Doza de Sănătate -10 lucruri inedite, despre plantele medicinale

Doza de Sănătate -10 lucruri inedite, despre plantele medicinale

Doza de Sănătate – astăzi un episod cu informații inedite despre plantele medicinale, cu protecție antivirală.

Am vorbit de curând despre plantele medicinale – un aliat de încredere în lupta cu virusurile și bacteriile și despre beneficiile tratamentelor cu plante medicinale, lipsite de efecte secundare.

Cum iau naștere produsele naturiste? 

Specialiștii de la FARES ne-au explicat: Combinarea sutelor de plante medicinale, crearea de noi remedii naturiste şi menţinerea constantă a calităţilor terapeutice este o ştiinţă. 

  • Știinţa plantelor permite combinații complexe – atât pe partea de efect terapeutic, cât şi pe partea de păstrare a pricipiilor active din plante, pentru a crea aceste produse naturiste eficiente pe care le consumăm.
  • Fiecare produs Fares, fie că este ceai medicinal, ulei esenţial, comprimat sau capsulă, sirop sau tinctură, se naşte ţinând cont de două aspecte foarte importante: efectele terapeutice ale combinaţiilor de plante medicinale, respectiv sinergia plantelor folosite în compoziție.
  • Asocierea plantelor într-o reţetă este foarte importantă, deoarece plantele nu se combină la întâmplare, ci există o adevărată ştiinţă a asocierii lor.

Cât despre cele mai eficiente plante medicinale în cazul infecțiilor virale, le reamintim, pe scurt:

  • Echinaceea

    Una dintre cele mai cunoscute plante medicinale antivirale, fiind o alegere bună și pentru întărirea imunității. Extractul de echinacea este folosit în remediile antivirale naturiste, pentru a reduce activitatea mai multor tipuri de viruși, fiind disponibil sub formă de tinctură, comprimate sau ceai.

  • Ghimbirul 

    Are numeroși compuși activi, inclusiv fenoli, terpeni și acizi organici, fiind benefic pentru sănătate . S-a dovedit că ghimbirul poate împiedică dezvoltarea virușilor, precum și a bacteriilor și ciupercilor, fiind foarte eficient în tratamentele antivirale.

  • Cimbrișorul

    Are proprietatea de a descongestiona căile respiratorii şi de a elimina mucozităţile, fiind cu succes utilizat în sinuzite sau congestia urechii.

 

Cum pot ajuta plantele medicinale în tratamentele diverselor afecțiuni virale?

Plantele medicinale pot să îmbunătățească sistemul imunitar sau să reducă intensitatea simptomelor și să elimine complet efectele unui virus sau ale unei bacterii.
 Spre deosebire de infecțiile bacteriene, infecțiile virale nu pot fi tratate cu antibiotice.
Din fericire, există plante medicinale, care ajută atât la prevenirea, cât și la tratarea afecțiunilor virale, accelerand procesul de vindecare.

Doza de Sănătate prezintă 10 informații inedite despre plantele medicinale.

Știați că….

  1. Ghimbirul crește eficiența echinaceei cu 66%?
  2. Asocierea dintre piper negru şi ghimbir creşte biodisponibilitatea şi eficienţa echinaceei cu 82%?
  3. Frunzele de măslin sunt confirmate ştiinţific, prin numeroase studii, ca având efect antiviral?
    Ele acționează asupra bacteriilor și virusurilor, reduc febra, tratează durerile de gât și infecțiile respiratorii sau ale sinusurilor.
  4. Acidul usnic, principiul activ din lichenul de piatră, are activitate antiinflamatoare semnificativă similară cu cea a ibuprofenului?
  5. Cuișoarele au proprietăţi antivirale, inclusiv asupra germenilor ce afectează căile respiratorii?
    O cercetare recentă a relevat eficiența antivirală a eugenolului din uleiul esențial de cuișoare împotriva virusului gripal A.
  6. Fructele de soc sunt comestibile și au efect antiviral demonstrat împotriva virusului influenza, responsabil de apariția gripei?
  7. Virusul de tip A – responsabil de apariția gripei – are leac natural în extractul de ridichie neagră?
  8. Măceșele sunt printre fructele cele mai bogate în vitamina C?
    Un excelent vitaminizant natural, măceșele au de 50 de ori mai multă vitamina C decât lămâile și de 200 de ori mai multă vitamina C decât merele.
  9. Fructele de cătină sunt bogate în vitaminele A, C, E şi K, în bioflavonoide şi carotenoide?
    Sunt utile ca tonic general, într-o largă varietate de afecţiuni: în boli inflamatorii, pulmonare, la prevenirea răcelilor și gripei.
  10. Uleiul esenţial de mentă are efect analgezic similar cu 1000 mg paracetamol în cazul răcelilor şi durerilor de cap şi nu are reacţii adverse?

Recomandarea noastră – BIOSEPT Sirop, Supliment alimentar 

Biosept – Sirop împotriva virusurilor respiratorii este o formulă complexa din 9 plante și 4 uleiuri esențiale ce acționează împotriva virusurilor respiratorii.
(ghimbirul crește eficiența echinaceei cu 66%)

Biosept Sirop generează ameliorarea rapidă a disconfortului respirator și în plus acționează ca:

  • Antiviral
  • Antifebril,
  • Antiinflamator
  • Imunostimulent
  • Rezultate rapide fără reacții adverse. 

    Disconfort respirator ameliorat rapid cu eficiența confirmată clinic. Produs bine tolerat. Nu necesită asocierea de antibiotice alopate.

  • Sirop destinat și pentru cei mici.

    Plantele medicinale folosite la prepararea siropului sunt compatibile cu organismul celor mici, cu vârsta de 1 an și este recomandat în infecțiile acute de căi respiratorii superioare.

Mulțumiri sursei noastre de informații – FARES și vă așteptăm și săptămâna viitoare, la un nou episod cu informații avizate, care să ne fie utile, în tandem adulți & copii! 

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.