Reality show: episod cu răceală în tandem

Reality show: episod cu răceală în tandem

Vreau să aud, chiar AM NEVOIE să aud…că și în alte case se poartă răceala în tandem părinte & copil!

La noi nu se întâmplă foarte des, e-adevărat, dar când se întâmplă…e tragic!

Tandem am spus , da? Păi dacă e să fim o echipă, atunci să fim! La bine și la greu.
Așa se face că Ema, după ce a petrecut ea câteva zile cu de vacanță cu tuse, dureri în gât, nas înfundat…a dat mai departe. Mi-a dat și mie, că doar am un copil generos!

Doamne, dar în momentele astea îmi dau seama cât de diferit reacționăm! Și uite așa nu ne plictisim noi deloc acasă!

 • Eu?! Exemplul clasic de om sfârșit, fără vlagă, cu mișcări teleghidate, ce se târșîie prin casă în pijamale și se culcușește pe canapea mai toată ziua.
 • Ema? Fresh, cu chef de viață, energie cât cuprinde, dornică să se joace orice, doar că eu m-aș fi jucat Pititea și n-aș mai fi ieșit de-acolo deloc.
 • Eu – fără niciun pic de poftă de mâncare.  Ema – cu tot soiul de pofte încuietoare, de la clătite la șarlotă sau tartă cu vișine. Norocoasa de mine, nu?
 • Eu – dormitând mai mereu și visând la un somn de după amiază. Ema – cu chef de musafiri și socializare, fără să vrea să audă măcar de un somn de după amiază.
 • Eu – cu un ceai de care am tras toară ziua. Ema – bea 2-3 ceaiuri pe zi fără să o roage cineva. Ceaiuri în care-și adaugă singură niște sirop de cătină făcut de Ica.
 •  Eu – fără să mă doftoricesc în vreun fel special, doar așteptând să treacă răceala, de capul ei. Ema, copil ipohondru, din tată ipohondur, care vrea să aibă o schema de tratament, ca să se simtă un pacient important. Așa se face că are kitul ei propriu, pe care și-l mută singură din rucsac, în ghiozdan. Nu-i lipsește de-acolo: un sirop de tuse și neapărat sprayul Puffy Puf pentru desfundarea nasului, cu propolis și echinaceea. Ah, să nu uit de strugurelul de buze, de care nu se desparte niciodată!

Cam ăsta-i tabloul de la noi de-acasă când ‘petrecem răceli în tandem’.

Găsiți voi asemănările și deosebirile, că eu nu mai stau să le contorizez!

Mă bucur doar că am trecut de hopul ăsta și ne vedem de viața mai departe! Asta nu înseamnă că ipohondra mea mică nu-și pitește în continuare prin ghiozdan niște vitamina C și pe prietenul ei Puffy Puf, pentru nas.

Dar o las, mai ales că deja a crescut, e responsabilă și nu le folosește în exces.
Mai mult, Puffy Puf de la Dacia Plant e un produs natural, fără zahăr, coloranți și conservanți, special gândit și creat pentru copii, recomandat fix pentru o respirație în regulă și pentru sustinerea imunității. Nu mai zic că produsul e fix pe sufletul meu, dat fiind că propolisul funcționează ca un incredibil antibiotic natural! Iar eu cred cu tărie că trebuie să profităm cât mai mult posibil de darurile de la natură, pentru sănătatea noastră și a celor mici.

 Pfu…și la câte reprize de răceală avem noi anual în agendă, cred că ar trebui să ne luăm un bax de Puffy Puf sau să ne facem carduri de fidelitate la Dacia Plant, pentru gama Îngerașul, dedicată copiilor.

Haideți s-auzim de bine. Sănătate să fie! Să fim sănătoase și voioase să primim cadourile din luna iubirii. Nu mai zic că ciocăne la ușă și luna femeii!

PS las aici, pentru cazuri de mame la nevoie, tabelul cu diferențele între răceală & gripă, că doar n-oi fi fost eu singura care le mai încurcam între ele!

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți pe teme similare:

There are 6 comments for this article
  • Blog in Tandem at 09:04

   Mulțumim! Acum ce să mai zic…cam așa e asta cu tinerețea. Și am ajuns și să înțeleg urările cu ‘sănătate să fie, că restul se rezolvă!’

 1. o femeie at 12:39

  Insanatosire grabnica!
  nu am mai tras cu astea de multi ani, cred ca vreo 8, un cadou de ziua mea 😀 cu 39.5 (infectie bacteriana) toti 3 (in 3 tot tandem e? ). De atunci suntem bine, multumita dr actual ne-a convins ca singurul mod de a preveni este igiena vietii si ca niciun medicament nu repara ce auto distrugem. Astazi am schimbat multe, si imi pare rau ca nu am facut asta acum 20 de ani.

  • Blog in Tandem at 13:19

   Ce frumos ai rezumat…o abordare sănătoasă! Știi ce vă doresc? Să vă fie bine și să n-aveți nevoie de medicamente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.