8 beneficii ale taberelor de vară. Unde am decis să o trimitem pe Ema în tabără

8 beneficii ale taberelor de vară. Unde am decis să o trimitem pe Ema în tabără

Vara trecută Ema a fost plecată în prima ei tabără, de engleză, organizată de British Council.
Prietenii blogului își amintesc poate că am povestit atunci, plină de speranță & emoții, înainte să plece și apoi plină de entuziasm, după ce s-a întors.

Premisele le cunoașteți!
Ca orice părinte care-și dorește ce e mai bun pentru copilul lui, am tot cules date din toate direcțiile atunci și am înscris-o pe Ema la prima ei tabără, cu referințe bune și recomandări din toate direcțiile. Și bine am făcut!

S-a întors atunci Ema mea plină de entuzisam și mi-a tot povestit, vreme de vreo câteva luni, despre câte-n lună și-n stele despre ce a experimentat ea în cele 6 zile de tabără.
Pe lângă faptul că a participat zilnic la ateliere în limba engleză, au desfășurat tot felul de alte acțiuni împreună și au legat prietenii care țin și-n ziua de azi!
Așa se face că Ema m-a făcut să-i promit că o să o înscriu în tabără și în vara următoare.

Buuun! Ce credeți că se-ntâmplă acum?
A venit momentul în care British Council a început înscrierile în taberele de engleză, ce se defășoară pe toată perioada verii, începând cu prima săptămâna de vacanță!
Eu am înscris-o deja, mai ales că pentru înscrierile până pe 20 mai există un discount de 100 de lei de early-bird. 

Așa că acum, că noi avem locul asigurat, dau sfoară în țară și către alți părinți interesați.
Vă puteți înscrie pentru interviu pe site-ul lor, iar pașii sunt foarte simpli. 
Sfatul meu este să vă uitați cât de curând pe site-ul lor, dat fiind că locurile se ocupă rapid.   

Iar dacă mai aveți nevoie și de alte argumente pentru a vă înscrie copilul în tabără, am făcut eu o listă pentru părinții greu de convins.

8 beneficii ale taberelor organizate pentru copii  

 1. Copiii leagă prietenii și își dezvoltă abilitățile sociale.

  Tabără este locul perfect unde copiii, departe de casă și familie, pot lega prietenii și pot socializa cu adulți & copii, pot lega prietenii și își pot folosi abilitățile de socializare, chiar și abilitățile de a-și rezolva singuri conflictele.

 2. Își antrenează răbdarea și încrederea în forțele proprii.

  Tabăra este locul perfect pentru a-I scoate pe copii din zona lor de confort și a-I pune față în față cu situații diferite. Departe de părinții deseori mult prea protectivi, copiii au în tabără ocazia perfecta să-și testeze abilitățile și să capete încredere în propriile forțe.

 3. Învață să lucreze în echipă.

  Prin activitățile & sarcinile pe care le au de îndeplinit, deseori desfășurate ca muncă în echipă, copiii învață că sunt fiecare parte integrantă a comunității taberei. Așa pot simți un sentiment de acceptare și de apartenență la un grup.

 4. Participă la concursuri și actvități unde își antrenează spiritul competitiv.

  În tabere deseori se organizează ateliere, cluburi, activități și mici competiții la care copiii participă în echipă, dar își exersează în același timp și spiritual competitiv

 5. Participă la activități unde își antrenează abilitățile fizice.

  Departe de tehnologie și ecrane, tabăra oferă contextul perfect copiiilor noștri pentru a face efort fizic. Mai ales că aici activitatea fizică este bine deghizată sub formă de distracție și jocuri, permițând copiilor să adopte un stil de viață sănătos, adesea fără să-și dea seama.

 6. Petrec mult timp outdoor și învață lucruri utile despre natură.

  Potrivit unui sondaj la nivel internațional realizat de The Nature Conservancy, doar aproximativ 10% dintre copiii petrec timpul in aer liber în fiecare zi.
  De ce? Copiii spun că nu sunt interesați, n-au ce să facă și nu se simt în largul lor afară, precum și că nu au timp de-ajuns. Între timp, tehnologia & jocurile online îi fac să petreacă timp online, departe de natură.
  Tabăra oferă copiilor oportunitatea perfectă de a petrece timpd e calitate, în natură!

 7. Înțeleg și învață ce înseamnă un lider al unui grup.

  Tabăra este ocazia perfecta pentru copii pentru a-și exersa abilitățile de lideri.
  Un lider nu este întotdeauna cea mai tare persoană dintr-un grup sau cel mai activ. Mulți lideri împărtășesc o serie de abilități și calități care îi ajută să preia rolul de conducere și coordonare a unui grup: încrederea, creativitatea în luarea deciziilor și înțelegerea muncii în echipă, de exemplu.

 8. Își continuă educația și în vacanță.

  Cea mai frumoasă parte este accea că în tabără copiii sunt atât de prinși de activitățile la care iau parte, încât nici nu-și dau seama că în timpul ăsta ei învață.
  Cât despre tabără la care a fost Ema vara trecută, a avut ca temă principală Tehnici de Scenarii și tot felul de activități legate de lumea filmului.
  N-aveți idee cât de bine i-au prins Emei și cât de utile i-au fost ulterior informațiile și jocurile din tabără!

Mă opresc  aici cu povestirile mele, pentru că știu că atunci când mă entuziasmez pot vorbi…și scrie…uneori prea mult. 🙂 

Doar un singur mesaj către părinții care au ezitări în ceea ce privește taberele: cereți referințe și trimiteți copiii cu inima deschisă.
Eu am centralizat mai sus doar 8 beneficii, dar vă asigur că sunt mult mai multe!

Nu uitați, pe noi ne găsiți și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.