10 lucruri pe care adolescenții le apreciază la părinții lor

10 lucruri pe care adolescenții le apreciază la părinții lor

Adolescența – perioada în care noi, părinții, nu știm cum să le mai intrăm în voie copiilor, transformați parcă peste noapte în niște personaje greu de mulțumit și de înțeles, așa încât deseori simțim că ne-ar trebui un manual de instrucțiuni…sau măcar un dosar cu info utile!

Tocmai de-asta am adunat astăzi o listă pentru acest dosar, cu lucruri pe care adolescenții de oriunde le apreciază la părinții lor.

Lucruri mici, la care poate noi nu ne gândim serios, dar valoroase pentru ei!

 1. Le place să știe că le suntem aproape, oricând au nevoie de ceva, fie un sfat sau o vorbă bună. Apreciază să fim cei care le restabilesc echilibrul, oricând e furtună în viețile lor adolescentine.
 2. Le place să știe că suntem suporterii lor! Iubesc momentul în care înscriu un gol la un meci de volei, bachet sau fotbal și apoi ne zăresc cu coada ochiului că i-am remarcat, din tribună.
 3. Le place faptul că îi întrebăm mereu cum le-a fost ziua și suntem printre puținii oameni interesați de fiecare detaliu al vieții lor, oricât de plictisitoare sau monotonă ar părea pentru alții.
 4. Le place când le acceptăm prietenii, fără să-I judecăm sau criticăm, ba chiar în încurajăm să îi invite în vizită și îi includem în programul familiei, în weekenduri.
 5. Iubesc faptul că uneori le facem mici surprize și ne gândim la ei, ca de exemplu când le cumpărăm….eclerul/ înghețata/ biscuiții preferați.
 6. Le place să le respectăm intimitatea și timpul petrecut separat, în camera lor. Au deseori momente în care-și doresc să fie lăsați singuri și să nu-i forțăm să socializeze.
 7. Adolescenții iubesc să vadă că avem încredere în ei și că-i apreciem. Chiar dacă par rebeli sau nepăsători, în adâncul sufletului își doresc să aibă aprobarea noastră pentru orice fac și să simtă că ne fac fericiți pe noi, părinții!
 8. Le place să se simtă iubiți! Le place cum îi îngrijim atunci când sunt bolnavi, cum îi îmbrățișăm când vin de la școală, cum le spunem Te Iubesc când ne despărțim.
 9. Le plac conversațiile pe subiecte serioase. Se simt apreciați, stimulați, valoroși, atunci când avem conversații despre politică, religie, relații, sau planuri de viitor. Așa capătă încredere în ei și învață să-și susțină și să-și argumenteze opiniile.
 10. Apreciază mesajele de încurajare. Să nu uităm că un simplu bilețel cu un mesaj, ascuns complice în penar sau în echipamentul de sport, înseamnă mult pentru ei!

Sunt sigură că lista poate continua…așa că dacă aveți alte propuneri sau completări, aici sunt să le primesc!

Nu uitați, găsiți BLOG IN TANDEM și pe:

➠ You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
➠ Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
➠ Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/ 

DACĂ AVEȚI TIMP, POATE VREȚI SĂ CITIȚI ȘI:

There is 1 comment for this article
 1. O. at 05:49

  E amuzant , informativ si ma pune pe ganduri un pic articolul.
  de ce? Autorul a numarat pana la 10… eu doar pana la 3 ( sa se simta iubiti, incurajati si ai incredere in ei) si totusi… daca articolul ar fi avut mai putin de 10 cuvinte( ca varianta mea) ar trece printr-o ureche si ar iesi pe alta :)), nu cred ca ar pentrece nimeni nici 10 secunde in plus gandindu-se la ea. Prin urmare am citit si recitit articolul si-am petrecut mai mult timp alaturi de cuvintele autorului, de idei, ne–am imprietenit si le-am apreciatdin ce in ce mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.