Părinții trișori ai bieților copii olimpici

Părinții trișori ai bieților copii olimpici

România. 2021. Ediția nr. 1 a Olimpiadei la Matematică – unde se descoperă tentative de fraudă.

Avem informații și unele dovezi că, statistic, Olimpiada e fraudată în proporție de 5%.  Am descoperit uluiti, extrem de multe fraude, în special la clasele mici, susținute de părinți sau meditatori. –  profesorul Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice, societate ce a organizat prima fază, online, a unei olimpiade de matematică în condiții de pandemie

Furt la OLIMPIADĂ!

Mi se pare incredibil, mai ales pentru că vorbim de copii care ALEG voluntar să partipe la olimpiadă, unde se presupune că se înscriu din plăcere, pasiune, interes pentru o materie anume.
S-a vorbit în acest context despre lipsa de etică, despre cauzele care au determinat situațiile respective, s-a despicat firul în patru…dar eu nu m-aș feri să spune lucrurilor pe nume!
Vorbim de furt, de părinți care își încurajează și își învață copiii să încalce regulile, să speculeze, să caute să sară peste rând, să fraudeze…fără nicio reținere.

E-adevărat, în școala românească se copiază din clasele primare și uneori, până la examele de titularizare sau chiar doctorate. Dar să ajungi să copiezi la Olimpiadă?!
Nu reușesc să înțeleg care-i miza?!Pentru ce, dragi părinți?

Nu găsesc altă explicație decât ambițiile nebune ale unor părinți nerealizați.
Frustrările unor adulți, ce-ajung să defecteze și să strice generații de copii ce-ar fi trebuit să crească altfel.  Fără să știe ce-nseamnă cuvinte precum: șpagă, mită, pe sub mână, pile, punem o vorbă bună, ciupeli, mici atenții și altele din același registru.
Insuccesele unor părinți ce-și sufocă proprii copii cu ținte greu de atins, pornite din ambițiile lor neîmplinite.  

Pentru ce, dragi părinți trișori?!

Nu doar că nu e corect și nu merită să vă expuneți copiii unor astfel de situații, dar le faceți rău, îi inițiați pe un drum greșit, îi abuzați emoțional…fără ca ei să aibă vreo vină! Și-apoi ne mirăm când auzim de copii care la vârsta liceului clachează, deseori presați și hăituți ani în șir, ajunși victime ale propriilor părinți.  

Părinții colecționari de diplome, de premii, de laude.

Cei care-și tapetează pereții cu diplomele copiilor și-și expun ostentativ medalii și trofee.  
Părinți care își forțează copiii, începând din clasele primare, să participe la competiții și concursuri de orice fel, cei care adună portofolii și fișe la kilogram.
Părinții care vânează premii și-ajung în timp să le pretindă copiilor rezultate greu de atins, la olimpiadele naționale.
Părinți care trăiesc și respiră fălindu-se cu reușitele copiilor, cu orice preț. Chiar și acela al fraudei!

Ei sunt cei care își învață și își încurajează copiii să încalce regulile, începând cu primii ani de școală.  Și-apoi merg la mitinguri împotriva corupției.

Olimpiada a fost și trebuie să rămână doar pentru cei care-și doresc, pentru copiii care muncesc și vor să participe, fără să fie obligați sau împinși de la spate de părinți sau profesori.
Olimpiada trebuie să fie despre pasiune, nu despre fraudă, iar noi, părinții, trebuie să fim tocmai cei care le explicăm și le predăm cea mai importantă lecție: aceea a cinstei și a asumării oricărui rezultat. Noi trebuie să-i învățăm că important e să participi, nu să câștigi cu orice preț, chiar și al minciunii, furtului sau fraudei.
Pe umerii noștri stă responsabilitatea să facem din acești copii mici, niște oameni mari!

Obișnuim să ne mândim, ori de câte ori putem, cu uimitorii copii olimpici, medaliați la concursurile internaționale, pregătiți de părinți responsabili și profesori dedicați, care salvează imaginea atât de prăfuită a unui sistem șubred! Și-acum și imaginea asta ajunge să fie pătată, din păcate, de o mână de părinți nesăbuiți, roade ale unei țări ce pare din ce în ce mai greu de reparat.

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:

There are 4 comments for this article
  1. Cristina at 20:04

    Pe mine nu mă miră nimic. În minunata perioadă online – și pentru mine chiar a fost minunată – am avut „tupeul” să anulez o lucrare la insignifianta disciplină AVAP pentru că am văzut pe cameră cum desena părintele. A turbat, cum îmi „permit” așa ceva, că contestă nota, să îi dau explicație cum am „evaluat”. I-am zis să conteste, să scrie că a primit „i” pentru fraudă, căci așa se numește.
    Concluzia? Eu am pretenții aberante, doar „îmi ajutam copilul”, „așa face orice părinte”. Aș pune copy-paste, e un dialog al absurdului, pur și simplu acest „părinte dedicat” e incapabil să înțeleagă unde a greșit. Din punctul lui de vedere, eu am ratat o „evaluare corectă” și eu trebuie să îmi cer scuze!
    Și, din păcate, nu e excepția, sunt mulți așa, sunt peste tot. Dacă încerci să fii corect, ești reclamat, scrii dări de seamă și note explicative de ți se ia, iar la un moment dat… renunți. Nu te poți lupta cu morile de vânt ale prostiei.

    • Blog in Tandem at 21:17

      Offf….Cristina, mi se pare ireal ce povestesti.
      Probabil ca traiesc eu intr-o bula, pentru ca altfel nu-mi explic. Teme si lucrari facute de parinti, teste si concursuri la care parintii le ofera ajutorul, iar acum…OLIMPIADE rezolvate in tandem parinte & copil. Mi se pare ca nu mai exista nicio limita, din pacate.
      Imi pare tare rau de ce-mi povestesti, e clar ca e o experienta ce-ti lasa un gust amar.

  2. ioana at 21:58

    Nu inteleg pentru ce se mai organizeaza astfel de concursuri online!Oricum scoala online e o gluma proasta, asta ar fi buna in vacanta de vara !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.