Vizită la studiourile Harry Potter din Londra – tot ce trebuie să știi!

Vizită la studiourile Harry Potter din Londra – tot ce trebuie să știi!

Prieteni, vizita de la studiurile Harry Potter din Londra a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din vacanța noastră. Ema, mare fan Harry Potter, și-a dorit cu tot sufletul să ajungem aici…și cum dorințele deseori se îndeplinesc, mai ales atunci când ai 14 ani, iată-ne!
Știți cum a fost? SUPER!

Am adunat aici cele mai importante informații despre studiourile Harry Potter din Londra:

 1. De unde vă luați bilete?

  De pe site-ul oficial – unde trebuie să vă faceți rezervări din timp & să plătiți online: https://www.wbstudiotour.co.uk/tickets/ . Noi am plătit 50 lire/ adult și 40 lire/ copil. Atenție că au și pachete speciale de familie și gratuități pentru copiii sub 4 ani.
  De asemenea, faceți rezervările din vreme, ca să nu aveți surprize că nu mai găsiți locuri!

 2. Cum ajungeți acolo?

  Simplu! Studiourile Warner Bros sunt la 30 de kilometri în afara Londrei, dar accesul este foarte ușor, cu mijloacele de transport. Se știe doar că Londra e foarte bine organizată.   
  Puteți merge cu metroul până la stația Euston Square și de-acolo cu trenul, aprox. 15 min., până la stația stația Watford Junction. Trenurile sunt foarte dese, o să vedeți, la fiecare aproape 10 – 15 min. Noi am plătit 27 lire ( 2 adulți + 1 copil) pentru biletele de tren la dus și 23 lire la retur. Aprox. 50 lire dus/ întors pentru 3 persoane, iar la metrou aveam abonamente deja.
  La stația Watford Junction, imediat în afara gării o să vedeți shuttle-bus-ul Harry Potter, mare & branduit, așa că nu aveți cum să-l ratați. Pleacă imediat cum se umple…adică la fiecare 10 minute. Transferul până la studiouri este gratuit, pe baza biletului de intrare și durează aprox. 15-20 de minute.
 1. Vă trebuie ghid audio?

  Costă 5 lire / persoană și-l puteți lua de la recepție. Ema și-a luat și a găsit multe informații utile & clipuri acolo, dar cred că este în regulă și fără, părerea mea.

 2. Cât timp trebuie să vă alocați unei vizite?

  Oficial, pe site-ul WB se spune că durează aprox. 3 ore – 3 ore și ½. Noi am stat aproape 5 ore la acest tur ( incluzând masa de prânz) + vreo oră în magazinul de suveniruri.

 3. Pentru ce oră e bine să faceți rezervări?

  Noi aveam rezervări pentru ora 13.00 și am ajuns acolo mai devreme de 12, dar am intrat direct. Probabil că atunci când nu este aglomerat, este în regulă să sosești mai devreme. Eu aș recomanda să vă faceți rezervare la cel târziu 13.00, ca să vă rămână timp de cutreierat fără stres.

 4. Ce puteți mânca la prânz?

  Există un restaurant acolo, de tip junk food, cu meniuri bazate pe hamburgers & hotdog și 2-3 opțiuni de salate. Prețuri de aprox. 10 lire/ meniu, 7-8 lire/ salata și 3.5 lire un pahar mic de Butterbeer – un fel de bere cu frișcă, dulce și înțepătoare. ( evident, majoritatea copiiilor și nu numai voiau să testeze…nu vă spun părerea mea despre băutura asta).

 5. În ce constă mai exact turul și experiența?

  Concret este un tur al platourilor de fimare unde au fost turnate filmele din seria Harry Potter. Pentru noi toți a fost o experiență incredibilă să poți păși fix prin locurile unde au trecut actorii, atunci când s-a filmat.  
  Eu personal m-am îndrăgostit de străduța Diagon Alley, iar Ema nu ănceta să se minuneze la fiecare pas. O să vedeți, sunt diverse încăperi pe care le-ați văzut în film: Great Hall, Laboratorul de Poțiuni, Griffindor’s Common Room, trenul & gara, casa familiei Dursley, de la adresa 4 Privet Drive.
  Toate decorurile, costumele purtate de personajele principale, accesoriile și altele asemenea sunt cele autentice.  În plus, tot felul de detalii și informații din timpul filmărilor, inclusiv efectele speciale care au creat obiecte statice sau măștile purtate de creaturile înfricoșătoare din întreaga serie.

  Piesa de rezistență, la finalul turului – castelul Hogwarts, macheta folosită în timpul filmărilor, pentru cadrele exterioare, construită cu o atenție uimitoare la cele mai mici detalii.
  Să nu uit, există tot felul de activități pe care le poți face acolo, evident toate contracost. De ex. zburatul pe mătură, cu un ecran verde/croma în spate, pe care se editează pe loc diverse decoruri și efecte, exact ca în film.
  Au pachete de poze + filme pe care le poți cumpăra ulterior ca postere, îmbrăcat în robe tradiționale de vrăjitor, făcând magii și multe alte activări simpatice. Credeți-mă, dacă eu, care nu sunt cel mai mare fan, am apreciat sincer această experiență, Ema și probabil orice alt fan al seriei s-ar uita hipnotizat la decorurile acestea. Totul este construit impecabil, impresionant, iar turul în sine este foarte bine organizat, atât cât să-ți ofere o experiență de neuitat!

 

Dacă mi-a scăpat ceva, vă rog să-mi scrieți și vă răspund cu drag, dacă știu!
Până atunci, vă recomand să vă treceți pe lista de dorințe o vizită la studiourile Harry Potter din Londra. Merită și sigur veți colecționa niște amintiri de neuitat!

GĂSITI PE BLOG IN TANDEM SUGESTII ȘI INSPIRAȚIE PENTRU DESTINAȚII DE FAMILIE ÎN LUMEA LARGĂ: 

 • Veliko Tarnovo – Weekend în Bulgaria, tot ce trebuie să știți 
 • Gardaland – Tot ce trebuie să știți pentru o vizită aici 
 • Disneyland Paris – Tot ce trebuie să știți pentru o vizită aici 
 • Legoland. 17 întrebări și răpunsuri. 
 • GIBRALTAR. Panorame uimitoare și maimuțe la tot pasul 
 • Caminito del Ray. Spania. Drumeție pe drumul regelui 
 • Berlin. Festivalul Luminilor e unic.  
 • Valencia prin ochii noștri. 10 atracții de familie. 
 • Cape Town, Africa de Sud. 10 locuri uimitoare. 
 • Rhodos. Vacanță de familie. 
 • Vacanță în Italia. Traseu și ponturi organizatorice 
 • Italia. 10 lucruri pentru care m-am îndrăgostit de Italia
There are 5 comments for this article
 1. Daniela at 04:14

  Multumesc mult pentru info! Avem si noi biletele cumparate pentru luna viitoare. Abia astept eu, daramite copilul :))

 2. Patrulescu Carla at 11:33

  Buna,

  Multumim de info. Avem si noi bilete pt martie. Ce abonamente de metrou ati luat pentru Londra?

  • Blog in Tandem at 13:58

   Carla, am luat ceva pentru 7 zile, dat fiind ca noi am stat 7 nopti acolo, asa incat s-a justificat un abonament pe o sasptamana. Drum bun si distractie placuta sa aveti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.