Vitrina cu Meserii prezintă Meseria de Content Creator

Vitrina cu Meserii prezintă Meseria de Content Creator

Vitrina cu Meserii are astăzi o invitată cu zâmbet larg, carismă cât cuprinde și ‚urmăritori’ pe măsură: Sânziana Negru !

Ea ne povestește astăzi despre o meserie care nu exista acum câțiva ani: CONTENT CREATOR, o meserie care nici nu exista până de curând.

O meserie pentru care creativitatea este ingredientul principal.

Cum ai început treaba asta, cum te-ai apucat de blogging/ vlogging?

Am început-o așa…din senin, fără să știu că o să devină un job sau o adevărată meserie și chiar  un domeniu atât de mare.
Am început prin a-mi deschide un blog, acum 4 ani mi-am deschis blogul…habar nu aveam ce direcție o să ia sau cum o să fie. Aveam foarte mult timp liber. Am zis…bine, o să-mi deschid un blog, o să scriu pe blogul meu, vedem în timp ce  direcție o să ia. După care a început să meargă treaba cu Instagramul și să ia din ce în ce mai mult avânt. Pe parcurs a început comunitatea să-mi ceară lucruri și așa am văzut direcția în care să merg.

Dacă tot vorbim de meserii și punem accentul pe ce abilități îți trebuie? Este una din meseriile în care trebuie să fii foarte mult autodidact?

Asta pentru că am fost poate printre primii care au început să activeze în domeniul ăsta, pentru că acum, cine începe acum, deja știe ce are de făcut, știe că îți trebuie o cameră, știe că  îți trebuie niște programe de editare adică deja multă lume știe cu ce se mănâncă domeniul ăsta. Ori la început eram noi cu telefonul…și cam asta era! 
E o meserie pe care eu am învățat-o de la zero, am învățat singură, de la fotografie, la editare video, la tot ce înseamnă domeniul ăsta.

Tehnologie folosești în jobul tău?

Bineînțeles! Jobul meu e tehnologia și casa mea arată ca un studio foto-video, pentru că trăiesc printre trepiede și aparatură, lumini și colete. 
Investesc mult în aparatură, deși nu cred că este absolut necesar, la început, cred că mai mult contează mesajul și ce ai de spus, până să ajungi la a investi foarte mult în aparatură.
Pentru că poți să ai cele mai scumpe gadgeturi, dacă mesajul nu e cel potrivit, degeaba!

Lucrezi singură toată partea de editare?

Am început singură și am mers singură timp de  aproape 3 ani, am mers singură în treaba asta. De câteva luni bune mă ajută foarte mult prietenul meu, pentru că lucrăm în același domeniu și e mult mai ușor în momentul în care mie îmi vine o idee, pentru o anumită campanie, să o vorbesc cu el și să ne întâlnim la mijloc, cu ceea ce avem amândoi în cap, uneori ne și certăm din cauza asta… pentru că așa e cu doi oameni creativi în casă,  dar nu e neapărat o muncă de echipă.

E-adevărat, există și nivelul la care te aranjezi și faci poze și …you look pretty și te duci la o terasă… dar există și nivelul la care îți dorești să fii creativ, îți dorești să ai un content mai bun decât reclamele de la televizor,  pe care să ți-l faci singură, și la sfârșitul zilei să fii mândră de treaba asta!

Detalii mai multe găsiți în video-ul inserat în articol.

 

MESERIA DE content creator,  cu Sânziana Negru, INVITATă LA SEZONUL 3 DIN VITRINA CU MESERII, POWERED BY ORANGE.

O meserie în care, pentru a reuși, e nevoie ca pe lângă creativitate, să adaugi seriozitate, profesionalism și dorința de a te autodepăși!

NU UITAȚI, VĂ AȘTEPTĂM PE BLOG, PE FACEBOOK ȘI PE YOU TUBE ȘI SĂPTĂMÂNA VIITOARE.

Până atunci, ne puteți scrie și voi ce alte meserii v-ar plăcea să mai prezentăm aici.
Nu uitați: fiți cu ochii pe noi, în fiecare joi! 

Nu uitați,  găsiți Blog in Tandem și pe:

 You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
 Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
 Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

 

 

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă Meseria de Content Creator - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.