23 de parcuri de aventură și cățărări din România

23 de parcuri de aventură și cățărări din România

Am adunat 23 de parcuri de aventură, cățărări, trekking și…relaxare din România.

Cred că am văzut maxim jumătate din ele, așa încât avem și noi planuri mari în viitorul apropiat…când vom porni operațiunea PARCURI DE AVENTURĂ!  

  1. Parc Aventura Brașov

    Pe site-ul lor scrie că sunt cel mai mai mare parc de aventură din Europa de Est.
    Eu știu doar că noi am fost aici de câteva ori cu Ema și am făcut cu toții trasee, mai ales că au 16 variante de trasee, cu dificultate progresivă.
    Oricum, ce-a cucerit-o pe Ema definitiv este tiroliana peste lac. Din câte îmi amintesc, ai 5 trasee de tiroliana incluse într-un pachet de 3 ore.
  2. Eden Land București

    Este în Balotești, în apropiere de București, la aproximativ 30 de minute. Am fost și-aici de câteva ori, mai ales că este o opțiune de organizat zile de naștere. Iar pe lângă traseele de cățărări în copaci, tipice în parcuri de aventură, au și alte variante de distracție în familie: plimbare cu bicicleta, echitație, , tir cu arcul sau paintball.   
    În plus, au și câteva căsuțe simpatice în pădure, unde te poți caza peste noapte.

  3. Parcul de Aventură Herneacova – Timișoara

    Parcul Herneacova ( aflat la aprox. 40 de minute de Timișoara) mi-a fost recomandat de un prieten al blogului și îmi doresc să ajungem acolo.
    Pe site am văzut că se prezintă ca un nou concept pentru distracție și petrecerea timpului liber, locul perfect pentru amatorii de senzații tari, unde ni se garantează emoții unice la înălțime în mijlocul naturii.
    Ce-mi pare mie interesant la Herneacova? Poziționarea, într-o oază de verde și tiroliana lungă de 600 de m ( dus/ întors) peste Domeniul Herneacova.

  4. Parcul Hamak din Iași

    Este printre primele parcuri de aventură din Iași, unde pe lângă traseele de cățărări există și opțiuni pentru echitație, tras cu arcul, paintball, pescuit și chiar te poți caza aici.

  5. Arsenal Park din Orăștie

    Am auzit multe vorbe de bine despre Arsenal Park, mai ales că se pare că este cel mai mare din România.
    Puteți găsi aici: tiroliene, aqua parc, escaladă, muzeu militar, treasure hunt, airsoft, instrucție militară, tir cu arcul, tir cu arme, minigolf și altele.
    Oaspeții au la dispoziție pentru explorare o suprafață de 88 de hectare si 12 kilometri de alei, în mijlocul unei păduri de foioase și o mulțime de activități care să îi țină antrenați. 
    Este singurul parc de distractie cu tematică militară din Europa, ce funcționează în perimetrul fostei fabrici de armamament. Complexul deține 230 de locuri de cazare, iar turiștii excentrici pot dormi în paturi amplasate pe afeturi de tun în Camera Tun, în TAB-uri, în simple Camere Ofițer sau în luxoase Apartamente Colonel sau Vile General.

  6. Adrenalin Park din Cluj

    O recomandare venită tot de la o prietenă Blog in Tandem. La doar 15 minute de Cluj Napoca, Adrenalin Park propune un set de 13 trasee aeriene: 3 trasee de aventură pentru copii, 1 traseu de inițiere pentru adulți, 7 trasee de aventură împărțite pe diferite nivele de dificultate și 2 tiroliene spectaculoase.
    În plus, parcul de aventură de lângă Cluj-Napoca, are și ateliere de escaladă și aventură alternative: 1 turn de escaladă cu 3 pereți de 7.5 m, 1 copac de cățărare distractiv mai ales pentru copii, 1 joc tip Scara lui Iacob, 1 traseu de cățărare în echipă, 1 leagăn uriaș. 

  7. Happy Land Adventure – Stâna de Vale , Bihor ( la o oră de Oradea)

    Aici îmi doresc tare să ajung, fix în inima munților Apuseni!
    Trasee de tiroliană, cățărări, bob alpin ( pe o lungime de 900 m), tot timpul anului! Am văzut că au pe site și opțiuni de cazare, așa încât cred că ar putea fi o idee simpatică de ieșire, câteva zile! 

  8. Arka Parc Păltiniș, Sibiu 

    În mijlocul naturii, la doar 24 de km de Sibiu, în superba zona a Păltinișului, Arka Parc organizează trasee de escaladă în copaci, precum și petreceri private sau team-buildinguri. 
    Arka Park Paltinis este un parc de aventură atât pentru copii cu vârsta peste 3 ani, cât și pentru adulți. Parcul este accesibil tuturor, indiferent de nivelul lor de agilitate sau experiență. Cu circuite diferite, oricine poate găsi circuitul potrivit, indiferent de vârstă sau agilitate.  

  9. Parc Aventura Măgura Verde, Bacău

    Parcul de aventură Măgura promite distracție pentru orice vârstă. Indiferent că mergeți într-un grup, cu școala sau cu familia, Parcul Aventura pare să fie un loc de relaxare și acțiune, în funcție de ce caută fiecare.
    Parcul a fost conceput cu trasee de dificultate progresivă ( ușor, mediu și dificil), fiecare traseu fiind simbolizat prin culori specifice: mov, galben, verde, albastru, rosu, negru.
    Toată activitatea se desfășoară în zona de pădure! 

  10. Parcul Râușor, din stațiunea Râușor, Hunedoara

    O mică staţiune de la poalele celor mai înalte vârfuri ale masivului Retezat. Din Râuşor porneşte cea mai lungă aducţiune spre Gura Apelor: un tunel 13.780 metri care trece prin munte, pe sub Rezervația Ştiinţifică Gemenele – Retezat. 
    Pe timp de vară, „Parcul de aventură” Râuşor este vedeta incontestabilă a locului. Dacă vrei un pic de adrenalină, poţi parcurge un traseu de aventură, suspendat în hamuri şi chingi, special amenajat şi întreţinut de Asociaţia de Turism Retezat. Traseul are două variante, una foarte uşoară, destinată copiilor, şi una ceva mai dificilă. 

  11. Parcul Integro – Judetul Mureș

    Satul de vacanță Integro este situat in Județul Mureș, comuna Lunca Bradului, sat Salard, care se află la  82 km nord-est de Municipiul Târgu-Mureș si 27 km vest de orasul Toplița, pe DN15, în Defileul Muresului.
    Situat într-un cadru montan deosebit, suprafata satului de vacanță Integro este de aproximativ 3 hectare, străbătute de pârâul Salard și împrejmuită în mare parte de o pădure deasă de conifere.

  12. Balu Park – Harghita

    Într-un cadru natural de o frumuseţe rar întâlnită, printre crestele Carpaţilor Orientali, în mijlocul pădurilor de brazi ai Harghitei, Balu este unul dintre cele mai vechi parcuri de aventură din ţară, mândrindu-se cu o tiroliană lungă de 985m din care 350 m peste un lac. 
    Cele 11 trasee cu grade diferite de dificultate au 190 elemente de joc şi 190 platforme montate pe copaci acoperind o suprafaţă de 1.5 hectare, o suprafață generoasă pentru parcuri de aventură. 

  13. Natura Park, zona Ciumani, Harghita

    Am fost acum 3 ani și ne-am promis că vom reveni, pentru că ne-a plăcut zona foarte tare! Natura Park din Ciumani este un parc de aventură cu şase trasee,  amenajate pentru satisfacerea nevoii de aventură atât a celor mici cât şi a celor mari. Copiii au la dispoziţie o cetate de căţărat şi, sub supravegherea părinţilor, pot să parcurgă şi traseul tirolian amenajat pentru începători.

  14. Extreme Park Cernica, în apropiere de București

    Extreme Park Cernica este destinația ideală dacă ești în căutarea unui parc de aventuri distractiv și cu activități diverse. Este situat într-o locație uimitoare, în cadrul complexului Phoenix Cernica, la doar 15 km de București, la umbra pădurii Cernica.
    Printre activitățile & facilitățile propuse: tiroliană, tir cu arcul, pescuit sportiv, spatiu de picnic, paintball, loc de joacă pentru copii, 9 trasee de aventură printre copaci. 

  15. Creasta Cocoșului în Maramureș  

    Un loc absolut super, o rezervație naturală în care mi-am propus să ajungem câteva zile. 

  16. Gurasada Park se află în satul Gothatea, din jud. Hunedoara

    La 30 km Vest de Deva, pe valea Muresului). Este unul dintre cele mai mari parcuri de aventură, escaladă şi sporturi extreme din zona de Vest a României. Iubitorii de adrenalină au parte de două variante de traseu pentru tiroliană, cu peste 150 de metri de cablu, de la o înălţime de mai bine de 15 metri.

  17. Parcul Escapada, din Monteoru, Jud. Buzău

    Am povestit si noi pe Blog in Tandem cum a fost la Escapada. 

  18. Adrenalin Plus Parc, Sovata 

  19. Parcul Comana, în apropiere de București 

  20. Parcul Escalada, Gura Humorului, Bucovina 

    8 trasee cu peste 60 de elemente de căţărare

  21. Aventura Parc Drăguș, Făgăraș

    Situat în depresiunea Făgăraşului, la poalele Munţilor Făgăraş, în partea de nord, la 24 de kilometri de oraşul Fagaras. 

  22. Aventura Parc – Cheile Grădiștei, Brașov 

    În complexul turistic Cheile Grădistei, Resort Fundata, situat la 35 kilometri de Braşov, puteți găsi un parc deschis pentru cei pasionați de alpinism și trasee la înălţime, în copaci.
    Sunt disponibile trei trasee pentru adolescenţi şi adulti, cu grade de dificultate diferite şi un traseu pentru copii. Fiecare traseu are şi tiroliene, cea mai lungă fiind de peste 100 de metri…tiroliană în tandem!  
    Mai mult, se pot închiria biciclete mountainbike și chiar puteţi să explorati vecinatăţile complexelor turistice Cheile Grădistei în tururi off-road.

  23. Wolf Park Adventure – Zărnești, Brașov

    Parcul are patru trasee de căţărare de dificultate progresivă şi şase tiroliene, lungimea totală a acestora fiind de 2.000 de metri.  

*Toate pozele sunt preluate de pe site-urile sau conturile de social media ale parcurilor, cu excepția celor aparținând Blog in Tandem. 

Dacă vreți să mai descoperiți destinații hai hui pe unde am umblat: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.