Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de PILOT de RALIU

Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de PILOT de RALIU

Vitrina cu Meserii, Sezonul 3, la linia de start, cu MESERIA de PILOT de RALIU!  

Astăzi prezentăm primul episod din Sezonul 3 – Vitrina cu Meserii.

Nu începem înainte de vă mulțumi vouă, celor care ne urmăriți. Datorită vouă Vitrina cu Meserii a obținut în 2018 premiul întâi la WEBSTOCK, ca cel mai bun proiect al bloggerilor.

Puneți-vă centurile de siguranță, pentru că astăzi începem în forță și povestim despre Meseria de Pilot de Raliu.

Invitatul nostru este Alex Filip, un pilot cu peste 18 ani de experiență și un palmares impresionant!

 

Pe locuri, fiți gata….start Vitrina cu Meserii, powerd by Orange!

Povestește-ne cum ar trebui să înceapă un copil pasionat de asta?

Ideal este de la karting. Sunt acele mașinuțe mici pe care și noi, când eram mici, le-am putut experimenta.
După care, dacă lucrurile merg în sensul corect, adică….copilului îi place, este pasionat, are rezultate, înțelege cumva despre ce e vorba și mai mult decât atât, e dispus să-și dedice timp din timpul de joacă, evident, către acest sport,  va putea face pașii următori.
Iar undeva către 15-16 ani ar putea trece deja  pe o mașină.  Mai nou, se acordă dispense, pentru cei sub 18 ani, care nu au permis de conducere, evident, fac școala de pilotaj, totul se întâmplă pe circulație închisă, iar în cadrul unui concurs, mașina este condusă, pe circulație deschisă,  de către copilot, care musai trebuie să fie deținător de permis de conducere.

Ce calități trebuie să aibă cineva care o ia pe drumul ăsta?

În primul și în primul rând, ca în orice sport, e universal valabil, trebuie să fie PASIUNE. Al doilea aspect, după ce trecem de calitățile…să zicem talent, sau poate uneori talent mai puțin, dar mai multă muncă, mai mult exercițiu, trecem și de etapa asta.
Vine momentul în care trebuie să știi să lucrezi foarte bine în echipă. Raliul este un sport de echipă!

Chiar dacă acum stai de vorbă cu Alex Filip… Dar în spatele lui Alex Filip se află niște oameni pe care nu-i vezi, dar te asigur că ei există acolo, care sunt așa: copilotul, care este, din punctul meu de vedere, mai important decât pilotul într-o mașină de curse, el este practic dirijorul, dacă el dirijează greșit, toată orchestra rupe corzile. Apoi, există inginerul, există mecanicii, există un alt personaj foarte important pe care trebuie să-l avem în vedere, este  PR-ul, cel care se ocupă de promovarea și expunerea echipajului, cel care se ocupă de logistică.
Îți poți da seama că este o echipă completă. Iar dacă pilotul nu știe să relaționeze corect cu echipa lui, normal că nu poți ajunge la un rezultat bun.

Meseria de PILOT folosește tehnologie?

Da, clar, nici nu-mi imaginez altfel. Acum, clar, ai terminat o probă specială, instantaneu intri pe internet și-ți vezi timpii și clasamentul și știi foarte clar unde te aflii.
Apoi…această explozie de expunere pe care ți-o poate genera social media, trebuie și ea, de asemenea, folosită la maxim. DA, răspunsul este clar – digitalizarea este și într-o mașină de raliu, ca să nu mai vorbim de transmisiuni live făcute din mașina de raliu, făcute nu de către o echipă tehnică sofisticată, ci direct de către noi cu o aplicație. Comunicarea dintre mașina de raliu și asistența tehnică, iarăși este o parte bine pusă la punct, tot digital.

Crezi că-i o meserie de viitor? Va mai exista și peste…20 de ani? 

Sunt împărțite părerile. Unii consideră că se va duce de râpă toată această industrie sau pasiune. Eu, din contră, sunt foarte deshis la chestia asta. Sunt fan mașini electrice îmi place să cred că nu voi fi atât de bătrân și-o să apuc să pilotez o mașină electrică 100% de raliu pentru că are niște accelerații absolut năucitoare, față de o mașină cu motor termic.  
Așa încât, ca să concluzionez, da, cred că tehnologia își va spune cuvântul clar, în viitorul nu foarte îndepărtat. Și sper din tot sufletul să nu fie atât de îndepărtat.

MESERIA de Pilot de Raliu, cu Alex Filip,  primul nostru invitat la Sezonul 3 din Vitrina cu Meserii,un proiect gândit de Blog in Tandem pentru toți copiii și susținut by Orange.

O meserie ce n-o poți duce la nivel de performanță, decât cu o condiție fizică incredibilă, pasiune și suportul permanent al echipei!

Mulțumiri, Alex, că ne-ai povestit din secretele meseriei de pilot de raliu.

VĂ AȘTEPTĂM PE BLOG, PE FACEBOOK ȘI PE YOU TUBE ȘI SĂPTĂMÂNA VIITOARE.

Până atunci, ne puteți scrie și voi ce alte meserii v-ar plăcea să mai prezentăm aici.
Nu uitați: fiți cu ochii pe noi, în fiecare joi,! 

Nu uitați,  găsiți Blog in Tandem și pe:

 You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
 Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
 Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

 

 

There are 4 comments for this article
  1. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de PILOT de RALIU - Comunitatea Bloggerilor din Romania
  2. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă MESERIA de BUCĂTAR - Comunitatea Bloggerilor din Romania
  3. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă Meseria de Chirurg Cardiovascular - Comunitatea Bloggerilor din Romania
  4. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă Meseria de Content Creator - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.