Circuit în Europa. Despre cazare  

Circuit în Europa. Despre cazare  

Europa. Circuit cu mașina. 17 zile. 9 țări. Peste 4.000 de km. 16 nopți de cazare în  9 locuri diferite. 
Vara asta am fost nevoiți să ne refacem planurile de vacanță foarte din scurt…și opțiunile erau fie să facem credit, să ne cumpărăm 3 bilete de avion, fie roadtrip în Europa, pe care l-am planificat în luna mai pentru luna iulie. Am mers pe varianta 2, mai ales că ne doream la un moment dat să mergem hai hui prin Europa, împreună.

Am tot primit întrebări despre CAZARE. Toate cazările le-am rezervat de pe Booking.com, cu opțiune de anulare gratuită, în cazul în care n-am mai fi putut merge. Unde am stat:

  • 1 noapte la Timișoara
  • 2 nopți la Budapesta
  • 1 noapte la Bratislava
  • 2 nopți la Viena
  • 2 nopți la Praga
  • 2 nopți la Munchen
  • 1 noapte la Salzburg
  • 2 nopți la Ljubljana
  • 2 nopți la Zagreb
  • 1 noapte la Belgrade

Am avut un mix de cazare în apartamente (8 nopți) & hoteluri ( 8 nopți), fiecare cu avantaje și dezavantaje. Ne plac apartamentele, pentru că e spațiu mai mare și avem 1-2 camere la dispoziție, versus o camera micuță, de hotel.
Pe de altă parte, la hoteluri am avut mic dejun generos, ceea ce e foarte comod când ești pe drumuri și-ți place să-ți servească cineva cafeaua la matineu!

În plus, atenție mare dacă vă planificați o astfel de călătorie, e important să vă asigurați că există locuri de parcare la proprietate sau în proximitate.
De asemenea, să vă bugetați și costul acesta, care variază între 15 și 25 eur / zi, pentru parcare.

Tot despre costurile de cazare într-un circuit în Europa, acestea variază, în funcție de ce căutați.
De exemplu la Timișoara, în prima noapte am stat într-un apartament excellent poziționat, cu loc de parcare și bine dotat, aprox. 60 de eur, iar la Munchen și Viena cu greu am găsit opțiuni pentru luna iulie, când ne-am apucat…așa că nu prea mai aveam din ce să alegem. Dar cred că sunt variante decente, între 100 – 150 eur/ noapte, ca să vă faceți un buget estimative.

Altfel, trebuie să fiți atenți ce alegeți: la Bratislava de exemplu nu se intră cu mașina în centrul vechi, așa că am avut vreo 7-10 minute de la parcare la apartament, care era într-o clădire fără lift. Pe de altă parte, am nimerit un apartament superb, excellent poziționat. Cum spuneam, am trecut prin tot felul de experiențe!

Dar…cel mai important este că la finalul acestui circuit în Europa rămân doar amintirile frumoase colecționate.
Și credeți-mă, a fost o vacanță intensă, din care sigur o să vă mai povestim!

GĂSITI PE BLOG IN TANDEM SUGESTII ȘI INSPIRAȚIE PENTRU DESTINAȚII DE FAMILIE ÎN LUMEA LARGĂ: 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.