Prof. Dr. Florian Colceag: Dacă nu gândim, ne prostim!

Prof. Dr. Florian Colceag: Dacă nu gândim, ne prostim!

De curând am participat la conferința Educația modernă și performanța. Despre învățare, școală și implicare, organizată de Parenting Academy.

Multă informație utilă, am plecat de acolo cu speranțe, asta-i cel mai important!
Agenda evenimentului, organizarea, invitații speciali, moderatoarea, agenda, subiectele dezbătute, oamenii din sală, părinți și cadre didactice…totul a dezvăluit parcă o luminiță la capătul tunelului.

Da, există oameni speciali în școlile de stat și în cele private. Există oameni care-și doresc schimbarea și care fac tot posibilul să miște lucrurile. Dacă puteți, vă recomand să vă uitați la toată conferința. Sunt niște oameni inspiraționali, iar discursurile lor sunt pline de exemple de bune practici.

Astăzi mă opresc doar la unul dintre invitați și promit să încerc să reiau din subiectele discutate acolo.
Prof. Dr. Florian Colceag, cunoscut și ca Antrenorul de Genii:

În sistemul actual, calitatea nu e prețuită!  Progresul elevului nu e prețuit! Mă uit că, neprețuindu-se, sute de mii de tineri pleacă în străinătate.  Și ne-au plecat milioane de români în afară.
Sistemul de gândire cantitativ nu a fost cultivat de școală? Pentru că noi încurajăm concurența între elevi…ei trebuie să se bată pentru notă, nu colaborarea între ei! Colaborarea este capabilă să aducă foarte bine salt și progres!
Mergem ca tramvaiul pe șine, fără să analizăm NIMIC! Suntem într-o pantă extraordinar de proastă! De ce? La momentul actual, copiii nu mai gândesc. Se duc pe Google, au de făcut ceva…….văd titlul, copiază textul, dar nu-l parcurg și nu-l aprofundează! Dacă nu gândim, ne prostim! Nu ne antrenăm mintea! CE FACEM CU VIITORUL? Acum trebuie schimbat! Pentru că altfel, copiii noștri nu mai au viitor!


Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.