40 de mici și mari producători de mobilă. Made in România

40 de mici și mari producători de mobilă. Made in România

Mici si mari producători de mobilă locali, din România! Mobilă Made in România! 

Sunt tare fericită că astăzi o să merg mai departe cu seria de articole și recomandări de producători & artizani din România! 
Am început de ceva vreme, aici pe blog, să recomand branduri & produse locale, afaceri mai mici sau mai mari, dar toate având cu siguranță nevoie de suportul nostru.
Am tot spus blog că mi-am promis să încerc să cumpăr, cât mai mult posibil, produse fabricate în România. Fie că e vorba de haine, încălțăminte, accesorii, bijuterii, cosmetice…sau chiar MOBILIER, avem atât de mulți oameni talentați în România, pe care doar așa îi putem susține, povestind și cumpărând de la ei.

Vă prezint colecția mea de site-uri cu producători de mobilă, artizani talentați și dedicați, ce lucrează produse  în ateliere și fabrici din România, deseori chiar mobilier la comandă.
Nu este nici pe departe vreun top sau clasament, este o colecție de site-uri de producători de mobilă din România, pe care vi le recomand, unde am inclus atât ateliere mai mici, cu oameni talentați, cât și mărci de renume, care nu mai au nevoie de vreo prezentare, dar cu siguranță au nevoie cu toții de suportul nostru! 

40 de mici și mari producători de mobilă. Made in România

 1. Nord Arin

  Nord Arin este o companie producătoare de mobilier din lemn masiv, cu design inovator, care îmbină naturalețea lemnului și tehnicile tradiționale de manufacturare cu materialele și tehnologiile moderne. Lemnul de stejar este provenit din surse sustenabile, exclusiv de pe teritoriul României.
  Rădăcinile Nord Arin datează din 1920, iar pasiunea pentru prelucrarea lemnului și pentru tranformarea acestuia în piese de mobilier ieșite din tipare a fost transmisă din tată în fiu, în prezent în companie lucrând împreună trei generații ale familiei Crețu.
  Nord Arin are numeroase participări la unele dintre cele mai prestigioase târguri naționale și internaționale de mobilier și design de interior: Salone del Mobile Milano, Maison&Objet Paris, Romanian Design Week, BIFE-SIM.

 2. Staer

  Staer deține o unitate proprie de producție în Galați (cu o suprafață de 39.000 mp) și o rețea de 35 magazine specializate, proprii și partenere.
  Au game de mobilier modular destinate livingurilor, dormitoarelor și bucătariilor, cu dimensiuni variate & gamă extinsă de culori. Produc și la comandă, iar proiectarea se face direct în magazine.

 3. Rustic Butique

  Mi-au plăcut foarte tare produsele de pe site-ul Rustic Butique și mă bucur că i-am descoperit!
  Sunt sunt fabricate la Szel Mob, o fabrică de mobilă Szel-Mob cu o istorie de peste 25 ani în fabricarea mobilei din lemn masiv, compania fiind înființată în anul 1994, ajungând astăzi să fie un brand recunoscut atât în țară, cât și la nivel mondial.

 4. Mobila Dalin

  MobilaDalin este o companie românească, producătoare de mobilier tapițat care activează pe piața din România începând cu anul 1992.
  De când i-am descoperit, m-am îndrăgostit de canapelele lor cu personalitate! Cu o gamă variată de produse de înaltă calitate, MobilaDalin este în topul producătorilor de mobilier tapițat din România.
  O afacere de familie, Mobila Dalin are un portofoliu de produse ce acoperă cererea clienților pe trei direcții: canapele, scaune și paturi, alături de accesorii și alte produse de mobilier tapițat.

 5. Casa Rusu

  Casa Rusu este unul dintre cei mai mari producători de mobilier din PAL și tapițerii din țară.
  Având cea mai modernă linie tehnologică din sud-estul Europei, în localitatea Dudeștii Noi, la doar 15 kilometri de Timișoara, Casa Rusu propune atât colecții noi de mobilier și stiluri de amenajare, cât și piese de mobilier individuale disponibile pe loc, direct la cutie, prin inaugurarea primelor două noi magazine iStock din țară. 

 6. Atelier 79

  Atelier 79 desenează și realizează piese de mobilier, în principal din lemn masiv și/sau MDF vopsit, în serie mică sau unicat, fiecare proiect fiind personalizat în funcție de preferințele acestora.
  Echipa lor de designeri oferă consultanță în alegerea modelelor, materialelor și finisajelor, precum și în amenajări interioare, punând la dispozitia clienților simulări 3D și proiecte tehnice.

 7. Atelier September

  Atelier September este o companie 100% românească, care s-a perfecționat în realizarea calitativă și rezistentă a produselor de mobilier.
  Mi-au plăcut mult ideea de seturi, cu mobilier de relaxare!

 8. Cioata

  De peste 29 de ani Cioata produce în Târgu Mureș mobilă din lemn masiv, pentru marile branduri internaționale de mobilă. Din 2018 Cioata se vinde și în România.
  O afacere de familie, Cioata este un brand ce-și propune să fabrice mobilier fără vârstă, căruia timpul să-I adauge patina și eleganță!

 9. Atelier Mustață

  Piese de mobilier produse manual in România, unde fiecare piesă își păstrează unicitatea. Materiile prime utilizate sunt produse și certificate în România. Toate produsele sunt facute la comandă, iar producția mobilierului de obicei durează între 1-3 săptămâni, înainte de a putea fi livrată. 

 10. Coperativa de Design

  Este o echipă dedicată, ce declară că le place să fie creatori de interioare cu personalitate și să spună povești prin obiectele custom de design.
  Cooperativa de Design caută să ofere originalitate prin fiecare proiect, iar promisiunea lor este să aducă cel mai bun nivel de expertiză fiecărui proiect.

 11. MOBILIERIUM

  Mobilierium aduce împreună o echipă de tineri cu experiență în piața de mobilier comercial, mobilier office și mixt.
  Site-ul încă este în lucru, din ce mi-am dat seama, dar pe contul de FB am găsit imagini din câteva proiecte realizate.

 12. GD Craft Studio

  Este un artisan care produce doar mobilier la comandă.
  Mi-a fost recomandat când mă documentam pentru articol și o să vedeți pe pagina de FB comenzi personalizate pe care le-a realizat până acum.

 13. Florile Transilvaniei

  Magazin de desfacere a obiectelor din lemn pictate în stil transilvănean.
  Mi-a fost recomandat atunci când căutam producători mici & mari de mobilier și mă bucur că i-am descoperit!

 14. Mara cu Noroc

  Mara Vicu este artizana cu viziune și răbdare, dă o viață nouă pieselor de mobilier, viața pe care o merită. Mara recondiționează și redecorează mobilier de dimensiuni mici și medii (transportabil), prin păstrarea fidelă a modelului inițial.
  Poate include reparații de tapițerie, tâmplărie, lac, ceară, restaurare pictură.

 15. Solid Atelier

  Produsele originale, create și realizate în România.
  SOLIDatelier este furnizorul de accesorii de mobilier personalizate unde puteți găsi mobilă de calitate, realizată în funcție de propriul stil și preferințe.
  Mi s-a părut super faptul că îți poți alege culoarea produsului preferat, iar ei îl construiesc fix în culoarea aleasă, în atelierul Solid, cu materie primă locală. Au și un mic shop online, cu produse cu personalitate, din lemn colorat & fier. 

 16. Create Mob

  Create Mob & Design construiește concepte inovative de piese de mobilier, conform solicitărilor și locațiilor clienților. 
  Găsiți pe site-ul lor imagini cu proiecte realizate și datele de contact pentru a le solicita o ofertă!

 17. Nut & Feder

  2 frați ce proiectează și produc mobilă pe comandă din Pal și MDF.
  Un atelier mic, dar cu proiecte simpatice. Am găsit pe pagina lor de FB imagini care vorbesc singure, nu-i așa?

 18. Box Spring

  Boxspring este conceptul de dormit specific luxului de 100 de ani în țările occidentale, iar Nordisch Boxspring continuă această tradiție în România. 
  Conceptul original s-a născut în țările scandinave și treptat s-a impus datorită confortului superior dat de către straturile multiple și materialele naturale, exclusiviste.
  Construcția se bazează pe lemn masiv, uscat cu grijă în camere de uscare în mediu controlat. Fiecare boxspring e susținut pe picioare de stejar strunjite manual și e definit de materiale premium pentru a asigura climatul unei experiențe de somnunice.

 19. Gustav Living

  Brandul Gustav Living are la baza că și concept realizarea de piese de mobilier premium, rezistente, fără cusur – scaune, fotolii, paturi boxspring, canapele, saltele ortopedice care oferă un confort desăvârșit.
  Gustav Living reușește astfel să creeze produse unicate pentru persoane fizice, juridice, restaurante, hoteluri, spitale, conace, penthouse-uri, yachturi.
  Piesele de mobilier Gustav Living sunt realizate cu o adevărată atenție asupra detaliului, la Satu Mare.

 20. Arta Mobilei

  Producător de mobilier, din 2007, Arta Mobilei înseamnă o echipă ce livrează proiecte ce include mobilier din pal melaminat, din MDF înfoliat, MDF lăcuit, PAL melaminat lăcuit.
  Realizarea mobilei se face la comandă, pe dimensiunile, culorile și accesoriile solicitate.

 21. LURA Atelier

  Lura atelier execută piese de mobilier pentru spațiile destinate copiilor (camere, grădinițe, locuri de joacă).
  O să vedeți, pe site-ul LURA, că execută piese de mobilier cu dimensiuni standard, ce se pot comanda online, din Lura shop sau personalizează & produc la comandă produsele, în funcție de solicitările clienților.
  Îmi place că încurajează folosirea lemnului natural, fără substanțe periculoase  pentru copii, dar, la comandă, pot face și mobilier din pal, ca o alternativă de compromise, din considerente economice. 

 22. LEMET

  Lemet are o experiență de 30 de ani în calitate de producător de mobilă 100% românească. 68 de orașe,70 de magazine, 70.000 mp, 850 de angajați în fabrica din orașul Câmpina!
  Toate modelele pot fi vizualizate și în galeria virtuală de pe site, alături de detaliile tehnice și prețurile unice din rețeaua LEMS.

 23. Kenosis Design Romania

  N-am găsit prea multe informații despre Kenosis Design…însă produsele lor m-au cucerit la prima vedere. Este un atelier creativ, unde lemnul pe care alții nu îl vor ia forme pe care toată lumea le dorește. 
  Andreas Samuelsson, un suedez mutat în România de mai bine de un deceniu, realizează produse din lemn şi din piele.
  Kenosis e un loc în care fiecare se simte acasă. Din această cauză, conștient fiind de câtă atenție, dragoste și răbdare cere alcătuirea unei case și a unei familii, sperăm să regăsești acest sentiment de fiecare dată când atingi unul dintre obiectele create de noi. 

 1. Mobila Unicat

  Un brand apărut acum mai bine de 20 de ani, Mobila Unicat este o echipă ce creează, având în minte ultimele trend-uri din design interior, adaptându-se ușor la schimbările din domeniu.
  Atenția la detalii este totul! Detaliile sunt cele care fac o piesă să evadeze din obișnuit.
  Mobilier la comandă, proiectare și mobilier de serie – sunt principalele servicii oferite de Mobila Unicat.

 2. Ramely – Mobilier la comandă

  Înființată în 1994, compania avea în principal activitatea de comerț cu amănuntul a produselor de mobilier și tapițerie.
  În 2000 au început construcția atelierului de producție din Iași, ce a fost dotat cu utilajele necesare activității curente.

 3. BIOMOBILA

  Un atelier de mobilă din lemn masiv și servicii de design de mobilier.
  Biomobila produce serii mici de mobilier cu design original și mobilier pe comandă cu design personalizat, preferatele lor fiind piesele de mobilier în stil contemporan cu finisaje „bio”.

 4. PicoMob

  O echipă de tineri entuziaști, ce realizează mobilier la comandă, prin care își încurajează clienții să-și exprime personalitatea!
  Pe ce se bazează în activitatea lor? Pe comunicarea cât mai clară pentru a nu pierde din vedere nici cel mai mic detaliu.

 5. NOBILEMN

  Situată în apropierea orașului Piatră Neamț, în comună Savinesti, firma NOBILEMN oferă o gama largă de produse din lemn , uși de interior și mobilier .
  Au o ofertă variată de produse personalizate (uși de interior din lemn stratificat, scări interioare, amenajări cu lemn, mic mobilier), iar fiecare produs în parte este prelucrat și finisat cu mare atenție și pricepere.
  Gama de produse poate varia în funcție de gusturile dumneavoastră în materie de culoare, lac și design.

 6. OHIORUX Mobila

  Compania a apărut în anul 2003 în Pitești, urmând că din anul 2005 să își desfășoare activitatea în oraul Ștefănești într-un spațiu propriu.
  Linia de producție este dotată cu utilaje ce îndeplinesc standardele impuse de normele europene.
  Ce-i recomandă? Calitatea serviciilor și promptitudinea executării comenzilor personalizate!

 7. ABIES

  ABIES este producător de mic mobilier și mobilier tapițat. Printre ele cele mai reprezentative sunt producția de scaune, fotolii și canapele fixe, fotolii și canapele tip recliner cu sisteme electrice sau mecanice, mese, măsuțe, etajere din lemn masiv.
  Fabrica de Mobilă ABIES din Nehoiu, Jud. Buzău are în prezent o suprafață de producție de 6700 mp și 100 de angajați, care produc zilnic aproximativ 100 de piese de mobilier.
  După 20 de ani de experiență în fabricarea unor componente și obiecte de mobilier premium, exclusiv pentru parteneri din țările vestice (Vestul Europei), mobilierul produs la ABIES este astăzi disponibil și pentru clienții din România, deși site-ul este încă în lucru.

 8. JUNIORBAN

  Produc dormitoare, mobilier pentru sufragerie dar și alte obiecte de mobilier integral din lemn masiv de rășinoase, fără a folosi materiale precum PAL sau MDF.
  În procesul de producere al mobilierului folosesc tehnici și tehnologii ce respectă ultimele trenduri din domeniu, accentul fiind pus pe confort și durabilitate.
  Mobilierul produs de Junior Banilevic are un design simplu și modern, finisajele de alb, miere și nuc oferindu-i un aspect călduros și elegant.

 9. Woodex.ro

  Într-o lume în care totul devine din ce în ce mai rapid, într-o lume a producției de masă și consumerismului excesiv, opținuea Woodex este să facă lucrurile conform tradiției.

 10. MOBILENIA

  La Mobilenia se produce și comercializează, încă din 1978, mobilă de cea mai  bună calitate, fabricată din lemn masiv, PAL furniruit, sau MDF.
  În fabricile Mobilenia se produce  mobilier din lemn masiv în stil rustic și modern, pentru orice spațiu din locuințe,  respectiv living, dormitor, camera copilului, bucatarie, dining si baie.

 11. Euromobila

  Euromobila este na din cele mai importante fabrici de mobilă tapițată din România.
  Fabricade producţie se află în Giurgiu şi are o suprafaţă totală de 8000 mp, fiind una dintre cele mai mari din România.
  Au în gamă canapele, canapele extensibile, fotolii, canapele de colţ, canapele de birou şi paturi. Structurile sunt făcute din lemn de fag, bine uscat, iar confortul este dat de combinarea plaselor de arcuri mini bonnell, a arcurilor sinusoidale și a poliuretanului de înaltă densitate şi elasticitate. Stofele sunt cu grijă alese şi testate să reziste și la solicitări intense.

 12. Elvila

  ELVILA este o companie românească, fondată încă din 1990, una dintre principalele mărci din domeniul producției și comercializării mobilei în România.
  Gama de produse de mobilier Elvila cuprinde: sufragerii, dormitoare, biblioteci, camere pentru copii și tineret, bucătării, grupe de colț, mic mobilier (comode, mese, măsuțe, noptiere, taburete, garderobe, cuiere), mobilier tapitat: canapele, fotolii și saltele marca Relaxa, mobilier de birou, mobilier pentru hotel.
  La solicitarea clienților se poate execută și mobilier personalizat la comandă.

 13. Massivo Mobili

  Massivo Mobili este un brand 100% românesc, unul dintre cei mai exclusiviști producători de mobilier din lemn masiv pe comandă din România, cu o fabric în Bacău.
  Brand-ul Massivo Mobili a fost înființat din dorința de a valorifica calitatea lemnului românesc și a produce mobilier care se bucură de un design unic, transmisibil din generație în generație.
  Aceeași pasiune și grijă sunt dedicate materialelor inovatoare (lemn stratificat, furnir, MDF). Massivo Mobili vine în întâmpinarea clienților și pune la dispoziție o echipă de designeri cu experiență, pe tot parcursul derulării proiectului.

 14. Mobila Pastel

  PASTEL este o afacere mică, de familie, ce a pornit din dorința artizanilor de a da un plus de valoare lemnului, cu care lucrau deja de foarte mulți ani.
  Pastel produce mobilier pe comanda din lemn masiv, in stil neoclasic. Piesele pentru living, dormitor, dressing, hol sau dining sunt realizate de la 0 in fabrica noastra, cu o mare atentie la detalii, cu materiale, finisaje și accesorii premium.
  Piesele de mobilier unice, din materiale naturale, desenate în detaliu după dorințele clienților, pot întregi locuința astfel încât armonia de la exterior să se reflecte în interior, astfel încât o casă să devină acasă!
  Promisiunea celor de la Pastel este că orice client se va regăși cu totul într-un mobilier total personalizat, fiecare spațiu fiind gândit special pentru nevoile și dorințele proprii, iar locuința va fi cu siguranță una unică!

 15. Mobexpert

  O să vedeți pe site-ul lor, au o serie de produse de mobilier marcate #FabricatinRomânia.
  Totul a început din pasiune pentru frumos.
  Mobilierul a fost industria pe care ne-am ales-o, amenajările deosebite s-au transformat în obiectivul nostru pe termen lung, iar calitatea materialelor a devenit punctul nostru forte. Tot din pasiunea pentru frumos, am reușit să ajungem la peste 25 de ani de activitate și să fim specialiști în realizarea mobilierul pentru casă și birou. Tot de peste 25 de ani provocăm fericirea clienților noștri, suntem alături de ei în momentele importante. 

 16. Bucin Mob

  Bucin Mob este o companie românească, fondată în Transilvania, cu peste 20 de ani de experiență în domeniul prelucrării lemnului.
  La ei veți găsi mobilier din lemn masiv, ferestre și uși din lemn stratificat sau construcții din lemn.
  Îi puteți vizita la unul dintre showroom-urile din țară sau chiar la fabrica din orașul Reghin! Recunosc, eu m-am îndrăgostit de mobilierul lor de grădină!

 17. Mob Ambient

  Se prezintă ca o afacere de familie, ce a ales să pună clientul în centrul obiectivelor și să construiască un portofoliu bazat pe cererile pe care le primește zi de zi.
  Își oferă gratuit serviciile ce ajută proiectele să prindă viață: consiliere, măsurători, proiectare cu schițe 2D și 3D, transport și montaj, garanție și post-garanție.
  În București cei de la Mob Ambient sunt de găsit în trei locații, fiecare dintre showroom-uri având un spațiu dedicat fiecărei secțiuni principale din casă. S-au specializat în producția de canapele, colțare și paturi tapițate, iar acestea au ajuns, în timp, să ocupe un spațiu din ce în ce mai mare.

  Lista rămâne deschisă și promit să o completez pe măsură ce primesc feed back sau recomandări de la voi! Până la urmă, ce carte de vizită e mai convingătoare decât referințele venite direct de la clienți, nu-i așa?  

  *Toate imaginile din articol sunt preluate de pe site-urile mărcilor & magazinelor prezentate.

  Dacă aveți timp, poate vreți să citiți și: 

There are 2 comments for this article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.