7 Lecții pe care le-am învățat în timpul izolării sociale

7 Lecții pe care le-am învățat în timpul izolării sociale

Am tot încercat în perioada asta…de după ridicarea stării de urgență, să-mi fac cumva bilanțul celor 2 luni de izolare socială. Să încerc să înțeleg ce-am învățat în perioada asta.

Voi v-ați gândit la asta?
Dacă-ar fi să spuneți 1 singur lucru pe care l-ați învățat în perioada asta, care-ar fi?!

Eu am adunat astăzi cele mai importante 7 lecții pe care le-am învățat în timpul acestei perioade:

 1. Am învățat să fiu mai PREZENTĂ! Să-mi încarc bateriile cu mici bucurii, la fiecare pas!

  Pentru mine, clar, asta e lecția cea mai importantă din perioada asta! Cred că e prima oară când am descoperit și am SIMȚIT primăvara în adevărata ei splendoare.
  Nu știam ce dor mi-a fost de florile de primăvară, de iarba proaspăt tăiată, de ciripitul păsărilor. Mi-a fost dor de ai mei, de diminețile din curte, de sărbătorile în familie.
  Mi-a fost dor de viața noastră, simplă cum era!

 2. Am învățat să gătesc lucruri noi, pe care n-aș fi crezut că pot să le fac!

  Asta a fost încă o revelație a perioadei, pentru mine. I-aș fi râs în față celui care mi-ar fi spus, acum câteva luni, că eu voi ajunge să gătesc zilnic pentru familie, că voi ajunge să fac lasagna, musaca, cheesecake, chec cu banane și că voi pregăti, cot la cot cu Ema și tatăl ei, masa de Paște.
  Habar n-aveam că eu pot să fac atâtea în bucătărie, chiar cu plăcere!

 3. Am învățat să împart frățește sarcinile în casă!

  Încă nu avem chiar o împărțală echitabilă…dar suntem pe drumul cel bun. Fiecare are rolul lui bine stabilit acum: se știe cine aranjează masa, cine o strânge, cine dă cu aspiratorul…și tot așa. Sarcinile se impart acasă și ne implicăm cu toții!
  Ceea ce, credeți-mă, e un mare progres, mai ales când vine vorba de Ema, pe care nu prea o implicam în sarcini gospodărești…!

 4. Am învățat să fac singură lucruri pentru care obișnuiam să plătesc…și le fac chiar ok!

  Am învățat să mă vopsesc acasă, să-mi fac singură manichiura & pedichiura și chiar să fac gimnastică acasă, în fața televizorului!
  Nu doar că mă bucur că mi-am demonstrat că mă pot descurca singură, dar…cu ocazia asta fac și economie de timp și de bani!

 5. Am învățat să am mai multă grijă de mine! Să-mi ofer mici momente de răsfăț!

  Am învățat că jumătate de oră, dimineața, în liniște, doar eu și un mic dejun sănătos, valorează mai mult decât o oră la un spa…și nu exagerez!
  Am învățat să am grijă mai mare de sănătatea mea. În perioada asta, în sfârșit, am început să iau vitamine pentru imunitate și așa am descoperit și probioticele Enterolactis, ce mi se potrivesc de minune.
  Mi le recomandase o prietenă de ceva vreme, așa că dau și eu vestea mai departe. Eu am început să iau dimineața, varianta lichidă, ușor de băut și de către copii, un probiotic cu rezultate excelente pentru mine, după numai câteva zile. Asta pentru că Enterolactis este singurul probiotic ce conține un lactobacil ce se găsește în mod natural în mediul intestinal uman, așa că este bine tolerat de către organism și își face efectul rapid. Mai mult, reglează tranzitul intestinal, susține sistem imunitar, ajută la o digestie corectă și la asimiliarea și producerea vitaminelor.

 6. Am învățat că ne putem descurca cu mai puțin decât aș fi crezut și că cel mai important este să fim noi 3 bine între noi!

  Nu ne trebuie neapărat restaurante sofisticate, ne putem organiza propriul nostru restaurant chiar în bucătăria noastră verde! Nu e nevoie neapărat să mergem într-o excursie undeva departe, putem improviza un picnic chiar la noi pe balcon. N-avem nevoie de cinema, putem avea o seară cu filme și popcorn la noi în sufragerie.
  Dar cel mai important este să fim împreună, să știm că suntem acolo unul pentru celălalt și că ne simțim bine în formula asta, oriunde am fi!

 7. Am învățat că e timp pentru toate, dacă te organizezi cum trebuie!

  Nu există n-am timp, există doar…nu m-am organizat cum trebuie.
  Dacă vrei cu adevărat să faci ceva într-o zi, există timp. E doar o chestiune de priorități și de organizare! E timp de pregătit masa, e timp să-ți suni părinții, e timp de muncă, timp de gimnastică…e timp! Trebuie doar să-l organizezi cum trebuie și să-ți știi prioritățile!

Lecțiile desprinse din perioada de izolare socială cu siguranță nu se opresc aici. Știu că în timp gândurile ni se vor așeza ca într-un puzzle și că vom înțelege lucruri pe care acum nu le pricepem.
Mi-e dor de viața mea, simplă cum era! Am tot spus asta, dar știu, în egală măsură, că ajunsesem cumva într-o rutină, în care credeam că toate mi se cuvin și le luam ca atare, fără să mă mai bucur.

Am înțeles acum abia cât de mult valorează fiecare zi, fiecare moment, fiecare mică bucurie…și mai ales cât de fragilă e granița între ce trăim și ce s-ar putea nărui în câteva secunde…!

Nu vreau să uit că perioda asta a însemnat pierderi enorme pentru lumea în care trăim.
Dar dacă la final am rămâne, fiecare dintre noi, măcar cu un gând bun, măcar cu o concluzie care să ne-ajute să mergem mai departe, mai liniștiți, mai calmi, mai atenți la cei din jur…atunci lumea ar putea deveni un loc mai bun!

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:

There is 1 comment for this article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.