranger Urban!”

Primul pas este completarea formularului de înscriere de pe website-ul Parcului Natural Văcărești, accesând  http://parcnaturalvacaresti.ro/fii-ranger-urban.

 Odată înscrise, persoanele intră în procesul de selecție a voluntarilor, urmând să fie anunțate în maxim 10 zile dacă au fost acceptate în program, să devină Rangeri Urbani.  
Ghidul Rangerului Urban poate fi descărcat de aici

Știți care e argumentul suprem pentru a vă implica?

Copiii noștri! Ei merită crescuți și educați în spiritual protejării naturii! Și e de datoria noastră să o facem, cât putem.

Ați fost vreodată în parcul Văcărești?

Să mergeți NEAPĂRAT! E o oază de verde și de viața, total diferită de cee ace găsiți în alte parcuri!

Parcul Natural Văcărești a apărut din dorința oamenilor de a păstra natura în orașul lor. Spațiul verde din inima Bucureștiului a fost proiectat inițial pentru a deveni un lac, dar de-a lungul anilor lucrările au fost abandonate. În lipsa intervenției umane, șantierul s-a renaturat şi populat de numeroase specii de păsări și animale.

“Parcul Natural Văcărești a fost înființat prin grija rangerilor urbani. Oameni care, pe lângă faptul că iubesc natura, au ales să se implice într-un proiect de interes public. Sunt oamenii care treptat, iau în stăpânire orașul și care aleg să se implice în rezolvarea problemelor care depășesc orizontul lor de comfort.  Prin acest proiect, rangerul urban își primește în Parcul Natural Văcărești spațiu de acțiune, de implicare și de experimente. Invităm pe toți cei care se regăsesc în profilul descris, să ni se alăture.”, declară Dan Bărbulescu, Membru Fondator Asociația Parcul Natural Văcărești.


 

Cât despre noi, echipa BLOG in TANDEM, abia așteptăm să ne vedem în parc, să fim RANGERI URBANI și să cutreierăm împreună prin Parcul Văcărești.

Ați văzut deja, noi am început să ne antrenăm pentru acțiunile ce vor urma!
E-așa de simplu să faci bine!

Nu uitați,  găsiți Blog in Tandem și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.