Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de COFETAR

Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de COFETAR

Vitrina cu Meserii continuă cu Episodul 6 – MESERIA de COFETAR.

Știm sigur că astăzi mulți ochi se vor uita cu poftă la imaginile noastre!
Am hotărât să nu vă povestim de gusturi…și nici să nu filmăm imagini în timp de am testat din bunătățile din laboratorul Anei Consulea, care ne-a primit cu zâmbetul pe buze!

Meseria de Cofetar este cu siguranță din cele care atrag mulți copii. Asta pentru că, din exterior, totul se vede frumos și creativ. Cum este însă în realitate, ce abilități îți trebuie, cât de importante sunt studiile, am aflat de la Ana Consulea, fondatoarea Zexe Braserie.

Cine este Ana Consulea?

Ana este…în primul rând, un om minunat, cald și zâmbitor, iar asta se simte în tot ce face!
Este un cofetar care a studiat la Școala de Cofetari din Montbeliard, sub îndrumarea maestrului Eric Vergne.  După cum spune chiar ea: ‘am realizat că perfecțiunea în acest domeniu există și că poate fi atinsă prin muncă, pasiune, organizare și ingredient de calitate.

Cum  și când te poți apuca de Meseria de Cofetar?

Oricând simți. Niciodată nu e nici prea târziu, nici prea devreme. Important este ca atunci când ai decis ca asta vrei să faci…să o faci cu sufletul.

Cât de importantă este educația?

Foarte importantă! În orice domeniu! Ana, de exemplu, a studiat la o școală în Franța, timp de 2 ani. Iar perioada aia a fost o reală lecție de viață și a profitat pentru a căpăta experiență și a pune în practică tot ce învăța.

Ce calități îți trebuie pentru Meseria de Cofetar?

’’ Tenacitatea este foarte importantă.Este o meserie care te provoacă foarte mult și în fiecare zi ai 5 urcușuri, 5 coborâșuri.De fiecare dată trebuie să-ți revii, după toate provocările astea. În al doile rând, cred că trebuie să ai răbdare, este foarte important! Mai ales pentru că este o meserie care necesită timp, pentru a te perfecționa. Să repeți, să repeți, să repeți…este o meserie repetitivă!’’

 

Tehnologia este importantă în Meseria de Cofetar?

Sigur, foarte importantă!
Începând de la Facebook, social media, promovare… până la tot ce înseamnă partea  de roboți în cofetărie…Este foarte importantă!  Fără tehnologie, munca ar fi mult mai grea! Mai ales că deja au apărut imprimante 3D pentru tot ce înseamnă decor de tort, piese în ciocolată…

Ce faci când ai un eșec, când nu-ți reușește ceva?

Orice se poate repara – asta e o lecție foarte importantă, învățată de Ana în ultimii ani. Tot timpul există o soluție! Mai mult, este o meserie în care spiritul și energia, contează foarte mult! atunci când vii cu inima deschisă și vrei să faci lucruri frumoase, tot timpul îți ies!

MESERIA DE COFETAR. AȘA AM AJUNS LA EPISODUL 6 DIN VITRINA CU MESERII, UN PROIECT GÂNDIT DE BLOG IN TANDEM PENTRU TOȚI COPIII ȘI SUSȚINUT DE ORANGE.

Mulțumiri, Ana, că ne-ai primit în laboratorul vostru dulce și ne-ai povestit așa de frumos, cu zâmbetul pe buze, despre MESERIA de COFETAR.

VĂ AȘTEPTĂM PE BLOG, PE FACEBOOK ȘI PE YOU TUBE ȘI SĂPTĂMÂNA VIITOARE.

Până atunci, ne puteți scrie și voi ce alte meserii v-ar plăcea să mai prezentăm aici.
Nu uitați: în fiecare joi, fiți cu ochii pe noi! 

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

There are 3 comments for this article
  1. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de PILOT de RALIU - Comunitatea Bloggerilor din Romania
  2. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă Meseria de RANGER - Comunitatea Bloggerilor din Romania
  3. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă Meseria de BALERINĂ - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.