Pensiuni, cabane și cazări inedite în România

Pensiuni, cabane și cazări inedite în România

Seria #MadeInRomania continuă cu recomandări de pensiuni, cabane și locuri de cazare inedite, din România.

De obicei, eu am prezentat pe Blog in Tandem – locuri & pensiuni unde am fost și pe care le-am testat, dar astăzi…dau frâu liber viselor și planurilor frumoase, pentru 2021.

Am adunat 31 de recomandări primite din direcții diferite, de la prieteni și cunoscuți, locuri unde au ajuns sau unde-și doresc să ajungă.

  1. Cuibul de Lemn – Râșnov

    Conceptul „Cuibul de Lemn” amintește de căldură unui culcuș ferit, spațiu personal și siguranță. Hotelul de tip retreat este o punte de legătură către valorile locale, unde oaspeții se simt mult mai puțin grăbiți.
    Recunosc, e pe lista mea scurtă de locuri unde abia aștept să ajung!

  2. Wegloo – Azuga

    Unic în România, Wegloo este un dom geodezic, creat să ofere comfort și intimitate.
    Mi se pare foarte tare că există un loc unde poți să dormi sub stele, dar totuși într-un pat confortabil cu încălzire, având duș și wifi!
    Wegloo duce conceptul de glamping la următorul nivel și ne permite să descoperim o nouă experiență unde natură este luxul suprem. Experiență ta de glamping are loc în județul Prahova, direct sub cerul albastru, într-o zona la marginea pădurii, înconjurată de munți.
    Wegloo este pe Valea Prahovei, direct sub cerul albastru, într-o zonă neatinsă, înconjurată de munți. Indiferent dacă ești în căutarea unui sejur romantic sau a unei evadări de neuitat, departe de viața de zi cu zi.
    Nu știu cum vi se pare vouă, dar la noi acasă sigur Wegloo ar avea minim un fan înfocat, pentru o așa experiență de neuitat!

  1. Cabana Șapte – Breaza

    Stilul scandinav este specific Cabanei Șapte. Formată din 5 dormitoare, într-o atmosferă caldă și confortabilă, Cabana Șapte este poziționată pe marginea unui râu de munte, în mijlocul naturii sălbatice, la poalele munților Făgăraș.
    Cabana Șapte se afla la o distanta de 1,5 ore atât de Aeroportul Internațional Sibiu, cât și de orașul Brașov și la 30 de minute de orașul Făgăraș.

  2. Odăi din Plai – Fundata

    De când am văzut pozele m-am gândit că este locația ideală pentru copiii care-și doresc să vadă căsuțe de hobbit și chiar să fie cazați aici.
    Unde mai exact? În Fundata, jud. Brașov: la 200 de km de București, în mijlocul naturii, într-un peisaj de poveste! Fundata este situată la altitudine de 1360 de metri – înconjurată de Munţii Bucegi și de Piatra Craiului!
    Aceste 4 căsuțe individuale, mobilate rustic și dotate complet, care pot primi, în total, 10 turiști. Căsuțele ,,Odăi din Plai’’ aparțin de pensiunea ,,Plai cu Dor”, aflată în apropiere.
    Dacă le descoperă Ema, chiar și în poze, noi nu scăpmăm anul ăsta fără să ajungem măcar o data în zonă!

  3. Căsuțele Moon Resort – Bușteni

    Primul Resort de case mobile din Romania.
    Căsuța mobilă Moon îți dă o stare de bine de cum o zărești! Echipată cu tot ce ai nevoie pentru un sejur de neuitat, Moon e paradisul în care te refugiezi departe de ochii lumii, vizuina high-class în care evadezi din agitația cotidiană.

  4. Atra Doftana – Valea Doftanei

    Un alt loc unde ne-am propus să ajungem, mai ales că Atra e la doar 90 minute de București, între munții împăduriți, pe malul lacului Paltinu, Atra este locul unde te deconectezi de rutină zilnică și te relaxezi cu adevărat.
    Cele 10 camere ale pensiunii sunt intim ascunse în pantă malului și au vedere spre lac, prin geamurile largi și de pe terasă privată a fiecărei camere.
    Datorită geamurilor mari…ai impresia că natura de afară se contopește cu interiorul.
    Tema naturii continuă în fiecare camera printr-un design modern și un decor minimalist, care folosesc materiale naturale pentru a crea un spațiu confortabil, aerisit și relaxant.

  5. The Pines Boutique Villa – Vama Veche

    Am fost norocoși să mergem la Pines Boutique din Brașov și nici nu am nevoie de o altă garanție că vila soră din Vama Veche oferă fix ceea ce promite, la doi pași de mare.
    Vila are 8 zone de cazare generoase, cu un design remarcabil: 2 apartamente și 2 camere duble. 4 camere sunt situate la primul etaj, cu vedere fie la câmpurile de porumb și floarea soarelui, fie la mare. 3 dintre camere au terase suspendate. Spațiile de la parter, două apartamente și 2 camere duble au fiecare o curte privată confortabilă.
    Fiecare zonă de cazare are baie individuală cu duș, pat cu saltea confortabilă, canapea extensibilă, TV, WiFi.

  6. Raven’s Nest – The Hidden Village – Alba

    Situată într-un mic sat din Transilvania, Raven’s Nest cuprinde case renovate, din secolele XVIII și XIX, o grădină și un spațiu tradițional de luat masa în aer liber.
    La aproape două ore de Cluj, promite hamacuri și numeroase locuri retrase, precum și un cinematograf în aer liber. În plus, se pot lăuda cu 2 terase mari construite pe stânci, de unde oaspeții pot admira vederea panoramică a munților. Tot peisajul pare de poveste!
    În luna mai vor avea doar weekendurile deschis, așa că…grăbiți-vă, dacă vă tentează locația!

  7. Bucovina Glamping – Bucovina

    Nu e doar cazare, este o întreagă experiență, plină de aventuri! Mai exact în Sucevița, Suceava: la 485 km de București, la 190 km de Iași, la 28o km de Cluj.
    Petrece câteva zile și nopți în mijlocul naturii, în Bucovina, într-un loc în care te așteaptă în fiecare zi o nouă aventură.
    Fie că ești pasionat de rafting, caiac, tiroliană sau drumeții montane, am pregătit pentru tine o colecție de activități, pline de adrenalină sau, de ce nu, de relaxare și socializare.

  8. Transylvania Log Cabins – Peșteana, județul Hunedoara

    Căsuțe în copac, o experiență ce merită trăită măcar o dată în viață!
    Transylvania Log Cabins îți oferă o experiență de vis în sălbatică Transilvanie, cazându-te în căsuțe suspendate în copaci sau pe platforme, cu terase generoase pe care le vei împărți cu păsările și veverițele ce-ți vor face fiecare dimineață mai frumoasă.
    În jur mai există și alte case tradiționale, construite din piatră și lemn și ascunse printre copaci.

  9. Casa Patru Anotimpuri – Dunăvățul de Jos, Delta Dunării

    Situată în Delta Dunării, la 40 de km de Tulcea, Casa Patru Anotimpuri se situează pe malul canalului Dunăvăț, într-un ambient rustic desăvârșit.
    Mâncare tradițional pescărească, plimbări cu barcă pe trasee personalizate, peisaje desprinse din povești, liniște și serenitate !

  10. Vila Uno – Valea Doftanei

    Cu un design modern, în inima naturii, pe malul Lacului Paltinu – găsim Vila Uno, o vilă privată superbă. Are ponton privat, o terasă unde îți poți Vila Uno aparține de pensiunea Atra Doftana. Vila poate gazdui maxim 8 adulți (living, bucătarie deschisă, cu loc de luat masa, 1 baie cu duș și terasă, 2 dormitoare en-suite cu paturi duble și saltele de podea în lounge). Accesul auto și pe ponton sunt private. Vila se închiriază integral.

  11. Casa din Plai – Provița de Sus

    O escapadă din tumultul vieții cotidiene, la 1h30min de București sau Brașov, la 100 km de București, la 10 km de Câmpina – Casa din Plai este situată într-o zonă de deal din Prahova – Provița de Sus – ce își așteaptă exploratorii în orice sezon.
    La Casa din Plai, fie că mergeți cu familia, cu prietenii sau cu colegii, se pare că nu veți avea timp să vă plictisiți! Patru camere confortabile pentru o experiență intimă & relaxantă.

  12. Carpathian Log Home – Bran
    Carpathian Log Home este un complex de 2 cabane din lemn cu arhitectură spectaculoasă, situate în Bran, sat Predelut, la 2 km de Castelul Bran. Cabanele sunt așezate la poalele pădurii, pe un teren de 6000 mp, într-o zona înalta cu priveliște superbă asupra Depresiunii Brașov, Munților Postavaru în față, Bucegi în dreapta și Piatră Craiului în stânga. Cabanele se închiriază exclusiv integral, în sistem self catering.
  13. Zaga Zaga Land – Delta Siretului

    Un loc despre care am auzit numai de bine și unde mi-aș dori să ajung. Numai când văd pozele de-acolo și mă relaxez!
    La întâlnirea dintre județele Vrancea și Galați, pe o suprafață de peste 82 de hectare, Zaga Zaga a ajutat la formarea unei delte impresionante, de o frumusețe aparte – cunoscută și sub numele de Delta Siretului.Iar opțiunile de cazare sunt diverse, în spațiile special amenajate în mijlocul naturii, direct pe malul apei.
    Puteți alege confortul și intimitatea optând între un bungalou spațios sau o casă plutitoare. Iar pentru o experiență aparte, puteți opta pentru corturile de tip iurtă din zona de glamping. O oază de relaxare și reconectare, un tărâm de poveste care merită vizitat și descoperit!

  14. Magnolia Resort – Vișeu de Sus, Maramureș

    Magnolia Resort este situată în mediul rural, la marginea Parcului Natural Munţii Maramureşului, şi oferă unităţi de cazare cu TV prin cablu și acces gratuit la Wi-Fi pe întreaga proprietate.
    Un complex turistic format din trei clădiri, ce reprezintă o afacere de familie, coordonată cu pasiune și respect pentru tradiția maramureșană. Locația este rustică și modernă în același timp, iar camerele au baie și terasă proprie, cu elemente de lemn lucrate manual de meșteri maramureșeni.

  15. Conacul Archia – Deva

    Domeniul a ajuns la 10 hectare. Manejul, grajdurile, piscina, pavilioanele pentru nunţi, şpaiţul, wifi, parcare inclusă. Cu deschidere spre orice loc frumos din Transilvania.
    Archia vine de la numele satului în care ne aflăm.
    Sunt foarte multe conace în județul Hunedoara care sunt părăsite și neglijate, așa încât proprietarii au găsit multe piese de mobilier și decorațiuni de interior vechi și le-au cumpărat de la oameni care nu le mai foloseau. Dorința lor a fost să recupereze o parte din aceste tradiții pierdute sau uitate și să le aducă în lumina prezentului, la Conacul Archia.
    Fiecare nume de cameră e inspirat de domeniul conacului…o poveste ce se regăsește în design-ul fiecărui colțișor din conac. Camera Maci, Camera Levănțică, Camerele Pădure, Cai sau Echitație…Camera Maci, Camera Levănțică, Camerele Pădure, Cai sau Echitație. 

  1. Pridvor by Haita Land – satul Gura Haitii, jud. Suceava

    Haita Land este un concept nou ce își propune să ofere turistului o experiență inedită în sufletul munților Călimani. Construcția este din lemn, cu linii simple, nordice.
    Căsuțele au structuri de cazare moderne și nonconformiste, ce oferă autenticitate și confort printr-un design simplist.
    Locația poate găzdui până la șase persoane și cuprinde, o baie, o bucătărie și un colț media utilat modern. Terasa oferă o panoramă spectaculoasă asupra munților și este amenajată astfel încât să le permită turiștilor să se relaxeze în voie, îmbăiați de soare și îmbătați de aerul tare, de munte.

  2. Castelnor Hotel & Spa – Păltiniș

    Un loc primitor și călduros, înzestrat cu dotări de calitate, îmbinate armonios, ce contribuie la susținerea sentimentului de relaxare încă de la intrarea în resort.
    Castelnor oferă 28 de camera, fiecare cu un format și un design aparte, având însă în comun stilul, rafinamentul și atenția la detalii, totul pentru a vă garanta confortul și relaxarea de care aveți nevoie.

  3. Bike Check Inn – Casă de Oaspeți – Bunești, Brașov

    Situată în inima Transilvaniei, în pitorescul sat Bunești din județul Brașov, Casa de oaspeți Bike Check Inn este acel loc de poveste care te surprinde de fiecare dată când îi calci pragul. Cei de la Bike Check Inn au un singur scop: de a oferi o experiență unică și inedita.
    Ce oferă? O poveste, o experiență, o amintire! În zonă se pot face trasee de ciclism, se pot vizita clădirile și monumentele istorice din patrimoniul național, sau îți poți delecta simțurile cu preparatele noastre gătite din ingrediente locale, poți explora împrejurimile și, desigur, să te relaxezi.
    Locația exactă: cea mai nordică comună a judeţului Braşov, la graniţa cu judeţul Mureş, fiind străbătută de drumul european E 60, care uneşte cele două centre de judeţ, respectiv Braşov şi Târgu Mureş.

  4. Hanul Vatra – Costești, Horezu

    Situat în centrul comunei Costești, la doar 6 km de Horezu, Hanul Vatra se ivește dintr-un zăvoi răcorit de apele repezi ce coboară din Buila-Vanturarița.
    Aici, obiecte artizanale autentice, făurite cu mult efort de meșteșugarii din sat, sunt gata să va convingă de utilitatea lor în zilele noastre.
    Hanul Vatra e locația ideală pentru un week-end departe de aglomerația orașelor mari, pentru petreceri private, drumeții cu prietenii pe munte.

  5. Green Cottage – Râșnov

    La nici 15 km de centrul localității Bran, în inima grădinii Caraptilor, se află una dintre cele mai frumoase cabane montane. Green Cottage nu oferă doar peisaje mirifice spre masivul Piatră Craiului, ci și un loc rafinat și confortabil în care să te relaxezi, indiferent de anotimp.
    Cabană este alcătuită dintr-un living generos, cu bucătărie open-space și loc de servit masă, două băi și două dormitoare foarte spațioase (unul cu pat matrimonial și două paturi suprapuse și altul cu pat matrimonial și două paturi single).
    În living există o canapea extensibilă pe care pot dormi încă 2 persoane, astfel că vorbim despre o capacitate totală de 6 persoane adulte.

  6. Gasthaus Grindeshti – Valiug

    Eu, de când am văzut imaginile, m-am îndrăgostit de locația asta! E-adevărat, e foarte departe de București, dar cred că merită drumul!
    Design-ul construcției redă elemente din arhitectonia tiroleză tradițională, totodată având și o tentă modernistă. Fiind amplasată în Grindeshti, un golf al lacului Gozna din stațiunea Crivaia, Văliug, pensiunea Gasthaus Grindeshti oferă cazare în 10 camere, ca o oază de liniște, servicii de cazare de înalta clasă, agrement și activități outdoor în strânsă legătură cu natură și nu în ultimul rând hrană ce gâdilă papilele gustative.

  7. Cabana Harțagu – Gura Siriului, Valea Buzăului

    Pensiunea Harțagu –Harțagel. Această locație ,ascunsă undeva în munții Buzăului, fără vecini și fără iz commercial , este un loc deosebit, ideal pentru relaxare și drumeții.
    Situată la 95 km de Buzău și 52 km de Brașov, în inima Munților Buzău , cu o arhitectură ce îmbină stilul tradițional transilvănean cu cel tradițional bavarez și mobilier pictat manual, o zonă de o deosebită frumusețe, omul și natura au reușit să creeze un peisaj incredibil și fascinant, unde apele repezi ale Buzăului își găsesc liniștea în lacul Siriu, vegheat din toate părțile de păduri. Pensiunea oferă spații de cazare în 20 camere, strucutate în mai multe tipuri de camere.
    Din 2013, Cabana Harțagu – Hărțăgel a devenit parte din circuitul turistic deschizându-și porțile tuturor celor care își doresc să facă parte din povestea acestui loc minunat.

  8. Green Camp – Gura Teghii/ Vadul Oii, Buzău

    Este vorba despre un vis. Un vis #green născut din dorința unei experiențe unice în natură! Activități outdoor marca Green Adventure înseamnă experiențe cu adevărat unice, dar și să contribuim la ideea de protejare și salvare a naturii și în special a râurilor de munte. Crezul Green Camp este #GivingBack!
    Green Camp înseamnă locuri de cazare în 12 corturi x 2 persoane și 4 corturi a câte 4 persoane, în total 40 de locuri de cazare în corturile de glamping. Mobilă cu spirit cozy de glamping autentic. Fiecare cort are o terasă proprie mobilată cu șezlonguri și masă de terasă. Toată mobilă este realizată cu multă dragoste și dedicație de noi, special că tu să te bucuri de o experiență autentică de cazare “glamping”.

  9. Anna Charisma Chalet – Avrig

    O bijuterie ascunsă într-un pesiaj de poveste, Anna Charisma Chalet are o personalitate uimitoare!
    Pentru doritori, vila se poate închiria integral, chiar și pentru evenimente private – am văzut pe contul lor de FB poze foarte frumoase! Ai la dispoziția ta întreaga cabană de lux care include 5 apartamente și Penthouse-ul Charisma; adică un total de 8 dormitoare și 9 băi, Lounge-ul pentru fumători și acces integral la toate facilitățile interioare și exterioare.

  10. Chalet Alpina – Platou Padina, Moroeni

    Chalet Alpina este locul ce promite oaspeților că se vor relaxa șo își vor răsfăța papilele gustative cu mâncăruri foarte gustoase.
    Sunt situați în inima Munților Bucegi, la 300 de metri pe Peștera Ialomiței și de acolo se poate porni în drumeții montane.

  11. Bethlen Estates Transylvania – Mureș

    Pentru cei ce tânjesc după o experiență de neuitat în Transilvania, treceți pe listă Castelul Bethlen și Biserica Evanghelică din Criș.
    Puteți să rămâneți câteva zile la Bethlen Estates Transylvania, să explorați zona și să vă bucurați de tot ceea ce oferă acest colț de rai.

  12. Cabana Berg – Someșu Rece, Cluj

    Cabana Berg este o cabană în stil scandinav așezată într-un peisaj spectaculos – la numai 30 km de Cluj, în comuna Somesu Rece (sat Paltinei). Cabana Berg este o cabană minimalistă, cu o arhitectură simplă şi cu un decor modern.
    Este, de fapt, o clădire impunătoare, formată din două corpuri, făcute din lemn, sus, pe vârful unui deal, unite între ele. Un corp de zi, respectiv unul de noapte mai coborât și realizat pe două nivele.
    Construcția poate găzdui maxim 10 persoane, în 4 dormitoare cu băi proprii și încă două locuri de dormit în zona de zi. Cabana oferă încălzire în pardoseală peste tot și este bine pregătită pentru zilele reci de iarnă, deoarece construcția este din lemn și izolată foarte bine.

  1. Dealul Verde Guesthouse – Porumbacu de Sus

    Pensiunea pune la dispoziție 8 camere duble, cu intrare și terasă proprie, baie proprie cu dus walk-în, încălzire pardoseală inclusiv în cabina de dus.
    De asemenea oaspeții pot petrece timpul în lounge-ul recepției, un spațiu generos de 104 mp, unde se servește masa, se stă la povești în față focului.
    În curte sunt două ciubăre cu apă încălzită, alături de un vin fiert și un peisaj uimitor. Camerele au tematici diferite și au fost decorate si mobilate pentru a ilustra acest lucru.

  2. La Kuburi – Slănic Moldova

    Slănic Moldova, județul Bacău – peisaj înconjurat de culmi împădurite.
    Aer curat, liniște, natură și căsuțe rupte din altă lume puse pe Pământ. Căsuțe din lemn, cu geamuri panoramice, stil minimalist.
    Cazare în bungalouri de lux la Slănic Moldova. Confort în natură. Sat de vacanță de 4 stele. 1. Fiecare căsuța kub este gândită că o mini -proprietate, cuprinzând pe lângă kubul propriu zis un foișor , un grătar și un spațiu verde, cu suprafețe între 100-200 m2.
    Fiecare kub este dotat și utilat la cheie. Bucătăria din kub va permite să va pregătiți singuri mese ușoare, dar dacă doriți să luați micul dejun și celelalte mese la restaurant, puteți să o faceți la pensiunea Poiana Verde aflată la doar 150 m.
    Încă un avantaj al acestui complex este poziționarea să, oferind o priveliște superbă asupra văii Slanicului, de pe terasă fiecăruia dintre kuburi.

Reamintesc de alte locuri vizitate deja de noi și prezentate pe Blog in Tandem:

Potcoava Hideaway, Enisala Safari Village,  Ferma ClubFerma de Sub Penteleu, Casa Kraus, Pastel Chalet.   

Am primit muuulte sugestii de locuri frumoase, dar deocamdată încep cu un prim episod și promit să încerc să-mi mențin bunul obicei și să revin cu o nouă listă de recomandări, cât de curând.
Multe din ele n-aveau poze de calitate și n-am reușit să mă documentez în timp util, așa încât lista e deschisă!

*Toate imaginile din articol sunt preluate de pe site-urile unităților de cazare prezentate.

Dacă aveți timp, poate vreți să citiți și: 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.