Top 5 pensiuni și hoteluri din România, descoperite în 2018

Top 5 pensiuni și hoteluri din România, descoperite în 2018

2018 a fost anul în care ne-am respectat deviza  blogului: COLECȚIONĂM AMINTIRI.

Așa se face că am încercat să evadăm cât de des am putut din București, în căutarea de locuri & experiențe noi. Tandem Hai Hui a fost norocos să cutreiere prin România, unde am continuat să descoperim locuri și să cunoaștem oameni noi.

Dacă la final de 2017 am prezentat cele mai frumoase pensiuni vizitate de noi, acum revenim cu….

TOP 5 pensiuni și hoteluri descoperite și vizitate de noi în 2018.

 1. Pensiunea POTCOAVA

  Un loc perfect pentru familiile în căutarea de noi experiențe. Aici puteți face cursuri de inițiere în călărie, organizate atât pentru adulți, cât și pentru copii.
  Mai mult, priveliștea este de poveste, din orice punct te aflii: în cameră sau pe terasa restaurantului.
  Doar munți de jur împrejur, nicio altă construcție, doar panorame care-ți taie respirația. În plus, bonus din partea casei, asfințitul care se asortează perfect cu un pahar de vin la cină!
   

 2. Enisala Safari Village

  Am găsit aici mai multe decât am fi sperat.
  Criteriile noastre au fost: pensiune unde să ajungem ușor cu mașina, să fie ceva tradițional, cochet, cu meniu de pește și să avem priveliște frumoasă. În plus, să avem ce să vizităm în jur și mai ales să putem pleca cu barca pe canale.
  Mi-a plăcut mult că locurile de cazare sunt de fapt niște căsuțe tradiționale, renovate, cu multe materiale eco, poziționate separat de locul pitoresc unde este restaurantul.
  Bonus, am primit priveliștea uimitoare! Într-o parte vezi lacul Razim, în cealaltă cetatea Enisala. Așa un asfințit frumos…uau. Da, s-a asortat perfect cu un pahar de vin roșu!

 3. Hotel IAKI din Mamaia

  Vă vine sau nu să credeți, aveam aproape 10 ani de când nu mai fuseserăm la Marea Neagră și tare ne doream să ajungem. Asta pentru că știam că sunt locuri și activități de făcut în zonă, pentru copii: Acvariul, Planetariul, Delfinariul.
  Ne-am cazat la Hotel IAKI, unde știam deja că mergem la sigur, date fiind serviciile excelente, gama de terapii SPA și poziționarea pe malul mării.
  Recunosc, argumentele supreme au fost: pentru mine zona de SPA, de care am profitat în ambele zile, iar pentru Ema piscina interioară, unde a înotat în voie.
  Alegere excelentă, exact cum bănuiam! Toată lumea a fost mulțumită, de la mic la mare. 

   

 4. Hotel Peștera

  Este o destinație unde am ajuns în toamna asta…și nici n-am apucat să povestim încă, pe blog.
  Unde este? Hotelul Pestera este situat în Moroeni, pe platoul Bucegi, la 1600 m altitudine. Telecabine şi de traseele de drumeţii se află la numai 300 m de proprietate. Ce-i drept, telecabinele nu funcționau, deși am prins niște zile superbe de toamnă, dar…asta-I România, cu neprevăzut la fiecare pas.
  Locația și priveliștea au meritat, asta-I clar.
  Iar zona este foarte ofertantă pentru cei în căutare de locuri și obiective turistice: hotelul Peștera este situat în Parcul Natural Bucegi la 1610 de metri altitudine, între minunile făcute de natură: Babele, Sfinxul, Peştera Ialomiţei, Cheile Tătarului, şi minunile făcute de om: Lacul Bolboci, Mânăstirea Peştera Ialomiţei.

 5. Complex Ozon Turist Ciumani

  Este încă o destinație unde am ajuns, ne-a plăcut, ne-am simțit bine…dar n-am apucat să o prezentăm detaliat pe blog.
  Este foarte departe de București, în Ciumani, Ardeal…în secuime, cum apare scris chiar pe site-ul lor. Concret, este un ansamblui de 4 vile de lemn, ce pot fi închiriate individual.
  Toate cele patru case de lemn sunt dotate cu băi modern & bucătării dotate și utilate. În curtea complexului sunt locuri de parcare supravegheate.
  Mai mult, pentru cei care vor să guste specialitățile culinare ale zonei, acestea sunt oferite la restaurantul pensiunii Borsika din Ciumani.
  Ne-a plăcut, recomandăm!

 Acum suntem la momentul în care ne facem planurile pentru 2019…și căutăm în continuare pensiuni și hoteluri, locuri frumoase & opțiuni de cazare.

Ceva recomandări?

Dacă vreți să mai descoperiți destinații hai hui pe unde am umblat: 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.