Adolescentele. Ce le crește încredere în ele?

Adolescentele. Ce le crește încredere în ele?

Adolescentele și stima de sine. Se vorbește mult despre subiectul ăsta, sunt pe net  nenumărate articole și sfaturi utile, de la specialiști care lucrează cu grupuri de adolescenți.

Dar cred că nu există sursă mai valoroasă decât comunicarea directă cu adolescenții de lângă noi. Am găsit un articol al unei psiholoage din SUA care a stat de vorbă cu un grup de adolescente, fix pentru a afla care e părerea lor.

Direct de la sursă! Nu există adolescent care să nu aprecieze când îi ceri părerea! Mai ales că nu le place să fie judecați și nici să li se spună ce trebuie să facă, așa-i?

Ce le crește fetelor încrederea în ele, la vârsta adolescenței? Ce le crește stima de sine?
Normal, toți avem câteva idei preconcepute și niște răspunsuri în minte, mai ales noi, mamele de fete! Dar cred că cea mai veridică sursă sunt chiar ele, adolescentele!

Iată, deci, în ordinea importanței, lista a ceea ce le face pe fetele din acest grup de liceu să se simtă bine, în ordinea importanței!
Evident, este posibil ca lista să nu fie general valabilă și nici să se aplice la orice grup de fete adolescente, dar este totuși o resursă interesantă, cu repere pentru orice părinte interesat de subiect.

  1. COMPLIMENTELE și PRIETENII au fost la egalitate, pe primul loc.
  2. Să se simtă bine și să le placă HAINELE și OUTFITURILE proprii.
  3. REALIZĂRILE/ REUȘITELE, atât la școală, cât și în orice activitate sportivă, extrașcolară sau legată de un hobby personal.
  4. Încrederea celorlalți în ele, în ceea ce privește performanțele ȘCOLARE.
  5. Să aibă simțul UMORULUI.
  6. Zilele în care le stă bine PĂRUL.
  7. Următoarele lucruri au fost menționate împreună: zilele în care pielea arată bine (fără coșuri sau puncte roșii), atenția primită de la băieți și atenția primită în general de la grupurile din jur.

Și….

  1. APRECIEREA pentru a fi o bună prietenă, o bună iubită sau o bună soră.

Recunosc, pe mine m-a surprins faptul că nicăieri în topul acestor motive care le dau încredere în ele nu se menționează NIMIC despre PĂRINȚI & relația cu ei.
Ce ziceți?

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.