Doza de Sănătate – Antibioticele naturale, aliat de încredere  

Doza de Sănătate – Antibioticele naturale, aliat de încredere  

Doza de Sănătate, astăzi cu un subiect de sezon: antibioticele naturale, ce pot lupta eficient împotriva infecțiilor.

Mulțumiri speciale echipei FARES, ce ne-a răspuns atât de prompt întrebărilor și a venit și cu o recomandare de produs, din farmacia verde, a celor ce-și doresc tratamente 100% naturale.

În căutarea unor noi substanţe antibiotice, în prezent, există un interes crescut pentru cerecetarea proprietăților antimicrobiene ale extractelor din plante medicinale şi în special pentru uleiurile esențiale.

Există câteva antibiotice naturale, pe bază de uleiuri esențiale, ce pot lupta foarte eficient împotriva infecțiilor.
Specialiștii recomandă să nu luăm antibiotice “după ureche”, fără recomandarea medicului, pentru că am putea face mai mult rău decât bine organismului.
Consumul abuziv de antibiotice clasice ne afectează sistemul imunitar și mărește rezistența organismului la antibiotice, lucru care ar putea fi foarte dăunător pe termen lung, în situația în care organismul chiar va avea nevoie de susținere pentru combaterea unei bacterii foarte puternice.

Ideal ar fi ca, în măsura în care este posibil, să luăm tratamente naturale, ce au efecte similare cu cele ale antibioticelor de sinteză.
Plecând de la faptul că primul antibiotic a fost declarat mucegaiul, natura ne oferă remedii naturale cu incredibile proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale, iar acestea nu doar că nu produc efecte adverse, ci contribuie și la stimularea sistemului imunitar.

Ce sunt antibioticele naturale?

Antibioticele naturale sau din plante primesc tot mai multă atenție pentru proprietățile lor puternice antibacteriene și pentru că nu au efecte secundare.
Termenul „antibiotic natural” este folosit pentru a descrie plantele, uleiurile, ierburile, suplimentele sau alte substanțe naturale care prezintă proprietăți antimicrobiene (adică pot ajuta la combaterea infecțiilor virale, bacteriene, fungice sau parazitare).

 Uleiurile esențiale – cele mai eficiente antibiotice naturale:

Uleiurile esențiale sunt substanțe foarte concentrate și reprezintă elementul cel mai valoros din natură, cu un grad terapeutic ridicat, existând numeroase studii ce dovedesc eficența lor asupra bacteriilor.
. Denumite şi esenţe vegetale, uleiurile esenţiale sunt obţinute din frunzele, rădăcinile, florile, fructele şi din seminţele plantelor.

Uleiul esenţial de CIMBRU

  • Este bogat în carvacrol şi timol, compuşi care acţionează la nivelul membranei celulare a bacteriilor, reducându-i permeabilitatea, ceea ce contribuie la eliminarea microorganismelor potenţial patogene din organism.
  • Antibacterian cu spectru larg, antiviral, antifungic, expectorant, tonic digestiv, stomahic, carminativ, antihelmintic, coleretic, antispastic, tonic şi stimulent nervos, anestezic local.
  • Efectul antimicrobian al uleiului esenţial de cimbru a fost testat prin analize medicale de laborator.
    S-a constatat că uleiul esenţial de cimbru a avut eficienţă pe germenii testaţi (Stafilococ auriu, E. Coli, Klebsiella, Pseudomonas, Proteus, Streptococ beta-hemolitic, Candida albicans)
  • Efectul s-a dovedit similar cu al antibioticelor (testate în paralel pe antibiograme), în plus germenii care au prezentat rezistenţă la antibioticul de sinteză, au fost sensibili la uleiul esenţial de cimbru.

Uleiul esenţial de CUIȘOARE

  • Este mult utilizat datorită eugenolului din compoziţia sa, care contribuie la eliminarea microorganismelor potenţial patogene, fiind recunoscut și pentru capacitatea sa de reducere a iritațiilor și a disconfortului de la nivelul gurii, gingiilor și dinților.
  • Eugenolul din uleiul de cuișoare îi oferă acestuia rang de antibiotic, fiind un învingător în lupta cu infecțiile și inflamațiile.
  • Efectul antimicrobian al uleiului esenţial de cuişoare a fost testat prin analize medicale de laborator.
  • S-au realizat aromatograme (similar antibiogramelor) pe exudate faringiene şi pe uroculturi.
  • S-a constatat că uleiul esenţial de cuişoare a avut eficienţă pe germenii testaţi (Stafilococ auriu, E. Coli, Klebsiella, Pseudomonas, Proteus, Streptococ beta-hemolitic).
  • Efectul s-a dovedit similar cu al antibioticelor (testate în paralel pe antibiograme).

Care sunt beneficiile antibioticelor naturale, pe bază de uleiuri esențiale?

Antibioticele naturale, pe bază de uleiuri esențiale, nu au efectele adverse, precum antibioticele de sinteză.  

În plus, ele sunt eficiente și în cazul pacienților care nu răspund la antibioterapie sau prezintă intoleranțe și reacții alergice

E important de știut că administrarea lor repetată nu generează rezistență, nu afectează flora intestinală și imunitatea. Nu sunt indicate persoanelor cu afecțiuni gastrice, copiilor mici, femeilor însărcinate și mamelor care alăptează.

Important:  Antibioticele naturale, cum ar fi Biomicin Forte, chiar dacă sunt infinit mai bine asimilate și tolerate, fără să producă efecte adverse, sunt totuși tratamente cu o schemă clară de administrare.  Nici ele nu se iau după ureche. Aflați de la FARES ce reguli trebuie să respecți pe durata tratamentului!

Recomandarea noastră: Biomicin Forte

Produs antibacterian 100% natural, realizat exclusiv din uleiuri esențiale, Biomicin Forte capsule este recomandat persoanelor cu infecții respiratorii bacteriene: https://bit.ly/BiomicinForteFares.

Biomicin Forte este singurul antibiotic natural din România, realizat exclusiv din uleiuri esențiale pure.

Spre deosebire de antibioticele de sinteză administrarea repetată de BIOMICIN FORTE nu generează efecte adverse și oferă multe avantaje, în urmarea tratamentului:

  • nu produce rezistență,

  • nu generează hepato și nefro-toxicitate,

  • nu afectează flora intestinală și imunitatea,

  • nu induce alergii și nici nu favorizează apariția candidozei.

  • acționează și asupra bacteriilor rezistente la antibiotice,

  • nu afectează flora intestinală și

  • este indicat în caz de intoleranță sau alergii la antibiotice.

 

Mai mult, Biomicin Forte poate fi administrat și copiilor începând cu vârsta de 10 ani.

În urma administrării, simptomele se ameliorează în 3 zile, iar în 7-14 zile se remit complet. -în asociere cu STOMAC SĂNĂTOS, capsule, poate fi  administrat și pacienților cu sensibilitate gastrică

Mulțumiri sursei noastre de informații – FARES și vă așteptăm și săptămâna viitoare, la un nou episod cu informații avizate, care să ne fie utile, în tandem adulți & copii! 

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

There are 3 comments for this article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.