Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de PROGRAMATOR

Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de PROGRAMATOR

 MESERIA de PROGRAMATOR – astăzi expusă în Vitrina cu Meserii, în Episodul 9. 

Am mers în vizită la o companie specializată, unde am aflat detalii despre meseria prezentului și poate a viitorului,  ce cu siguranță atrage mulți copii și adolescenți: programator.

Mulțumim celor de la Tremend Software Consulting pentru că ne-au primit în vizită.
Am povestit cu Simona Sunel, omul care se ocupă de recrutarea echipei și cu Alex Paraschiv, programator cu ștate vechi și experiență pe măsură.

 

Cu ce se ocupă compania Tremend?

Este un furnizor specializat de soluții software și servicii de consultanță.
În rest, cifre, nu vorbe foarte multe: peste 12 ani de experiență în dezvoltarea de software, peste 300 de proiecte complexe, clienți din 15 țări ( trei continente), peste 60 de milioane de utilizatori ai soluțiilor Tremend, mai mult de 20 de proiecte premiate pe plan internațional.

Cu ce se ocupă de fapt un programator?

Programatorul este omul care se află în spatele tuturor aplicațiilor cu care noi operăm foarte foarte frecvent, în viața de zi cu zi.
Practic, un programator caută soluții pentru a eficientiza & optimiza timpul și procesele. Sună complicat, nu? Mai simplu spus: practic un lucru care dura înainte două ore și era făcut de 4 oameni, să dureze 5 minute și să fie făcut de un singur om, în principiu.

„Programatorii sunt acei oameni care caută calea cea mai scurtă, ca să poată să ajungă la un punct. Dacă tot timpul o să aveți tendința ca pentru o problemă să găsiți 2-3-4 rezolvări, în spatele creierașului vostru este un programator.’’
Simona Sunel, Manager Resurse Umane.

Cât de importante sunt studiile pentru cei care își doresc să devină programatori?

„În această meserie sunt de părere că poți învăța la fel de bine singur, pentru că tehnologia actuală îți permite lucrul ăsta. Există Google, există Facebook, cu tot felul de grupuri de programatori, de unde poți începe, având efectiv zero cunoștințe în domeniul programării. Există medii online care te ajută să progresezi, dacă-ți dorești să faci programare. De la canale pe You Tube, grupuri de discuții pe diverse forumuri, deci ai materiale suficiente, cât să poți să fii autodidact.”
Alex Paraschiv, Programator.

Ce-nseamnă succesul pentru un programator?

Succesul poate fi în momentul în care conștientizezi că produsul sau  proiectul la care ai lucrat este folosit de oameni.
Succesul este atunci când vezi într-adevăr o îmbunătățire a ceea ce fac ei, ca urmare a proiectului tău.

Cum se vede viitorul prin ochii unui programator?

Totul decurge cu o viteză uriașă și e destul de greu de anticipat anumite schimbări tehnologice din următorii ani. Tehnologia se schimbă de pe o zi pe alta, efectiv. Și-atunci ești forțat să fii la curent,  cu toate lucrurile.
În domeniul ăsta oamenii trebuie să fie permanent deschiși la nou, pentru că tehnologia evoluează într-un ritm halucinant. Ceea ce astăzi este nou, mâine deja poate să înceapă să devină vechi.

Un sfat pentru copiii care-și doresc să lucreze în sectorul IT?

Să fie curioși și deschiși la a învăța permanent lucruri noi. Să învețe din toate materiile, pentru că nu știi când vei avea nevoie.
Să încerce să găsească anumite lucruri pe care ei le vor îmbunătățite, în mediul lor și să încerce să găsească unelte software, cu care pot face asta.
Marele avantaj este că pot fi pictori, pot fi arhitecți, pot fi constructori, făcând programare!  

 

MESERIA DE PROGRAMATOR.
AȘA AM AJUNS LA EPISODUL 9 DIN VITRINA CU MESERII, UN PROIECT GÂNDIT DE BLOG IN TANDEM PENTRU TOȚI COPIII ȘI SUSȚINUT DE ORANGE.

 Mulțumim echipei Tremend, pentru că ne-a primit în vizită și ne-a povestit, pe limba copiilor, despre meseria de PROGRAMATOR!

VĂ AȘTEPTĂM PE BLOG, PE FACEBOOK ȘI PE YOU TUBE ȘI SĂPTĂMÂNA VIITOARE.

Până atunci, ne puteți scrie și voi ce alte meserii v-ar plăcea să mai prezentăm aici.
Nu uitați: în fiecare joi, fiți cu ochii pe noi! 

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

 

There are 2 comments for this article
  1. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de BUCĂTAR - Comunitatea Bloggerilor din Romania
  2. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă Meseria de Content Creator - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.