Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de BRUTAR

Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de BRUTAR

Vitrina cu Meserii prezintă astăzi, în Sezonul 2, episodul 6, o meserie pentru care programul începe noaptea: BRUTAR.

Este o meserie pe care nu poți să o faci, decât cu PASIUNE. Asta pentru că implică mult efort fizic și e obositoare, din cauza programului, dar în același timp oferă satisfacții pe măsură.

Am fost în vizită de lucru…și de degustare, la PAIN PLAISIR, unde gazde ne-au fost Tom & George!
Ema și-a obținut postul de ‘degustator șef’, dar a și participat la munca efectivă, o să vedeți!

În meseria de brutar, contează mai mult studiile sau practica?

Experiența, experiența e cea mai importantă!
Cu siguranță că o diplomă te va ajuta să-ți găsești un loc de muncă. Dar în același timp eu, la Pain Plaisir, caut oameni care nu au experiență, pe care eu pot să-i formez cum vreau eu.

Tu cum și când ai început să practici meseria asta?

Eu am început…să mă ocup de bucătărie, în general, când aveam 13 ani. Tatăl meu a avut un hotel și am început să lucrez în vacanțele mele, câte puțin, acolo, la restaurant.
Apoi, pe la 17 – 18 ani am început să lucrez la restaurant, la bucătărie și am început să fac pâine și patiserie și dulciuri. Și mi-a plăcut foarte mult!

Apoi, pe la 20 – 21 de ani am lucrat în Paris, în Franța. Am stat acolo 8 ani și acolo am lucrat în două restaurant: unul cu o stea Michelin și unul cu trei stele Michelin.
A fost o perioadă în care am învățat multe… rețete tradiționale, foarte bune, foarte interesante.

Dar copiilor care ar vrea s-o ia pe drumul ăsta, ce sfaturi ai să le dai?

Să facă pâine acasă!
Să încerce cât de multe rețete se poate, să încerce să facă aceeași rețetă în trei moduri diferite și să descopere ce pâine le place. Mie-mi place neagră… mie-mi place albă, mie-mi place cu unt…

Să inventeze, să exerseze! Și o dată ce ai găsit rețeta care funcționează bine pentru voi, acasă, mai elaborați… mai puneți semințe, mai pune alte ingrediente, mai pune și ierburi…Să exerseze cât mai mult, să facă!

Crezi că MESERIA de BRUTAR e o meserie de viitor?

Sigur este, sigur! Sunt mulți oameni care caută pâine tradițională!
Oamenii au înțeles că e mai sănătos să mănânce pâine cu maia, pâine tradițională și e la mai mare căutare acum.
Noi trebuie să-i învățăm, din nou, cum se face pâinea, pentru că nu sunt prea mulți brutari artizani pe piață.  Din cauza industrializării s-a cam renunțat la calitate. Dar, se întoarce roata!

ACEASTA ESTE MESERIA DE BRUTAR, DESPRE CARE AFLAȚI MAI MULTE DIN VIDEO-UL INCLUS ÎN ARTICOL.

Cât despre Tom & George, sigur o să-i mai vizităm, acum…că am redescoperit gustul de pâine tradițională.

Acesta a fost episodul 6, Sezonul 2…și de fapt a 16-a meserie din Vitrina cu Meserii, proiect premiat la Webstock 2018 cu Premiul 1 la categoria Bloggers Projects.

VĂ AȘTEPTĂM PE BLOG, PE FACEBOOK ȘI PE YOU TUBE ȘI SĂPTĂMÂNA VIITOARE.

Nu uitați,  găsiți Blog in Tandem și pe:

 You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
 Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
 Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.