GARDALAND Park. Tot ce trebuie să știți

GARDALAND Park. Tot ce trebuie să știți

Cea mai recentă aventură și loc de colecționat aventuri – GARDALAND Park, din Italia, unde am fost luna asta. Devine un soi de tradiție la noi ca primăvara să avem o escapadă în familie, într-o zonă în care trebuie să existe și un parc de distracții.

Auzisem numai de bine de GARDALAND, din Italia, așa că trebuia să mergem să vedem cu ochii noștri și să povestim în cunoștință de cauză. Pe scurt: ne-a super plăcut, tuturor din familie, iar asta nu e lucru ușor, când ai gusturi și așteptări atât de diferite.

Dar, să le luăm pe rând:

 • Unde este exact poziționat Gardaland?

  Undeva la mijlocul distanței dintre Milano și Veneția, așa încât puteți zbura pe oricare din aceste două aeroporturi .

 • Cum se ajunge la Gardaland Park?

  Așa cum veți găsi și pe site-ul lor, există fie calea cea mai rapidă – fie cu mașina personală sau închiriată, fie cu trenul care ajunge în localitatea Peschiera del Garda.  
  De-aici aveți un microbuz gratuit spre/ de la parc la fiecare 30 de minute.

 • Unde te poți caza în apropiere?

  În zonă există 3 hoteluri arondate parcului, despre care găsiți informații & oferte direct pe site-ul parcului: Gardaland Hotel, Gardaland Adventure Hotel, Gardaland Magic Hotel.
  Noi am stat la primul dintre ele, unde ne-am simțit foarte bine.

  Sfatul meu este să vă luați demipensiune, dat fiind că nu există alternative în zonă, hotelul fiind pozitionat într-o zonă izolată. Există microbuze/ autobuze care merg regulat ( din 15 in 15 minute spre/ dintre parc, gratuite, pentru clieții hotelului).
  Noi ne-am achiziționat pachetul de la o agenție din România, pachet ce includea cazarea, mesele (demipensiune) și intrările în parc. Există tot felul de oferte & promoții, iar prețurile pachetelor sunt sub Disneyland Paris și comparabile cu Legoland Germania.

 • Cât costă biletele de intrare?

  Există tot felul de pachete și promoții, neapărat să vă uitați și pe site-ul hotelului.
  Pentru un adult prețurile de intrare în parc sunt de 41 eur/ zi ( sau 38 eur/ online). Pentru un copil, prețul online este de 34 eur/ zi. 
  Un pachet de 2 zile costă 52 eur/ adult sau 46 eur/ copil, dacă le achiziționați online.
  Evident, nu se mai plătește NIMIC după ce intri în parc.
  DA, există și fast pass-uri, contra cost, pentru cei care voiau să nu stea la coadă. Și ele chiar rentează, părerea mea, mai ales în weekend, când sunt cozi serioase.

 • Ce program au parcurile?

  Variază în funcție de sezon: 10 – 17 ( aprilie & mai), 10 – 18 (mai & iunie) , 10 – 23 ( iulie & august).
  Detalii și programul exact pe site-ul parcului.

 • Cum este împărțit parcul Gardaland?

  În 4 zone & culori, în funcție de dificultate: Fantasy, Adventure, Adrenaline, Teatri.
  Există câte ceva pentru fiecare vârstă, asta e clar. Ema, care e fan roller coaster, a bătătorit potecile din zonele Adventure & Adrenaline.
  E clar, roller coasterele, ca și grad de dificultate, sunt peste Disneyland & Legoland, așa că parcul a fost o alegere foarte bună. Ema a ratat două, din cauză de ezitări & temeri.
  Așa că avem motive serioase să revenim, mai ales că se anunță deja și deschiderea unui Water Park în 2020.

 • Cât se stă la cozi?

  Noi am fost 2 zile: vineri și sâmbătă, la început de lună mai.
  Vineri a fost o zi perfectă – LIBER, n-am prins nicio coadă NICĂIERI. Ăsta a fost norocul nostru, pentru că vineri am testat cam tot ce ne-a atras.
  Sâmbătă, în schimb, cu totul altă poveste. Am stat la două cozi de vreo 45 – 60 de minute…iar mai spre prânz era din ce în ce mai rău, cozile din ce în ce mai mari. Iar pentru noi să stăm o oră la coadă este năucitor într-o zi de vacanță.

 • Ce poți mânca în parcul Gardaland?

  Există tot felul de opțiuni de gustări & junk food, dulciuri & înghețată, în parc.
  Mai rar opțiuni sănătoase, dar puteți să vă aduceți de-acasă …sau chiar să vă împăcați cu ideea că din când în când mai faceți și excepții de la mâncarea echilibrată.

 • Pentru ce vârste e potrivit Gardaland?

  Asta e o întrebare grea…pe care am tot primit-o. Nu cred să existe un răspuns corect sau universal valabil.
  Pot să spun așa: noi, adulții, am fost pentru prima oară acum. Tot în premieră a fost și Ema, care are 11 ani. Pentru noi toți a fost o experiență unică!
  Pentru Ema, fan adrenalină – a fost o alegere excelentă.
  Pentru vârsta ei au fost de maxim interes tot ce înseamnă roller-coastere (ea este fan senzații extreme și s-a dat aproape tot ce s-a putut, cu 2 excepții). La categoria Adrenalină limitele de înălțime încep de la 120 cm și merg până la 140 cm.
  Cât despre cei mici, cred că de pe la 3-4 ani există și pentru categoria asta de vârstă atracții potrivite, chiar dacă nu atât de numeroase.

 • Câte zile vă recomandăm să stați la Gardaland?

  Dacă vreți să vedeți mergeți pe semirelaxare – eu zic minim 2 zile, OK – 3 zile, puțin cam mult – 4 zile. Ca și la Disneyland sau Legoland, dacă vreți doar să vedeți despre ce este vorba – ajunge o singură zi, să vă amăgiți.

 • În ce sezon e bine să te duci?

  Evitați vacanța de vară și orice altă vacanță. Am văzut cozi de 45 – 75 de minute, în extrasezon, într-o zi de weekend, așa că nu vreau să-mi imaginez ce se întâmplă în sezon.

 • În interior se plătesc alte taxe / bilete/ intrări?

  Nu! Odată ce ai intrat în parc, nu se mai plătește nimic.
  Evident, cu excepția cumpărăturilor de la magazine, a mâncării și a suvenirurilor. Dar toate locurile de distracție sunt incluse în biletul de intrare.

 • Ce nu ne-a plăcut?

  Faptul că se vorbește, în parc, foarte mult în limba italiană, nu în engleză. Chiar și la un film 4D, unde ne-a plăcut foarte mult – filmul proiectat a fost dublat în italiană, nu în engleză.
  De asemenea, nu ne-a plăcut foarte tare faptul că hotelurile arondate parcului nu aveau ora aceea magică (așa cum era la Disneyland), în care puteai să intri în parc înaintea celorlalți clienți ai parcului.

 • Poți parca mașinile acolo?

  Da! Cei cazati la hotelurile din apropiere au locurile de parcare din complex și odată parcat…vei circula numai cu microbuzul hotelului.
  Pentru restul turiștilor (cazați în alte locuri din apropiere) sau care vin cu mașina din orașele apropiate, există o parcare enormă la intrarea în Gardaland, contracost.

Pe scurt – ce este cel mai important – ne-a plăcut și recomandăm.
Conceptul anului 2019 este MAGIC în Gardaland.
E-adevărat, poate nu are sclipirea din Disneyland, dacă e să încercăm o comparație și nici unicitatea din Legoland, dar are propriul farmec și asta e cel mai important!


Găsiti pe Blog in Tandem sugestii și inspirație pentru destinații de familie în lumea largă: 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.