10 idei de activități de făcut cu cei mici, pe 1 iunie

10 idei de activități de făcut cu cei mici, pe 1 iunie

Zi liberă, zi de sărbătoare, zi de petrecut împreună cu cei mici, pe 1 iunie! Iupi, de 3 ori iupi. Sunteți de acord, da?

Oficial, deja începe să miroasă a vacanță și a timp liber. Suntem cu toții pe aceeași frecvență, sper!
Noi abia așteptăm primăvara și vara, tocmai pentru a ne încărca bateriile și a petrece cât mai mult timp împreună.

Doar că cei mici, știu bine, trebuie antrenți în tot felul de activități, pentru a le capta atenția. Mai mult, dacă reușim să le stimulăm și imaginația și să-i provocăm, e perfect.

Astăzi am adunat 10 activități, numai bune de făcut în tandem părinte & copil, chiar de pe 1 iunie, că tot e zi liberă, de petrecut împreună.
Unele sunt testate deja de noi cu brio, o să vedeți! Câteva, le am și eu pe lista scurtă cu inspirație și abia aștept să le facem în echipă.

Pe locuri, sunteți gata, START!

 1. Litere Curcubeu:

  Foarte simplu de făcut, vă trebuie doar niște acuarele și puțină îndemânare. Ideea este că puteți să decupați litere ( numele copilului) sau puteți fi creativi și să decupați animale, steluțe, inimi, pești…orice vă doriți. Cât despre imprimeul curcubeu, puteți și aici să schimbați culorile sau modelele. Oricum, tot frumos și colorat va ieși!
  Noi am povestit deja pe blog detalii.

 2. Pampoane colorate:

  Asta e una din activitățile noastre preferate, pentru că…ne plac petrecerile și profităm de orice ocazie, pentru a mai organiza încă una! Și atunci, e bine să știi să faci singur decorațiuni, nu?
  E nevoie doar de niște hârtie de mătase (se găsește la librării) și ceva îndemânare. Dar se formează, prin exercițiu J. Puteți face în orice culoare și mărime vă doriți și clar, rezultatul e spectaculos!
  Găsiți un tutorial pe canalul nostru de You Tube.

 3. Mărgelit multicolor:

  Uau, ce de lucruri frumoase se pot face din mărgele termorezistente. Noi am făcut de la mărțișoare, la tablouri, brelocuri și suporturi de pahare.
  E foarte simplu, se găsesc modele și inspirație din plin pe internet, vă trebuie doar mărgelele și răbdare.
  Găsiți mai multe idei și pe blogul nostru.

 4. Tablou făcut din poze făcute de copii:

  Asta e o idee care la noi prinde foarte mult. Emei îi place să facă poze, așa că sugestia celor de a Danonino – cu primul reportaj foto al copilului, o să fie clar un succes.
  E simplu: copilul face poze cu ce-l pasionează, în curte, în parc, afară, apoi se tipăresc pozele, și se lipesc fie într-o ramă foto, fie pe cartoane colorate.
  Noi avem deja o variantă, dar acum trecem la colecția de vară!

 5. Machete din materiale reciclate:

  La noi este un proiect în lucru. Avem un coș în care strângem cutii fel de fel, cartoane de ouă, tot felul de materiale, folosim scobitori și punem la cale o machetă a orașului.
  Avem aici o poză doar, dar sper să revenim cu rezultatul final.
  Recomand proiectul pentru că e clar că cei mici sunt atrași de machete și în plus, se poate derula în cursul mai multor zile. Asta se traduce prin cultivarea răbdării și stimularea creativității.
  O altă machetă făcută de Ema a fost cea cu Ferma, poate vă inspiră!

 6. Trenuleț din cutii de pantofi:

  ..puteți face atâtea lucruri din cutiile de pantofi, încât mi-e greu să amintesc aici doar ceva. Avem pe blog un articol cu 20 de idei geniale pentru a refolosi cutiile de pantofi, de unde puteți alege.
  Am găsit și pe site-ul Danonino idei simpatice, așa că…nu rămâne decât să adunați cutii de patofi și să dați drumul la treabă, în echipă!

 7. Cifre înflorate, din hârtie creponată:

  Noi am făcut cifrele pentru ziua Emei și vă asigur că n-a fost om să intre în casă și să nu le admire. Urmează să facem ceva și cu numele blogului cred.
  E foarte simplu. Vă trebuie hârtie creponată și niște carton sau alt material tare din care să decupați cifrele sau literele.
  Găsiți pe canalul nostru You Tube tutorial.

   

 8. Felicitări handmade:

  Cui nu-i place să primească o felicitare handmade? Cred că e mai valoroasă decât 100 de felicitări cumpărate! Noi facem tot felul de modele și dăruim des celor dragi.
  De 8 martie am povestit despre 3 modele, care sunt potrivite cu orice ocazie. Așa că poate vă dăm o idee, nu? Am găsit un model super simpatic și pe site-ul Danonino, abia aștept să-l facem și noi!

 9. Clepsidră pentru periajul dentar:

  Pfoai, cât mi-a plăcut ideea asta. Mai ales că Ema este fan clepsidre…de tot felul. Avem mai mici, mai mari, colorate…o mică pasiune. Dar nu m-aș fi gândit că putem face și noi acasă. Așa că ideea de pe site-ul Danonino, este in topul activitatilor pe care ni le propunem!

 10. Pictură cu degetele:

  E chiar o tehnică de la care am aflat de la Ema, după ce au avut-o la școală. Recunosc, la început am avut reținerile mele, dar până la urmă, la noi s-a transformat într-o activitate de 3 generații (Ica & eu & Ema).
  Așa că m-am bucurat când am regăsit ideea pe site-ul cu inspirație Danonino.

Acum…parcă-mi pare rău că am zis că fac doar 10 propuneri!

Sunt atâtea lucruri care se pot face în tandem cu cei mici. E un start excelent pentru sezonul outdoor, chiar pe 1 iunie. Astea sunt până la urmă cele mai frumoase amintiri, cele construite împreună, nu?

Acest articol este realizat la invitația Danonino, în cadrul campaniei Descoperă puterea unui simplu Da prin care încurajează părinții să ofere autonomie copiilor și să-i susțină în realizarea ideilor lor, prin exemple concrete.
Găsiți inspirați
e și pe site-ul lor, cu idei de activități pentru timpul petrecut împreună!

Dacă aveți timp, poate vreți să vedeți și: 

There is 1 comment for this article
 1. Pingback: DIY – 6 modele de felicitări de Ziua Mamei - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.