Vitrina cu Meserii prezintă Meseria de Chirurg Cardiovascular

Vitrina cu Meserii prezintă Meseria de Chirurg Cardiovascular

Vitrina cu Meserii, Sezonul 3, continuă astăzi cu o meserie care-i atrage pe mulți copii, deși nu au prea multe informații: meseria de chirurg cardiovascular!

Invitatul nostru de astăzi să ocupă să….salveze inimi! Vi-l prezentăm pe Chirurgul Cardiovascular Cătălin Badiu, ce spune despre meseria lui că e desprinsă parcă dintr-un film de acțiune!

Ce face un chirurg în fiecare zi? 

Un chirurg cardiovascular repară inimi bolnave!  Îmi încep fiecare zi prin a mă gândi la ce fac în ziua respectivă! În principiu zilele seamănă, pentru că merg după un program foarte exact.
Când faci meseria asta e evident că trebuie să vorbești despre pacienții pe care îi tratezi în fiecare zi, despre pacienții care sunt în spital.
Primul lucru pe care-l faci când ajungi la spital – faci ceea ce se numește raportul de gardă. Așa începe ziua în chirurgie!

Care sunt pașii profesionali? Cât înveți ca să ajungi să practici…să ajungi la raportul de gardă, într-un final?

N-o să mințim pe nimeni. Pentru a deveni medic, într-adevăr trebuie  să-ți placă să înveți. Nu înseamnă că trebuie numai să înveți.
În primul rând trebuie să-ți dorești să faci meseria asta. Trebuie să-ți dorești să faci bine oameni bolnavi – de-aici plecăm.  Este o meserie foarte frumoasă, plină de satisfacții, trebuie spus,  e o meserie care, în principiu, dacă-ți place ceea ce faci îți face enorm de multă plăcere, în fiecare zi.
E o meserie care este, mai ales specialitatea asta, e o specialitate care e plină de adrenalină, deci tot timpul se întâmplă ceva.
Pentru noi, pot spune că fiecare zi din viață e ca dintr-un film de acțiune. Exact așa este! 

Cum te simți când salvezi vieți?

Inima este un organ, de fapt singurul organ, să zicem în afară de sânge, care curge prin vasele noastre, este un organ care se mișcă, care lucrează în continuu.

Iar organul ăsta este extrem de perfect, un mecanism extrem de fin, lucrează foarte exact, lucrează fără oprire o viață întreagă. Numai dacă ne gândim la treaba asta…un motor care merge, o pompă care merge fără oprire zeci de ani…și deci trebuie să fie o pompă destul de perfectă.

E o meserie care-ți dă anumite satisfacții. Sunt foarte multe cazuri, foarte foarte dificile, sunt pacienți care sunt foarte bolnavi și n-ai cum să nu te bucuri, să nu simți enorm de multă satisfacție, în momentul în care îl faci bine pe omul respectiv. Este ceva absolut minunat și asta îți dă extrem de multă satisfacție.

Iar oamenii sunt tot timpul…îți transmit foarte multă căldură, în fiecare din aceste momente. Când le-aduci o astfel de bucurie, ei îți transmit, la rândul lor,  foarte multă căldură și foarte multă dragoste…și n-ai cum să nu te simți bine!

Detalii mai multe găsiți în video-ul inserat în articol.

MESERIA DE CHIRURG CARDIOVASCULAR,  INVITAT LA SEZONUL 3 DIN VITRINA CU MESERII, POWERED BY ORANGE.

 Mulțumim Dr. Cătălin Badiu că ne-ai prezentat meseria ta, plină de adrenalină!

 

IAR PE VOI VĂ AȘTEPTĂM PE BLOG, PE FACEBOOK ȘI PE YOU TUBE ȘI SĂPTĂMÂNA VIITOARE.

Până atunci, ne puteți scrie și voi ce alte meserii v-ar plăcea să mai prezentăm aici.
Nu uitați: fiți cu ochii pe noi, în fiecare joi! 

Nu uitați,  găsiți Blog in Tandem și pe:

 You Tube: https://www.youtube.com/blogintandem 
 Instagram: https://www.instagram.com/blogintandem/
 Facebook: https://www.facebook.com/intandem.ro/  

There are 2 comments for this article
  1. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă Meseria de Chirurg Cardiovascular - Comunitatea Bloggerilor din Romania
  2. Pingback: Vitrina cu Meserii prezintă Meseria de Învățătoare - Comunitatea Bloggerilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.