Casă de vacanță în Suedia, cu vedere panoramică

Casă de vacanță în Suedia, cu vedere panoramică

Nu știu cum ați început voi săptămâna, însă eu continui să caut case mici…pentru vise mari!
Astăzi – două case de vacanță, cu o suprafață cumulată de 90 mp, în Suedia!  

Cele două case de vară sunt situate între două fiorduri de pe coasta de nord a Suediei.
Poziționarea este incredibilă, dat fiind că sunt într-un parc național, într-un cadru natural stâncos și cu o panoramă uimitoare.
În zonă mai sunt și alte case, majoritatea construite în anii 50 și mai degrabă respectând  o tipologie dedicată unei case de vară, decât un ​​stil tradițional al zonei.

Unul dintre cele două corpuri ale casei a fost gândit pentru fiul cel mare al unei familii numeroase și a fost strategic poziționată într-un punct înalt, așa încât să ofere priveliști ofertante.
Corpul mai mic a fost gândit pentru părinți, formând împreună un întreg, cu funcțiuni și funcționalități ce se completează.

Designul s-a dorit să lase cât mai mult peisajul natural nealterat, așa încât senzația este că ambele case plutesc deasupra stâncilor. Chiar și în exterior te poți plimba pe podețe și platforme exterioare, în aceleași linii.
Contrastul dintre climatul dur specific zonei și relaxarea vacanțelor de vară a fost ideea de la care a pornit tema de proiectare, respectând cromatica albă specifică.

Acoperișul rotunjit a urmărit forma stâncilor din jur. Geometria spațiului este extrem de simplă: spațiul din față este dedicat zonei pentru gătit și socializare, iar în spate este zona de relaxare (sauna) și dormitorul. Panourile mari de sticlă pot fi glisate lateral, astfel încât toate încăperile să poată fi deschise spre podul exterior. La interioare s-a folosit lemn de brad netratat.

Ce spuneți? V-ar plăcea un asfințit pe terasa aceasta, cu vedere spre mare ? Sau poate mai degrabă undeva cu vedere spre munte?

Sursa: ArchDaily

Nu uitați, pe noi ne găsiți și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/

Citiți și alte articole cu idei de design & arhitectură: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.