Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de ACTOR PĂPUȘAR

Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de ACTOR PĂPUȘAR

Vitrina cu Meserii continuă cu Episodul 8 – MESERIA de ACTOR PĂPUȘAR. 

Astăzi expunem în vitrina noastră o meserie care sigur captează multe priviri, aplauze și zâmbete: Meseria de Actor Păpușar!

Da, da, ACTOR PĂPUȘAR.

Ne-am gândit că nu puțini sunt copiii care merg la teatru de mici și sunt fascinați de păpuși & marionete. Iar în spatele lor stau actorii păpușari, care au o meserie cu acte în regulă despre care nu știam foarte multe lucruri, recunoaștem!

Am fost norocoase să ni se permită să intrăm în culise, la Teatrul Țăndărică, în timp ce pe scenă se juca Fata Babei și Fata Moșneagului.

Alina Teianu Cocioran este invitata noastră de astăzi. Este actriță la Teatrul Țăndărică. Ne-a vorbit cu pasiune și o să vedeți că se simte asta la fiecare cuvânt! Alina a revenit la teatru după o pauză în care a avut grijă de pitica ei, dar abia a așteptat să se întoarcă pe scenă!

Ce diferențe sunt între un actor păpușar și actor obișnuit?

În primul rând, actorii păpușari au dublă specializare. Pe lângă cea de actor, unde trebuie să folosești voce, mișcare, mimică,  gestică, absolut tot.
Mai mult, actorul păpușar trebuie să știe să mânuiască păpuși, marionete, să aibă o plasticitate a corpului. Ca și actorul, evident.  

Se poate trăi frumos din Meseria de Actor Păpușar?

Da! Dacă ești norocos, dacă ești ambițios, dacă ești muncitor, dacă dorești să faci meseria asta cu toată ființa ta, da! Se poate trăi, pentru că actorii au norocul să poată  face multe alte lucruri pe lângă meseria de bază.

‘Trebuie să fii la momentul potrivit, în locul potrivit. Eu de exemplu fac și dublaje de desene animate, merg și la castinguri pentru reclame, pentru filme, predau și cursuri de actorie pentru copii și alte spectacole în particular. Practic, meseria de bază de actor la Teatrul Țăndărică este o carte de vizită și sunt foarte fericită că sunt aici, bineînțeles’, spune Alina Teianu Cocioran.

Care sunt abilitățile de bază, pentru un copil care ar vrea să facă meseria asta?

În primul rând, trebuie să-și dorească!
Mulți se nasc cu talent, dar mulți îl capătă pe parcurs.  Să fie muncitori, să aibă voce și ureche muzicală. E important,  pentru că în spectacole se cântă, se dansează.

Oricum, se pot lucra pe parcurs toate abilitățile, dar important este să fie dezinvolți, să fie simpatici, jucăuși, veseli, că în rest toate vin de la sine.

MESERIA DE ACTOR PĂPUȘAR. AȘA AM AJUNS LA EPISODUL 8 DIN VITRINA CU MESERII, UN PROIECT GÂNDIT DE BLOG IN TANDEM PENTRU TOȚI COPIII ȘI SUSȚINUT DE ORANGE.

Mulțumim ție, Alina, colegilor tăi și Teatrului Țăndărică, pentru că ne-ați lăsat să vedem scena din culise și să ne bucurăm de energia & efervescența din spatele scenei!

VĂ AȘTEPTĂM PE BLOG, PE FACEBOOK ȘI PE YOU TUBE ȘI SĂPTĂMÂNA VIITOARE.

Până atunci, ne puteți scrie și voi ce alte meserii v-ar plăcea să mai prezentăm aici.
Nu uitați: în fiecare joi, fiți cu ochii pe noi! 

Notă: O parte din pozele folosite în articol și în video au fost preluate de pe pagina Teatrului de Animație Țăndărică.


 

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă Meseria de Chirurg Cardiovascular - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.