Mărțișorul e despre BUCURIE

Mărțișorul e despre BUCURIE

Îmi place mult copilul ăsta al meu. Îmi place pentru că-i simt bucuria și pofta de viață pe care noi, adulții, le pierdem undeva e drum.

O văd zi de zi. O simt că îi place viața, găsește bucurie la fiecare pas, nu pune nimic la suflet, se aprinde repede și-i trece într-o clipă, râde mult, nu se gândește vreodată la ce va urma…trăiește fiecare zi cu bucurie, exact așa cum vine.
Îmi place mult copilul meu, pentru că văd în el lucruri pe care eu le-am pierdut cândva pe drumul ăsta, nu știu când și unde.

Mă uit la ea și-mi amintește de mine, la fiecare pas. Mă uit la ea și văd un pic din mine, un pic din tatăl ei, un pic din noi împreună. Ne spunea un prieten bun la un moment dat că Ema este o versiune a noastră, împreună, cu upgrade.

De fapt…mă văd în ea la fiecare pas. Doar că viața asta ne face mai analitici, mai pragmatici, mai angoasați la mulți pași pe care-i facem…din păcate.

Ema iubește MĂRȚIȘORUL, de când era mică.

Îi place să facem împreună mărțișoare, îi place să mergem împreună, an de an, la Muzeul Țăranului, să cumpărăm de la artizani locali, îi place să dăruiască și îi place să primească.
Pentru ea ziua de 1 Martie e despre BUCURIE! E o SĂRBĂTOARE pe care o așteaptă, o trăiește și o bucură cu tot sufletul. Exact cum ar trebui să fie pentru noi toți!  

Aseară și-a pregătit meticulos mărțișoarele pentru școală, azi a venit acasă toată un ZÂMBET!
Își face, an de an, expoziție în camera ei, cu mărțișoarele primite.
NICIDATĂ nu dă mai departe vreunul din ele, le păstrează cu sfințenie, an de an și se bucură de ele! Bucurie din aia sinceră, cum mai rar vezi!

O aud cum se joacă cu familia de mărțișoare îngeraș.
În fiecare an, de la tatăl ei primește un ÎNGERAȘ mărțișor, asta pentru că ea este un Îngeraș pentru noi, așa cum este fiecare copil pentru familia lui.
Poate să primească ORICE altceva, poate să primească luna de cer, pentru ea, NIMIC NU SE VA COMPARA VREODATĂ cu mărțișorul de la tatăl ei.

An de an așteaptă mărțșorul de la tatăl ei cu aceeași emoție ca-n ziua de Crăciun, când se întâmplă magia.  
E momentul lor! Și al meu, care sunt norocoasă să-i văd așa, împreună.
Emei îi sclipesc ochii de fericire, iar mie-mi sclipește sufletul de fericire, când îi văd pe ei!  

Și uite așa, încă o zi în care mă uit la ea, fascinată… și învăț să fiu mai prezentă în ziua de azi, nu în cea de ieri și nici în cea de mâine. Să trăiesc mai relaxat. Să trăiesc cu BUCURIE. AZI. ACUM.
Ăsta-i secretul copiilor noștri și asta uităm noi, captivi în zilele astea prea scurte, în care încercăm să îngrămădim prea multe. Să trăim cu BUCURIE. AZI. ACUM.

Să avem o super primăvară, cu mărțișoare, zile cu soare, zâmbete…și BUCURIE!

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Mărțișorul e despre BUCURIE - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.